Sikkerhed finder anvendelse inden for to generelle områder: programsikkerhed (software) og indholdssikkerhed

Programsikkerhed omfatter tilpasning af sikkerhedsfunktioner, som beskytter Acrobat og Reader mod sårbarheder, skadelige angreb og andre risici. Avancerede brugere kan tilpasse programmet via brugergrænsefladen. Virksomhedsadministratorer kan også konfigurere registreringsdatabasen. Se følgende artikler for at få flere oplysninger.

Indholdssikkerhedomfatter brug af produktfunktioner, som beskytter PDF-indholdets integritet. Disse funktioner beskytter imod uønskede ændringer af PDF-filer, holder følsomme oplysninger private, forhindrer udskrivning af PDF-filer mv. Se følgende artikler for at få flere oplysninger.

Digitale signaturer, der er et relateret emne, skal sikre identiteten af afsendere og modtagere af PDF-filer. Se Om digitale signaturer og håndskriftssignatuer for at få en liste over emner, der er relateret til digitale signaturer.