Understøttede filformater i Acrobat and Reader

Disse tabeller indeholder de filformater, som Adobe Acrobat og Acrobat Reader understøtter for forskellige funktioner.

Se flere oplysninger i hjælpen til Acrobat om indstillinger og valgmuligheder, når der importeres og konverteres filer.

Adobe PDF-printer

De fleste Windows-programmer, som har en kommando til udskrivning, kan konvertere filer til PDF vha. Adobe PDF-printeren i programmets dialogboks Udskriv. De aktuelle Acrobat Distiller-indstillinger og Adobe PDF-indstillinger bruges til konvertering af filen. Se flere oplysninger om indstillinger og begrænsninger for denne metode til oprettelse af PDF-filer under Indstillinger for Adobe PDF-konvertering.

Konverteringsformater for PDFMaker

Brug menuen Adobe PDF eller menuen Acrobat i forskellige tredjepartsprogrammer til at konvertere filer til PDF. For en liste over PDFMaker-programmer, som Acrobat understøtter, se Kompatible webbrowsere og PDFMaker-programmer, som også angiver webbrowsere, der understøtter visning af PDF-filer i selve browseren og konvertering af websider til PDF.

Formater til direkte filkonvertering (Acrobat)

Brug Filer > Opret PDF-fil > Fra fil for at konvertere disse filformater til Adobe PDF. Du kan også konvertere data i udklipsholder, websider og scannede dokumenter til PDF. Du kan se flere oplysninger om disse konverteringsmetoder i Opret enkle PDF-dokumenter med Acrobat i hjælpen til Acrobat.

Filtypenavn Filnavn Kommentarer
.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx Microsoft Office-formater (Word 2010, PowerPoint, Excel) Sørg for, at den korrekte version af Microsoft Office er installeret.
.txt, .rtf  Tekst, Rich Text Format
.ps, .eps, .prn Adobe PostScript og Encapsulated PostScript
.bmp, .jpeg, .gif, .tiff, .png, .pcx, .rle, .dib Billedfiler
.html Websider
.wpd Corel WordPerfect Installer Corel WordPerfect, og konverter derefter med Adobe PDF-printeren (Acrobat 9 og Acrobat X | Windows).
.odt, .odp, .ods, .odg, .odf, .sxw, .sxi, .sxc, .sxd, .stw OpenOffice- og StarOffice-præsentation, regneark, grafik og dokumentfiler Hvis programmerne har adgang til printersystemet, kan du bruge Adobe PDF-printeren til at konvertere disse filer.
.psd Adobe Photoshop Gælder kun for Acrobat.
.ai Adobe Illustrator Gælder kun for Acrobat.
.indd Adobe InDesign Gælder kun for Acrobat.
.u3d, .prc 3D-filer Deaktiveret som standard. Kan aktiveres vha. en nøgle i registreringsdatabasen. Få mere at vide.
.dwg, .dwt, .dxf, .dwf, .dst Autodesk AutoCAD
.xps XML-papirspecifikation Deaktiveret som standard. Kan aktiveres vha. en nøgle i registreringsdatabasen. Få mere at vide.
.mpp MS Project Hvis MS Project er installeret.
.vsd MS Visio Hvis MS Visio er installeret.

Formater til arkivering/eksport (Acrobat)

Følgende er en liste over understøttede filformater, som du kan eksportere fra en PDF-fil. Gå til Fil > Gem som. Vælg derefter, hvor filen skal gemmes, i det vindue, der vises, og vælg det ønskede filformat på listen. Gem derefter filen.

Filtypenavn Filnavn Version Kommentarer
.pdf Adobe PDF, Adobe PDF Optimized, PDF/A, PDF/E, PDF/X PDF 1.3 - 1.7
.ps PostScript
.eps Encapsulated PostScript PS niveau 2-3
.html, .htm HTML
.jpg, .jpeg, .jpe JPEG
.jpf, .jpx, .jp2, .j2k, .j2c, .jpc JPEG2000
.png PNG
.pptx PowerPoint-præsentation 2010 og nyere
.rtf Rich Text Format
.txt Tekst (tilgængelig), Tekst (enkel)
.tif, .tiff TIFF
.xlsx Excel-projektmappe
.doc, docx Word-dokument 2010 og nyere
.xml XML, XML-regneark 1.0, 2003

Videoformater (Acrobat Pro)

Du kan indsætte disse filformater i Acrobat Pro PDF-filer til afspilning i Acrobat og Acrobat Reader.

Format

Transcoding

URL streaming

Direkte indsættelse uden transcoding

Indsættelse i ældre versioner

I/T

Nej

Nej

Nej

QuickTime Movie (.mov)

Ja

Ja

Ja, hvis H.264-

Ja

MPEG (.mp4, .m4v)

Ja

Ja

Ja, hvis H.264-

Ja (undtagen .m4v)

3GPP-film (.3gp, .3g2)

Ja

Ja

Ja, hvis H.264-

Nej

Lydformater (Acrobat)

Du kan indsætte disse lydfilformater til direkte afspilning i Acrobat og Acrobat Reader.

Format Direkte indsættelse uden transcoding Indsættelse i ældre versioner
MP3-lyd (.mp3) Ja Ja
Audio Waveform (.wav) Nej Ja
Audio Interchange (.aif, .aiff) Nej Ja
MPEG-lyd (.mpa, .m4a) Nej Ja
Windows Media Audio (.wma) Nej Ja

Adobe

Få hjælp hurtigere og nemmere

Ny bruger?