In de 2015-versie van Creative Cloud krijg je toegang tot de nieuwste versies van je favoriete desktop-apps die je kunt downloaden met de Creative Cloud desktop-app. Zie Nieuwe functies in Creative Cloud voor meer informatie.

De Creative Cloud desktop-app biedt een snelle manier om al je apps bij te werken naar de nieuwste versies. Je kunt geïnstalleerde apps afzonderlijk of allemaal tegelijk bijwerken.

Controleren op updates

De Adobe Creative Cloud desktop-applicatie controleert regelmatig op updates en je ontvangt een melding wanneer er een update beschikbaar is voor een van je geïnstalleerde apps. Je kunt echter de meest recente updates voor je Creative Cloud-applicaties ophalen zonder te wachten totdat de Creative Cloud desktop-applicatie is vernieuwd.

Je controleert op updates voor applicaties door in de Creative Cloud desktop-app te klikken op het tandwielpictogram en Controleren op app-updates te kiezen.

Controleren op app-updates kiezen

Apps bijwerken

In de Creative Cloud desktop-app wordt de knop Alles bijwerken of Bijwerken weergegeven naast geïnstalleerde apps. Wanneer je op Bijwerken of Alles bijwerken klikt, wordt de nieuwste versie van de apps op de computer geïnstalleerd. De instellingen en voorkeuren worden gemigreerd naar de nieuwe versie en de vorige appversies worden verwijderd.

Opmerking:

Sla je werk op en sluit alle Adobe-apps voordat je begint. Als er Adobe-apps zijn geopend, ontvang je mogelijk een melding dat je de apps moet sluiten. Zie Conflicterende processen of applicaties sluiten voor meer informatie.

Ga als volgt te werk om de apps bij te werken:

1. Open de Creative Cloud desktop-app en ga naar het deelvenster Apps. In het deelvenster Apps wordt naast de geïnstalleerde applicaties op je computer de knop Bijwerken weergegeven.

Klik op Alles bijwerken of Bijwerken

Opmerking:

Als je insteekmodules van derden hebt geïnstalleerd, werken deze mogelijk niet met de 2015-versie van de apps. Neem contact op met de leverancier van de insteekmodule voor informatie over de compatibiliteit en updates.

2. Klik op Alles bijwerken of Bijwerken. Het bevestigingsvenster voor de update wordt weergegeven.

Het bevestigingsvenster voor de update
  3. Klik eventueel op Geavanceerde opties.

• Schakel de optie Vorige instellingen en voorkeuren importeren uit. De instellingen en voorkeuren van de vorige versie worden standaard naar de nieuwste versie gemigreerd. Zie Instellingen en voorkeuren importeren voor meer informatie.
    • Schakel de optie Oude versies verwijderen uit om eerder geïnstalleerde versies van de software te behouden. Wanneer je bijwerkt naar de nieuwste versies van Creative Cloud-apps, worden alle vorige versies standaard verwijderd. Zie Oude versies verwijderen voor meer informatie.
  4. Klik op Bijwerken om de geïnstalleerde apps bij te werken naar de nieuwste versie.

Wanneer de update is voltooid, kun je de nieuwste apps gebruiken. Zie Creative Cloud-apps starten voor meer informatie over het starten van de applicaties.

Geavanceerde opties

Gebruik de geavanceerde opties om het gedrag voor het bijwerken van de apps te bepalen. Standaard worden alle eerder geïnstalleerde versies van Creative Cloud-apps verwijderd en worden de aangepaste voorkeuren en instellingen gemigreerd naar de nieuwste versie.

Als je eerder geïnstalleerde versies wilt behouden of de instellingen niet wilt migreren, pas je de volgende opties aan:

Geavanceerde opties

Vorige instellingen en voorkeuren importeren

Als deze optie is ingeschakeld, worden de toepasselijke instellingen en voorkeuren van je huidige apps automatisch gemigreerd naar de laatst geïnstalleerde versie. Wanneer je de apps start, word je mogelijk gevraagd de instellingen van eerdere versies te importeren. Wanneer je Dreamweaver, Edge Animate en Muse bijwerkt, worden de voorkeuren uit vorige versies altijd gemigreerd.

Bepaalde apps bieden echter geen ondersteuning voor het migreren van voorkeuren en instellingen uit vorige versies:

• Acrobat DC
  • Bridge
  • Speedgrade

Oude versies verwijderen

Als deze optie is ingeschakeld, worden eerder geïnstalleerde versies van Creative Cloud-apps verwijderd wanneer je een update uitvoert. Als je bijvoorbeeld een update uitvoert naar Photoshop CC 2015.5, wordt Photoshop CC 2015 verwijderd.

Bepaalde apps bieden echter geen ondersteuning voor het behouden van oudere versies. Als je op Alles bijwerken klikt, worden de vorige versies van deze apps verwijderd, zelfs wanneer je de optie Oude versies verwijderen hebt uitgeschakeld. Als je de volgende apps afzonderlijk bijwerkt, wordt de optie Oude versies verwijderen geselecteerd en kan de selectie niet worden gewijzigd:

• Adobe Muse

Opmerking:

Gebruik de optie Alles bijwerken niet als je de oudere versie van een van deze apps wilt behouden. Zodra je deze wilt bijwerken (bijvoorbeeld wanneer je een huidig project hebt voltooid), klik je op de knop Bijwerken naast deze apps.

Bijwerken naar Acrobat DC

Als Acrobat X of XI al is geïnstalleerd op je computer, wordt tijdens het bijwerken naar Acrobat DC mogelijk het volgende bericht weergegeven:

Bijwerken naar Acrobat DC

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Bijwerken om de vorige versies van Acrobat te verwijderen en Acrobat DC te installeren.
  • Schakel Oude versies verwijderen uit en klik op Bijwerken om de vorige versies van Acrobat te behouden en Acrobat DC te installeren.

Vorige versies installeren

Als je ooit toegang tot een vorige versie van een app nodig hebt, kun je deze versie downloaden en installeren met de Creative Cloud desktop-app. Zie Vorige versies installeren voor meer informatie.

Zie Acrobat DC heeft Acrobat XI verwijderd | Acrobat XI terughalen om de vorige versie van Acrobat te installeren.

Vorige versies installeren