Dette dokumentet forklarer hvordan du redigerer sikrede PDF-filer. (Hvis du leter etter informasjon om hvordan du redigerer tekst eller bilder i en PDF eller mer, klikker du på den aktuelle koblingen ovenfor.)

Hvis et PDF-dokument er sikret, skal det ikke redigeres med mindre du er forfatteren. Kontakt forfatteren eller oppretteren av PDF-dokumentet for å redigere det.

Redigee passordbeskyttede PDF-filer

Du kan begrense tilgang til et PDF-dokument ved å angi passord og begrense enkelte funksjoner, for eksempel utskrift og redigering. Du kan fjerne sikkerheten fra en PDF hvis du har dokumentpassordet. Hvis PDF-dokumentet er sikret med en serverbasert sikkerhetspolicy, kan bare policyforfatteren eller en serveradministrator fjerne den. Ta kontakt med oppretteren eller forfatteren av PDF-filen for å få tak i passordet for å redigere PDF-filene.

Når du prøver å redigere en passordbeskyttet PDF, får du følgende feil.

Feil ved redigering av sikker PDF

Hvis du har dokumentpassordet, følger du trinnene nedenfor for å fjerne sikkerheten fra PDF-filen.

1. Åpne PDF-filen i Acrobat DC.

2. Velg Verktøy> Beskytt> Krypter> Fjern sikkerhet.

3. Alternativene varierer avhengig av typen passordsikkerhet som er angitt for dokumentet:

• Hvis dokumentet har et Dokument åpent-passord, klikker du på OK for å fjerne det fra dokumentet.
    • Hvis dokumentet har et passord for tillatelser, skriver du det inn i feltet Angi passord og klikker på OK. Klikk på OK på nytt for å bekrefte handlingen.

Nå kan du redigere PDF-filen.

• Hvis du er eier av en PDF og ikke husker passordet som kreves for å åpne PDF-filen, må du opprette PDF-filen på nytt. Det er ikke mulig å gjenopprette passordet i Acrobat DC.
  • Hvis du er eier av en PDF og har glemt passordet for tillatelser som brukes til å begrense bestemte funksjoner i PDF-filen, følger du fremgangsmåten nedenfor for å gjøre PDF-filen redigerbar.

Forsiktig!

Når du skriver ut en fil til PDF ved å bruke Adobe PDF-skriveren, blir filen utflatet. I tillegg fjernes interaktive elementer som for eksempel bokmerker, hyperkoblinger og knapper.

1. Åpne PDF-filen i Acrobat DC.

2. Gå til Fil > Skriv ut eller klikk på Skriver-ikonet i verktøylinjen.

3. Velg Adobe PDF som skriver i dialogboksen Skriv ut og klikk på Skriv ut.

4. Skriv inn et navn for filen, og velg Lagre. PDF-filen er opprettet, og den åpnes i Acrobat.

Nå kan du redigere PDF-filen.

Redigere signerte eller sertifiserte PDF-filer

Sertifisering av et dokument forsikrer mottakeren om at dokumentet er ekte. Hvis en PDF er signert med en digital ID eller sertifikat, er den låst for å forhindre endringer i dokumentet. Digitale ID-er eller sertifikater som brukes til å signere PDFer brukes for kommersielle og juridiske formål, og styres av lover i mange land.

Når du prøver å redigere en signert eller sertifisert PDF, ser du følgende feilmelding.

Feil ved redigering av en signert PDF

Hvis du vil vite mer om redigering av en signert eller sertifisert PDF, ser du Redigere en signert PDF | Vanlige spørsmål.