Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Kan ik XD gratis krijgen?

Ja! Iedereen kan XD gratis ontvangen als onderdeel van het Startersabonnement. Het abonnement omvat Adobe XD, 2 GB aan cloudopslag, Adobe Fonts (basisbibliotheek) en 1 actief gedeelde ontwerpspecificatie en 1 actief gedeeld prototype. Ontvang XD hier gratis.

Het Startersabonnement is ook beschikbaar voor iedereen met een Adobe ID, Enterprise ID of Federated ID. Als u een lidmaatschap hebt voor Creative Cloud voor teams of Creative Cloud voor ondernemingen en geen toegang hebt tot de Creative Cloud-desktopapp, neemt u contact op met uw IT-beheerder om toegang te krijgen tot XD via de Creative Cloud Packager.

Hoe kan ik Adobe XD downloaden en installeren?

U kunt Adobe XD uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om de download te voltooien. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies of het controleren op updates.

Waarom wordt XD niet geïnstalleerd?

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Hoe kan ik mijn Adobe ID of -wachtwoord ophalen?

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Invoegtoepassingen en integraties

Welke versies van XD ondersteunen de installatie en ontwikkeling van invoegtoepassingen?

Installatie en ontwikkeling van plug-ins wordt ondersteund vanaf XD versie 13.0.

Zijn plug-ins gratis verkrijgbaar?

Ja, plug-ins kunnen momenteel gratis worden gebruikt.

Hoe maak ik een invoegtoepassing?

Selecteer Plug-ins (Invoegtoepassingen) > Development (Ontwikkelen)Create a Plug-in (Een invoegtoepassing maken) in het XD-menu, waarmee de ontwikkelaarsmodule van Adobe I/O wordt geopend.

Raadpleeg de Adobe XD-documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie over het maken, testen en indienen van invoegtoepassingen die in apps worden weergegeven.

Hoe kan ik invoegtoepassingen downloaden en installeren?

Zie Invoegtoepassingen maken en beheren voor meer informatie over het downloaden en installeren van invoegtoepassingen.

Waarom kan ik mijn invoegtoepassingen niet installeren?

Om installatieproblemen op te lossen, gebruikt u de optie Ondersteuning verkrijgen in invoegtoepassingen om contact op te nemen met de ontwikkelaar van de invoegtoepassing.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens wijzigen?

Hoe upgrade ik van het startersabonnement naar een betaald abonnement?

U kunt deze pagina bezoeken om naar XD te upgraden.

Klik op Help> Upgrade XD om uw abonnement vanuit XD te upgraden. Op de pagina die vervolgens verschijnt, kunt u het abonnement uitzoeken dat het beste bij u past.

Ik gebruik op dit moment een proefversie van Adobe XD. Hoe krijg ik het startersabonnement?

Werk XD bij via de Creative Cloud-desktopapp of klik in XD op Help > Updates. Wanneer u een update uitvoert, wordt uw proefversie automatisch naar het gratis startersabonnement voor Adobe XD omgezet. U kunt XD dus blijven gebruiken nadat uw proefversie is verlopen.

Koppelingen voor prototypes of ontwerpspecificaties die u tijdens uw gebruik van de proefversie hebt gepubliceerd, blijven toegankelijk nadat u XD hebt bijgewerkt. U moet uw koppelingen echter beheren of uw abonnement upgraden om nieuwe koppelingen te publiceren.

Hoe annuleer ik en wat gebeurt er met mijn bestanden en toegang tot Adobe XD?

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen voor Creative Cloud-leden, de bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen en uw gedeelde koppelingen.

U gaat automatisch over op het startersabonnement waarin Adobe XD is inbegrepen. U verliest echter de mogelijkheid om een onbeperkt aantal koppelingen voor prototypes en ontwerpspecificaties te maken. U hebt geen toegang meer tot uw andere apps of de meeste services en uw cloudopslag wordt gereduceerd tot 2 GB.

Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Veelvoorkomende problemen

Op welke besturingssystemen wordt XD ondersteund?

Zie de Systeemvereisten voor meer informatie over ondersteunde besturingssystemen.

Waarom krijg ik een foutmelding als ik probeer de functie Online Delen te gebruiken?

Dit is afhankelijk van verschillende scenario's. Ontvang tips voor het oplossen van problemen van verschillende foutmeldingen bij het gebruik van Online Delen.

Waarom kan mijn ontwerpspecificaties niet bijwerken of publiceren?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor problemen bij het publiceren of bijwerken van ontwerpspecificaties. Zie Oplossingen voor veelvoorkomende fouten met ontwerpspecificaties voor meer informatie.

Waarom zijn mijn bestanden niet geïmporteerd?

Het importeren van bestanden in Adobe XD mislukt vaak om de volgende vier redenen:

• Niet-ondersteunde bestandsindeling
  • SVG-bestanden met niet-ondersteunde eigenschappen
  • Zeer grote SVG-bestanden
  • Zeer grote afbeeldingen

Krijg stapsgewijze instructies voor het oplossen van problemen met importeren voor elk scenario.

Waarom zijn mijn bestanden niet geëxporteerd?

De bestandsgrootte is te groot kunnen zijn of de doelmap kan niet worden vergrendeld. Meer informatie over het oplossen van problemen met exporteren.

Community

Meedoen aan de conversatie.

Verwante apps & services