Als u de Creative Cloud-desktopapp verwijdert en opnieuw installeert om een probleem op te lossen, is het mogelijk dat het deelvenster Bibliotheken binnen een Creative Cloud-desktopapp niet meer werkt. Zie Deelvenster Bibliotheken werkt niet meer om het probleem op te lossen.

Probleem

Wanneer u probeert de Cloud-bibliotheken in ondersteunde bureaubladtoepassingen te gebruiken, laad het deelvenster niet en wordt de volgende fout geretourneerd:

Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van het scherm Creative Cloud Libraries

"Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van de Creative Cloud-bibliotheken

Tussenoplossingen

Adobe Engineering werkt momenteel aan deze kwestie. Intussen zou u met de volgende tussenoplossingen de functie moeten kunnen gebruiken tot een meer permanente oplossing beschikbaar is.

Start het CCLibrary-proces opnieuw

1. Sluit eventuele geopende Adobe producten die bibliotheken gebruiken, zoals:

• Photoshop CC
    • Illustrator CC
    • InDesign CC
    • Premiere Pro CC
    • Adobe After Effects CC
  2. Open de desktoptoepassing Creative Cloud van het pictogram in de taakbalk.

3. Gebruik de sneltoets Command + Option + R (Mac OS) of Ctrl + Alt + R (Win). Hiermee wordt Creative Cloud en alle bijbehorende ondersteuningprocessen inclusief CCLibraries opnieuw gestart.

4. Start het Adobe-product waarin u de bibliotheek-fout hebt gekregen.

De cache van Bibliotheken opnieuw maken

1. Sluit alle Creative Cloud-toepassingen.

2. Meld u af bij uw account in de Creative Cloud-desktopapp.

Zie: Uw toepassing deactiveren vanaf uw bureaublad in Adobe Creative Cloud-apps activeren en deactiveren

3. Ga naar de volgende map.

• Mac: C:\Users\[uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe
    • Win: C:\Users\[uw gebruikersnaam]\AppData\Adobe

Opmerking: in Mac OS is de map Bibliotheek verborgen. Lees het volgende artikel om de map weer te geven: Kan geen gebruikersbibliotheekbestanden in Mac OS X 10.7 en later zien

Opmerking: de map AppData is verborgen in Windows. Lees het volgende artikel als u de map wilt weergeven: Verborgen bestanden en mappen weergeven in Windows 10 en eerder

4. Verwijder de map Creative Cloud-bibliotheken.

5. Meld u aan bij uw account in de Creative Cloud-desktopapp en start het Adobe-product opnieuw waarin u de bibliotheekfout hebt ondervonden.

Zie: Uw app activeren in Adobe Creative Cloud-apps activeren en deactiveren

Zorg ervoor dat uw hostsbestand juist is ingesteld

1. Ga naar de volgende map:

• Mac OS: /etc
      Opmerking: Deze map is normaal gesproken verborgen. Kies in de Finder Ga > Ga naar Map, typ „/etc” in (zonder aanhalingstekens) en klik op de Knop Ga.
    • Windows:C:\Windows\System32\drivers\etc
  2. Open het host-bestand (in een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma, zoals Kladblok of TextEdit).

3. Controleer of ergeen Websites van Adobe in staan. Als deze erin staan, kunt u deze verwijderen of een # aan het begin van de regel toevoegen om deze uit te schakalen als zijnde een opmerking.

Bijvoorbeeld, wijzig:

127.0.0.1 activate.adobe.com

in

#127.0.0.1 activate.adobe.com

4. Controleer of u de volgende regel hebt en dat deze niet als opmerking staat gemarkeerd (heeft geen # aan het begin van de regel):

127.0.0.1 localhost

5. (Optioneel) Gebruik de Creative Cloud Cleaner Tool om uw hostbestand te repareren. Bekijk instructier hier:Gebruik Creative Cloud Cleaner Tool om installatieproblemen op te lossen

Configureer uw proxy om te werken met bibliotheken

Mac OS X

Als uw netwerk via Zoeken autoproxy of Automatische proxyconfiguratiewordt beheerd, bekijk danConfiguratie van proxy door een netwerkbeheerder.

1. OpenSysteemvoorkeuren in het Apple-menu.

2. Selecteer Netwerk.

Configureer uw proxy op Mac om te werken met Bibliotheken - Stap 2
  3. Klik op Geavanceerd.

Configureer uw proxy op Mac om te werken met Bibliotheken- Stap 3
  4. Selecteer het Proxies-tabblad.

5. Zorg ervoor dat de optieUitsluiten Eenvoudige Hostnamen is geselecteerd.

Configureer uw proxy op Mac om te werken met Bibliotheken - Stap 5

Windows 10

Als uw netwerk wordt beheerd via Automatisch detecteren instellingen of Gebruik setup-script, bekijk dan Configuratie van proxy door een netwerkbeheerder.

1. Typ in het zoekvakWijzig proxy-instellingen en open het overeenkomstige zoekresultaat.

Configureer uw proxyinstellingen in Win 10 om te werken met Bibliotheken - Stap 1
  2. Blader naar het eind van het Proxy-instellingendialoogvenster en zorg ervoor dat de optieGeen proxyserver voor lokale (Intranet) adressen is geselecteerd.

Configureer uw proxy in Win 10 om te werken met Bibliotheken - Stap 2

Windows 7

Als uw netwerk wordt beheerd via Automatisch detecteren instellingen of Gebruik automatisch configuratiescript, bekijk dan Configuratie van proxy door een netwerkbeheerder.

1. Kies Start > Alle Programma's > Internet Explorer.

2. Klik op het Gereedschappenpictogram (Tandwielpictogram in IE 9+) en kiesInternetopties uit het menu.

Configureer uw proxy in Win 7 om te werken met Bibliotheken - Stap 1
  3. Ga naar het Verbindingen-tabblad en klik op instellingen van LAN.

Configureer uw proxy in Win 7 om te werken met Bibliotheken - Stap 3
  4. Zorg ervoor dat de optie Bypass-proxyserver voor lokale adressen is geselecteerd.

Configureer uw proxy in Win 7 om te werken met Bibliotheken - Stap 4

Configuratie van proxy door een netwerkbeheerder

Als uw netwerken via een netwerkbeheerder worden beheerd met behulp van Autoproxydetectie of Automatische proxyconfiguratieopties -opties in Mac OS of Automatisch detecteren instellingen ofAutomatisch configuratiescript gebruiken in Windows, beschrijft deze sectie hoe u Creative Cloud-Bibliotheken in kunt schakelen.

Vraag de netwerkbeheerder van uw organisatie om het volgende te doen:

1. Open het PAC/WPAD-proxyconfiguratiebestand.
  2. Zorg ervoor dat de volgende instelling aanwezig is:
    FindProxyForURL (url, host)
    als (isInNet (host, “127.0.0.1”, “255.255.255.255”)) {
      „DIRECT“ geretourneerd.