Zie wat u moet doen wanneer het deelvenster Bibliotheken niet wordt geladen of de fout 'Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van de Creative Cloud-bibliotheken' verschijnt.

Opmerking:

Als u de Creative Cloud-desktopapp verwijdert en opnieuw installeert om een probleem op te lossen, is het mogelijk dat het deelvenster Bibliotheken binnen een Creative Cloud-desktopapp niet meer werkt. Zie Deelvenster Bibliotheken werkt niet meer om het probleem op te lossen.

Fout 'Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van Creative Cloud-bibliotheken'

Wanneer u probeert de Creative Cloud-bibliotheken in ondersteunde bureaubladtoepassingen te gebruiken, wordt het deelvenster niet geladen en de volgende fout geretourneerd:

Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van het scherm Creative Cloud Libraries.

Deelvenster Libraries wordt niet geladen
Fout 'Er is iets misgegaan tijdens het initialiseren van Creative Cloud-bibliotheken.'

De fout omzeilen

Adobe Engineering werkt momenteel aan deze kwestie. Intussen zou u met de volgende tussenoplossingen de functie moeten kunnen gebruiken tot een meer permanente oplossing beschikbaar is.

Start de Creative Cloud-bibliotheek opnieuw op.

1. Sluit eventuele geopende Adobe-producten die bibliotheken gebruiken, zoals:

• Photoshop
    • Illustrator
    • InDesign
    • Premiere Pro
    • Adobe After Effects

2. Open de Creative Cloud-desktopapp via het pictogram op uw taakbalk.

3. Gebruik de volgende sneltoetsen op het toetsenbord:

• macOS: Command+Option+R
    • Windows: Ctrl+Alt+R

Hiermee wordt Creative Cloud en alle bijbehorende ondersteuningprocessen inclusief Creative Cloud opnieuw gestart.

4. Start het Adobe-product waarin u de bibliotheek-fout hebt gekregen.

De cache van Bibliotheken opnieuw maken

1. Sluit alle Creative Cloud-toepassingen.

2. Meld u af bij uw account in de Creative Cloud-desktopapp.

Zie: Uw toepassing deactiveren vanaf uw bureaublad in Adobe Creative Cloud-apps activeren en deactiveren.

3. Ga naar de volgende map.

• macOS: Users/library/Application Support/Adobe/
    • Windows: C:\Users\[uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe

Opmerking:

4. Verwijder de map Creative Cloud-bibliotheken.

5. Meld u aan bij uw account in de Creative Cloud-desktopapp en start het Adobe-product waarin u de bibliotheekfout hebt ondervonden opnieuw.

Zie Uw app activeren in Adobe Creative Cloud-apps activeren en deactiveren.

Zorg ervoor dat uw hostsbestand juist is ingesteld

1. Ga naar de volgende map:

• macOS: /etc
    • Windows:C:\Windows\System32\drivers\etc

Opmerking:

macOS: Deze map is normaal verborgen. Kies in Finder de optie Ga > Ga naar map. Typ vervolgens '/etc' (zonder aanhalingstekens) en klik op de knop Ga.

2. Open het hostbestand (in een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma, zoals Kladblok of TextEdit).

3. Controleer of er geen Websites van Adobe in staan. Als deze erin staan, kunt u deze verwijderen of een # aan het begin van de regel toevoegen om deze uit te schakelen als een opmerking.

Bijvoorbeeld, wijzig:

127.0.0.1 activate.adobe.com

in

#127.0.0.1 activate.adobe.com

4. Controleer of u de volgende regel heeft en dat deze niet als opmerking is gemarkeerd (heeft geen # aan het begin van de regel):

127.0.0.1 localhost

5. (Optioneel) Gebruik de Creative Cloud Cleaner Tool om uw hostbestand te repareren. Zie Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken om installatieproblemen op te lossen.

Configureer uw proxy om te werken met bibliotheken

macOS X

Als u netwerk via Autoproxydetectie of Automatische proxyconfiguratie wordt beheerd, lees dan Configuratie van proxy via een netwerkbeheerder.

1. Open Systeemvoorkeuren in het Apple-menu.

2. Selecteer Netwerk.

Configureer uw proxy op Mac om te werken met bibliotheken - stap 2
  3. Klik op Geavanceerd.

Configureer uw proxy op Mac om te werken met Bibliotheken- Stap 3
  4. Selecteer het Proxies-tabblad.

5. Zorg ervoor dat de optie Uitsluiten Eenvoudige Hostnamen is geselecteerd.

Configureer uw proxy op Mac om te werken met Bibliotheken - Stap 5

Windows 10

Als uw netwerk wordt beheerd via Automatisch instellingen detecteren of Gebruik setup-script, bekijk dan Configuratie van proxy via een netwerkbeheerder.

1. Typ in het zoekvak Wijzig proxy-instellingen en open het overeenkomstige zoekresultaat.

Configureer uw proxyinstellingen in Win 10 om te werken met Bibliotheken - Stap 1
  2. Blader naar het eind van het Proxy-instellingendialoogvenster en zorg ervoor dat de optie Geen proxyserver voor lokale (Intranet) adressen is geselecteerd.

Configureer uw proxy in Win 10 om te werken met Bibliotheken - Stap 2

Windows 7

Als uw netwerk wordt beheerd via Automatisch instellingen detecteren of Gebruik automatisch configuratiescript, bekijk dan Configuratie van proxy via een netwerkbeheerder.

1. Kies Start > Alle Programma's > Internet Explorer.

2. Klik op het Gereedschappenpictogram (Tandwielpictogram in IE 9+) en kiesInternetopties uit het menu.

Configureer uw proxy in Win 7 om te werken met Bibliotheken - Stap 1
  3. Ga naar het tabblad Verbindingen en klik op LAN-instellingen.

Configureer uw proxy in Win 7 om te werken met Bibliotheken - Stap 3
  4. Zorg ervoor dat de optie Optie Bypass-proxyserver voor lokale adressen is geselecteerd.

Configureer uw proxy in Win 7 om te werken met Bibliotheken - Stap 4

Configuratie van proxy door een netwerkbeheerder

Als uw netwerken door een netwerkbeheerder worden beheerd met behulp van opties voor Autoproxydetectie of Automatische proxyconfiguratie in Mac OS of Instellingen automatisch detecteren of Automatisch configuratiescript gebruiken in Windows, wordt in deze sectie beschreven hoe u Creative Cloud-bibliotheken inschakelt.

Vraag de netwerkbeheerder van uw organisatie om de volgende stappen uit te voeren:

1. Open het PAC/WPAD-proxyconfiguratiebestand.

2. Zorg ervoor dat de volgende instelling aanwezig is:

FindProxyForURL(url, host)
    if (isInNet(host, "127.0.0.1", "255.255.255.255")) {
         return "DIRECT";