Dette dokumentet forklarer hvordan du redigerer XFA-skjemaer som er opprettet i LiveCycle Designer. (Hvis du leter etter informasjon om hvordan du redigerer tekst eller bilder i en PDF eller en skannet PDF, klikker du på den aktuelle koblingen ovenfor.)

Rediger XFA-skjemaer

XFA-skjemaene som er opprettet i LiveCycle Designer, er interaktive og dynamiske. Adobe anbefaler at du redigerer slike PDF-skjemaer i det opprinnelige forfatterprogrammet for å beholde skjemafeltene og interaktive objekter. Hvis du prøver å redigere PDF-filen i Acrobat, får du følgende feilmelding:

Feil når du redigerer XFA-skjema i Acrobat

Noen skjemaer tillater ikke at du legger til kommentarer i Acrobat, og du ser følgende melding:

Advarsel når du legger til kommentarer i et XFA-skjema

Forsiktig!

Hvis du redigerer et XFA-skjema i Acrobat DC med en omgåelse, blir den resulterende PDF-filen eller skjemaet utflatet. Den mister også alle skjemafelt, lag, interaktive elementer, knapper og eventuelle JavaScripts som brukes i skjemaet.

Hvis du likevel vil redigere et XFA-skjema i Acrobat DC, følger du en av løsningene nedenfor.

Løsning 1: Lagre skjemaet som Encapsulated PostScript-fil

Når du lagrer XFA-skjemaet som en .eps-fil (Encapsulated PostScript), blir filen utflatet. I tillegg fjernes alle lag, skjemafelter og andre interaktive elementer i filen.

1. Åpne PDF-filen i Acrobat DC.

2. Velg Fil > Lagre som og velg en mappeplassering for å lagre filen.

3. Velg formatet Lagre som type som Encapsulated PostScript og klikk på Lagre.

Lagre som Encapsulated PostScript-fil
  4. Åpne den lagrede .eps-filen i Acrobat DC. Du kan nå redigere PDF-filen.

Løsning 2: Skriv ut skjemaet til Adobe PDF-skriver

Når du skriver ut XFA-skjemaet til Adobe PDF-skriveren, blir filen utflatet. I tillegg fjernes alle lag, skjemafelt og andre interaktive elementer fra filen.

1. Åpne PDF-skjemaet i Acrobat DC.

2. Gå til Fil > Skriv ut eller klikk på Skriver-ikonet i verktøylinjen.

3. Velg Adobe PDF som skriver i dialogboksen Skriv ut og klikk på Skriv ut.

4. Skriv inn et navn for filen, og velg Lagre. PDF-filen er opprettet, og den åpnes i Acrobat.

Nå kan du redigere PDF-filen. Hvis du vil legge til skjemafelt i PDF-file, ser du Opprette et skjema fra et eksisterende dokument.