Hvis du vil se en fullstendig liste over artikler om sikkerhet, kan du se Oversikt over sikkerhet i Acrobat og PDF-innhold.

Det å klikke på koblinger til Internett utgjør alltid en potensiell sikkerhetsrisiko. Ondsinnede nettsteder kan overføre skadelig innhold eller samle inn data i skjul. Hvis du er bekymret for disse risikoene, kan du konfigurere Acrobat DC og Acrobat Reader DC til å vise en advarsel når en PDF-fil forsøker å koble seg til et nettsted på Internett.

Du kan tillate at Acrobat DC og Acrobat Reader DC kontakter utvalgte nettsteder ved å tilføre adressene deres (URL-adressene) i listen din over klarerte nettsteder i innstillingene for Klareringsbehandling. Eventuelt kan du tillate alle URL-adresser.

Merk:

Hvis alternativene i dialogboksen Administrer Internett-tilgang er deaktiverte, velger du Egendefinert innstilling. Hvis alternativene fortsatt er deaktiverte, kan det hende at produktet ditt kontrolleres av administrator og at disse begrensningene er gjeldende.

1. Velg Rediger > Innstillinger (Windows) eller Acrobat DC / Acrobat Reader DC > Innstillinger (Mac OS).

2. Velg Klareringsbehandling fra kategoriene til venstre.

3. Klikk på Endre innstillinger for å angi standard atferd for tilgang til Internett fra PDF-filer.

4. Velg mellom følgende:

• Hvis du vil tillate tilgang til alle URL-adresser, velger du Tillat PDF-filer tilgang til alle nettsteder.

• Hvis du vil begrense tilgangen til alle URL-adresser, velger du Blokker PDF-filers tilgang til alle nettsteder.

• Hvis du vil begrense tilgangen til kun URL-adressene du angir, velger du Egendefinert innstilling.

• Hvis du vil legge til et nettsted, skriver du inn URL-adressen i Vertsnavn-tekstboksen og klikker Tillat eller Blokker.

• Hvis du vil fjerne en URL-adresse som du ikke lenger vil gå til, velger du nettstedet i listen og klikker Slett.

• Hvis du vil angi hva programmet skal gjøre med nettsteder som ikke finnes i den egendefinerte listen, velger du ett av disse alternativene: Spør alltid, Tillat tilgang, Blokker tilgang.

Hvis du vil vite mer, kan du se veiledningen for programsikkerhetwww.adobe.com/go/learn_acr_appsecurity_no.

Merk:

Hvis du åpner en beskyttet PDF-fil og du blir spurt om du vil tillate eller blokkere en URL-adresse, velger du Husk min handling for dette nettstedet. Dette svaret legger til URL-adressen i listen.