We willen onze inspanningen richten op de producten die onze klanten het belangrijkst vinden. Daarom zetten we de actieve ontwikkeling van een product soms stop. Doorgaans zijn de belangrijkste functies van deze producten beschikbaar in andere toepassingen van Adobe.

Als u een Creative Cloud-lid bent, kunt u nog steeds Creative Cloud-apps downloaden en installeren die niet langer worden ontwikkeld. We blijven indien nodig beveiligingsupdates bieden en problemen oplossen.

Opmerking:

Alleen Creative Cloud-abonnees met een betaald All Apps-abonnement hebben het recht om apps die niet langer worden ontwikkeld te downloaden en installeren. Dergelijke apps zijn niet beschikbaar voor gebruikers met een proefabonnement.

Welke Creative Cloud-apps worden niet langer ontwikkeld?

Een app installeren die niet langer wordt ontwikkeld

Opmerking:

Zorg er altijd voor dat uw besturingssysteem aan de minimale systeemvereisten voldoet.

1. Open de Creative Cloud-desktopapp: klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS).

Bureaubladpictogram van Creative Cloud

Opmerking:

Als u het pictogram niet op uw scherm ziet, moet u de Creative Cloud-desktopapp mogelijk sluiten. U kunt de toepassing als volgt opnieuw starten:

Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.

Mac OS: kies Toepassingen > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

2. Klik op het pictogram met de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek en kies Voorkeuren.

Voorkeuren
  3. Ga naar Creative Cloud > Apps en selecteer Oudere apps weergeven.

Oudere apps weergeven
  4. Klik op de pijl naast Voorkeuren om terug te gaan en kies Apps.

Terug
  5. Blader naar de app die u wilt installeren.

6. Klik op de pijl naast Openen of Installeren en klik vervolgens op Beheren

7. Kies Andere versies.

8. Zoek de versie die u wilt downloaden in de lijst die wordt weergegeven en klik op Installeren.

Opmerking:

• Afhankelijk van de downloadsnelheid van uw netwerk, kan de installatie enige tijd duren.

9. Nadat de installatie is voltooid, zoekt u het pictogram van de app in het deelvenster Apps en klikt u op Openen.