Automatische tags toewijzen

In deze prerelease-versie genereert de Elements Organizer automatisch tags voor afbeeldingen in een catalogus, op basis van de compositie van de afbeeldingen.

Opmerking:

• Tijdens deze fase willen we graag uw feedback over de nauwkeurigheid van deze nieuwe functie. We zijn nog druk bezig de functie te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken.
  • Momenteel worden alleen Engelse tags gegenereerd.

Automatische tags werkt alleen voor afbeeldingen. Op afbeeldingen die in de Elements Organizer worden geïmporteerd, worden meteen tags toegepast. De automatische tags die zijn gegenereerd, worden weergegeven in:

• De weergave Details
  • De weergave Enkele afbeelding, en
  • Het deelvenster Afbeeldingstrefwoord
De weergave Details en Enkele afbeelding

Het deelvenster Automatische tags

Automatische tags zoeken

Wanneer een gebruiker begint te typen in het vak Zoeken, wordt er een lijst met suggesties weergegeven die alle automatische tags bevat waarin de gedeeltelijk getypte tekenreeks voorkomt.

Automatische tags zoeken

Om de nauwkeurigheid van automatische tags te kunnen evalueren, hebben we het deelvenster Automatische tags ingeschakeld in het rechterdeelvenster. Zo kunnen gebruikers snel op deze tags filteren en feedback geven over de nauwkeurigheid.

Het deelvenster Automatische tags

Automatische tags verwijderen

Er is een optie waarmee u toegepaste automatische tags uit een afbeelding kunt verwijderen als de gegenereerde tag niet relevant is voor een bepaalde afbeelding. Ga dan als volgt te werk:

Automatische tags verwijderen via het contextmenu

Automatische tags verwijderen via het deelvenster Automatische tags

Voorkeuren voor automatische tags

Gebruikers kunnen in het deelvenster Voorkeuren (Ctrl/Cmd + K > Voorkeuren > tabblad Media-analyse > selectievakje Media analyseren om automatisch tags te zoeken) zelf beslissen of ze automatische tags willen gebruiken