Disse tabeller indeholder de filformater, som Adobe Acrobat og Adobe Reader understøtter for forskellige funktioner.

Se flere oplysninger i hjælpen til Acrobat om indstillinger og valgmuligheder, når der importeres og konverteres filer.

Adobe PDF-printer

De fleste Windows-programmer, som har en kommando til udskrivning, kan konvertere filer til PDF vha. Adobe PDF-printeren i programmets dialogboks Udskriv. De aktuelle Acrobat Distiller-indstillinger og Adobe PDF-indstillinger bruges til konvertering af filen. Se flere oplysninger om indstillinger og begrænsninger for denne metode til oprettelse af PDF-filer under Indstillinger for Adobe PDF-konvertering.

Konverteringsformater for PDFMaker

Brug menuen Adobe PDF eller menuen Acrobat i forskellige tredjepartsprogrammer til at konvertere filer til PDF. For en liste over PDFMaker-programmer, som Acrobat understøtter, se Kompatible webbrowsere og PDFMaker-programmer, som også angiver webbrowsere, der understøtter visning af PDF-filer i selve browseren og konvertering af websider til PDF.

Formater til direkte filkonvertering (Acrobat)

Brug Filer > Opret PDF-fil > Fra fil for at konvertere disse filformater til Adobe PDF. Du kan også konvertere data i udklipsholder, websider og scannede dokumenter til PDF. Du kan se flere oplysninger om disse konverteringsmetoder i Opret enkle PDF-dokumenter med Acrobat i hjælpen til Acrobat.

Filtypenavn Filnavn Kommentarer
.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx Microsoft Office-formater (Word 2010, PowerPoint, Excel) Sørg for, at den korrekte version af Microsoft Office er installeret.
.txt, .rtf  Tekst, Rich Text Format
.ps, .eps, .prn Adobe PostScript og Encapsulated PostScript
.bmp, .jpeg, .gif, .tiff, .png, .pcx, .rle, .dib Billedfiler
.html Websider
.wpd Corel WordPerfect Installer Corel WordPerfect, og konverter derefter med Adobe PDF-printeren (Acrobat 9 og Acrobat X | Windows).
.odt, .odp, .ods, .odg, .odf, .sxw, .sxi, .sxc, .sxd, .stw OpenOffice- og StarOffice-præsentation, regneark, grafik og dokumentfiler Hvis programmerne har adgang til printersystemet, kan du bruge Adobe PDF-printeren til at konvertere disse filer.
.psd Adobe Photoshop Gælder kun for Acrobat DC.
.ai Adobe Illustrator Gælder kun for Acrobat DC.
.indd Adobe InDesign Gælder kun for Acrobat DC.
.u3d, .prc 3D-filer
.dwg, .dwt, .dxf, .dwf, .dst Autodesk AutoCAD
.xps XML-papirspecifikation
.mpp MS Project Hvis MS Project er installeret.
.vsd MS Visio Hvis MS Visio er installeret.

Formater til arkivering/eksport (Acrobat)

Brug Filer > Gem som til at konvertere PDF-filer til disse filformater.

Filtypenavn Filnavn Version Kommentarer
.pdf Adobe PDF, Adobe PDF Optimized, PDF/A, PDF/E, PDF/X PDF 1.3 - 1.7
.ps PostScript
.eps Encapsulated PostScript PS niveau 2-3
.html, .htm HTML
.jpg, .jpeg, .jpe JPEG
.jpf, .jpx, .jp2, .j2k, .j2c, .jpc JPEG2000
.png PNG
.pptx PowerPoint-præsentation 2010 og nyere
.rtf Rich Text Format
.txt Tekst (tilgængelig), Tekst (enkel)
.tif, .tiff TIFF
.xlsx Excel-projektmappe
.doc, docx Word-dokument 2010 og nyere
.xml XML, XML-regneark 1.0, 2003
.csv Kommaseparerede værdier

Videoformater (Acrobat Pro DC)

Du kan indsætte disse filformater i Acrobat Pro DC PDF-filer til afspilning i Acrobat DC og Acrobat Reader DC.

Format Transcoding URL streaming Direkte indsættelse uden transcoding Indsættelse i ældre versioner
Shockwave Flash (.swf) I/T Ja Ja Ja
QuickTime Movie (.mov) Ja Ja Ja, hvis H.264- Ja
MPEG (.mp4, .m4v) Ja Ja Ja, hvis H.264- Ja (undtagen .m4v)
3GPP-film (.3gp, .3g2) Ja Ja Ja, hvis H.264- Nej

Videoformater (Acrobat XI Pro og Acrobat X Pro)

Du kan indsætte disse filformater i Acrobat X Pro PDF-filer til afspilning i Acrobat X og Adobe Reader X.

Format Transcoding URL streaming Direkte indsættelse uden transcoding1 Indsættelse i ældre versioner2
Flash (.flv, .f4v) I/T Ja Ja Nej
Shockwave Flash (.swf) I/T Ja Ja Ja
QuickTime Movie (.mov) Ja Ja Ja, hvis H.264- Ja
MPEG (.mp4, .m4v) Ja Ja Ja, hvis H.264- Ja (undtagen .m4v)
3GPP-film (.3gp, .3g2) Ja Ja Ja, hvis H.264- Nej

1 Direkte indsættelse uden transkodning er understøttet i Acrobat X Pro.
2 Afspilning er kompatibel med tidligere versioner af Adobe Reader.

Videoformater (Acrobat 9 Pro og Pro Extended)

Du kan indsætte disse filformater i Acrobat 9 PDF-filer til afspilning i Acrobat 9 og Adobe Reader 9.

Format Transcoding1 URL streaming Direkte indsættelse uden transcoding2 Indsættelse i ældre versioner3
Flash (.flv) I/T Ja Ja Nej
Microsoft AVI (.avi) Ja Nej Ja, hvis H.264- Ja
QuickTime Movie (.mov) Ja Nej Ja, hvis H.264- Ja
MPEG (.mp4, .m4v, .mpeg, .mpg) Ja Ja (kun .mp4) Ja, hvis H.264- Ja (undtagen .m4v)
Shockwave Flash (.swf) I/T Nej Ja Ja
Windows Media (.wmv) Ja Nej Nej Ja
Advanced Streaming Format (.asf) Ja Nej Nej Ja
3GPP-film (.3gp) Ja Nej Ja, hvis H.264- Nej
RealMedia (.ram) Nej Nej Nej Ja

1 Transkodning af video til direkte afspilning i Adobe Reader 9 er kun understøttet i Acrobat 9 Pro Extended.

2 Direkte indsættelse uden transkodning er understøttet i både Acrobat 9 Pro og Acrobat 9 Pro Extended.

3 Afspilning er kompatibel med tidligere versioner af Adobe Reader, men det kræver, at der er en tilgængelig kompatibel multimedieafspiller ved afspilning.

Lydformater (Acrobat)

Du kan indsætte disse lydfilformater til direkte afspilning i Acrobat 9 og Adobe Reader 9. Acrobat X understøtter kun MP3-lyd

Format Direkte indsættelse uden transcoding1 Indsættelse i ældre versionert2
MP3-lyd (.mp3) Ja Ja
Audio Waveform (.wav) Nej Ja
Audio Interchange (.aif, .aiff) Nej Ja
MPEG-lyd (.mpa, .m4a) Nej Ja
Windows Media-lyd (.wma) Nej Ja

1 Direkte indsættelse uden transkodning er understøttet i både Acrobat 9 Pro og Acrobat 9 Pro Extended.
2 Afspilning er kompatibel med Adobe Reader 9 og tidligere versioner, men det kræver, at der er en tilgængelig, kompatibel multimedieafspiller ved afspilning.

2D- og 3D-formater (Acrobat 9 Pro Extended, Adobe 3D Reviewer)

I følgende tabel er anført 2D- og 3D-filformater, som Adobe Acrobat 9 Pro Extended- og Adobe 3D Reviewer-software kan importere. Se flere oplysninger om import og eksport af filer i hjælpen til Acrobat 9 Pro Extended og 3D Reviewer.

Format / program Filtypenavn Version Acrobat 9 Pro Extended 3D Reviewer
3DXML  3DXML  Op til 3.0

J

J

ACIS  SAT, SAB  Op til 15

J

J

Adobe Acrobat 3D  PDF

7, 8, 9

J

J

Autodesk 3D Studio  3DS

J

J

Autodesk AutoCAD  DWG, DWF, DXF  12, 13, 14, 2000-2008

J

Autodesk Inventor  IPT, IAM  Op til 12.x, 2008

J

J

CATIA Graphical Representation (CGR)  CGR

J

J

CoCreate OneSpace Designer  PKG, SDP, SDPC, SDW, SDWC, SDA, SDAC, SDS, SDSC, SES, BDL  V3 til V2007

J

J

COLLADA  DAE

J

J

Dassault CATIA V4  MODEL, DLV, EXP, SESSION  Op til V4.2.5

J

J

Dassault CATIA V5  CATDRAWING  2D

J

Dassault CATIA V5  CATPRODUCT, CATPART  Op til R18

J

J

Hewlett-Packard Graphics Library  HP, HGL, HPL, HPGL, PLT

J

Industry Foundation Classes  IFC  IFC2x3 and IFC2x2

J

J

Initial Graphics Exchange Specification (IGES)  IGS, IGES  5.1, 5.2, 5.3

J

J

JTOpen  JT  Op til 8.2

J

J

KMZ  KMZ

J

Lattice XVL  XV3, XV0  P-XVL

J

J

PRC  PRC, PRD  Alle versioner

J

J

Pro/ENGINEER  PRT, XPR, ASM, XAS, NEU  V18.0 til Wildfire 4

J

J

PTC CADDS  PD, _PD, CADDS  Versionerne 4x/5 eksplicit

J

J

Siemens I-deas  MF1, ARC, UNV, PKG  Op til 13.x (NX 5)

J

J

Siemens NX  PRT  2D

J

Siemens NX  PRT  Op til NX 5

J

J

Siemens Parasolid  X_T, X_B  Op til 17

J

J

Siemens Solid Edge  ASM, PAR, PWD, PSM  V19, V20

J

J

SolidWorks  SLDASM, SLDPRT  Op til 2009

J

J

STEP Exchange  STP, STEP  AP 203, AP 214

J

J

Stereolithografi  STL

J

J

Universal 3D  U3D  ECMA 1, ECMA 3

J

J

Virtual Reality Modeling Language (VRML) Worlds  WRL, VRML  V1.0, V2.0

J

J

Wavefront-objekt  OBJ  Kun maske

J

J