Om administrerede PDF-korrekturer

I en administreret korrektur bruger du en guide til at konfigurere korrekturen, angive dokumentplaceringen og invitere deltagere. Det er ikke nødvendigt at importere kommentarer, aktivere kommentering for Reader-brugere eller manuelt spore svar fra korrekturlæsere.

Bemærk:

Acrobat Pro DC skal være installeret for at aktivere kommentering for Acrobat Reader DC-brugere i styrede korrekturer. Du kan ikke aktivere kommentering for Acrobat Reader DC-brugere med Acrobat Standard DC.

Acrobat indeholder to typer administrerede korrekturer: delte og mailbaserede korrekturer. Hver type korrektur har en guide, som hjælper dig med at distribuere et PDF-dokument med særlige værktøjer og instruktioner til korrekturlæsere.

Sporing sporer alle administrerede korrekturer. Sporing giver adgang til PDF-filen og oplysninger om korrekturen og dens deltagere. Initiativtagere til korrekturer kan ændre tidsfrister, tilføje korrekturlæsere og afslutte korrekturer fra sporingen. Med Sporing ved deltagerne, hvornår nye kommentarer er tilgængelige, hvornår tidsfrister ændres, hvornår korrekturlæsere tilføjes, og endda hvornår Acrobat lukkes. Der er endvidere oplysninger om serverfejltilstande.

Bemærk:

Der kan ikke udføres administreret korrektur på PDF-porteføljer.

Delte korrekturer

Delt gennemgang er den form for gennemgang, der omfatter mest samarbejde, fordi deltagere kan læse og besvare andre deltageres kommentarer. Deltagerkommentarer, der er gemt i et lager på en intern server. Acrobat synkroniserer kommentarer med regelmæssige mellemrum for at hente alle de seneste ændringer. Korrekturlæsere underrettes om nye kommentarer, efterhånden som de tilføjes, og kan se og besvare kommentarer fra andre korrekturlæsere.

Delt gennemgang i Acrobat
I en delt gennemgang kan modtagere nemt deltage i gennemgangen, dele deres kommentarer, spore deres gennemgange og hente regelmæssige opdateringer.

Bemærk:

For delte korrekturer skal korrekturlæserne have Acrobat 8 eller nyere eller Reader 8 eller nyere installeret for at få vist andre korrekturlæseres kommentarer. Korrekturlæsere med tidligere versioner af Acrobat skal sende kommentarer i e-mail.

Mailbaserede korrekturer

Mailbaserede korrekturer er ideelle, når korrekturlæsere enten ikke har adgang til en fælles server, eller hvis der ikke kræves samarbejde for at gennemgå dokumenter.

I en mailbaseret korrektur udsender initiativtageren et PDF-dokument til korrekturlæsere som vedhæftet dokument i en e-mail. Korrekturlæsere tilføjer deres kommentarer og returnerer dokumentet med knappen Send kommentarer på dokumentmeddelelseslinjen. Ved modtagelse af disse kommentarer kan initiativtageren flette dem ind i deres kopi af PDF-dokumentet.

Den primære begrænsning ved mailbaserede korrekturer er, at deltagere ikke kan se andre kommentarer under korrekturen. Initiativtagere kan først se kommentarer, når de har modtaget dem.

Bemærk:

Deltagere i en mailbaseret korrektur skal have Acrobat 6.0 eller nyere eller Reader 7.0 eller nyere.

mailbaseret korrektur
I en mailbaseret korrektur sender deltagerne deres kommentarer til initiativtageren, som fletter kommentarerne ind i masterkopien af PDF-dokumentet.

Vælge en distributionsindstilling til korrekturer og formularer

Acrobat indeholder flere distributionsindstillinger i guiden Send til delt korrektur og Distribuer formularer. Når du vælger en indstilling, bør du overveje sikkerhedsbehovene for den distribuerede fil, hvilke servere eller websteder modtagerne kan bruge til at hente filen, og hvordan du vil modtage kommentarer eller formulardata.

Intern server

Du kan bruge din egen interne serverplacering, hvis modtagerne arbejder bag en firewall, og alle har adgang til en fælles server. Serveren kan være en netværksmappe, et Microsoft SharePoint-arbejdsrum (kun Windows) eller en webservermappe. Du kan medtage et link til den distribuerede PDF-fil eller sende den som en vedhæftet fil til en e-mail. Til korrekturer overfører Acrobat udgivne kommentarer til serveren. Til formularer gemmer Acrobat svar på harddisken, efterhånden som de returneres.

Bemærk:

Webservermapper er ikke tilgængelige til formulardistribution.

Når du angiver din egen server, beder guiden dig om at gemme en profil med den serverplacering og de distributionsindstillinger, du vælger. Næste gang du distribuerer en PDF-fil, er den gemte profil tilgængelig som en indstilling i guiden.

E-mail

Guiden Distribuer formularer har en indstilling til afsendelse af en formular som en fil vedhæftet en mail. Du kan sende formularen med din egen mailklient eller webmail. Du kan også bruge guiden til at oprette en mail, som formularen er vedhæftet til. Når modtagerne udfylder og indsender formularen, returneres svarene til din postkasse. Hvert svar kopieres til en PDF-porteføljes svarfil, som du kan organisere og eksportere til et regneark.

Med guiden Send til delt korrektur kan du enten sende en e-mail med et link til PDF-filen eller vedhæfte PDF-filen til e-mailen.

Aktivér kommentarer for Reader-brugere (Acrobat Pro DC)

Ved at aktivere kommenteringsrettigheder i et PDF-dokument kan brugere af Reader 8 eller nyere deltage i korrektur af PDF-filen. Når en PDF-fil med kommenteringsrettigheder åbnes i Reader, indeholder den en dokumentmeddelelseslinje og kommenteringsværktøjer, som ellers ikke er tilgængelige.

Når du starter en administreret korrektur, er kommenteringsrettigheder automatisk aktiveret. Hvis du ikke bruger en styret korrektur (hvis du f.eks. sender en PDF-fil direkte i e-mail), kan du stadig aktivere kommenteringsrettigheder.

• Åbn PDF-filen, og vælg Filer > Gem som > Reader-udvidet PDF > Aktivér kommentering og måling.

Bemærk:

Hvis du aktiverer kommentering for Reader i et digitalt signeret dokument, bliver signaturen gjort ugyldig.

Vælg et mailprogram til korrekturer

Du skal enten bruge et e-mailprogram og en mailserverforbindelse eller en webmailkonto til e-mailbaserede gennemgange og til at sende kommentarer. Acrobat understøtter de fleste mailprogrammer. Hvis du har installeret mere end ét mailprogram, kan du angive, hvilket program der startes, når Acrobat sender en PDF-fil. Gør et af følgende:

• (Windows) Dobbeltklik på Internetindstillinger i Kontrolpanelet. Vælg fanen Programmer i dialogboksen Egenskaber for internettet, og vælg derefter dit foretrukne mailprogram. Genstart Acrobat for at aktivere ændringen.

• (Windows) Rediger MAPI-indstillingerne i mailprogrammet. Acrobat og Reader bruger Messaging Application Program Interface (MAPI) til at kommunikere med mailprogrammet. De fleste mailprogrammer leveres med MAPI-indstillinger til at håndtere denne kommunikation. Yderligere oplysninger om konfiguration af mailprogrammer finder du i hjælpen til mailprogrammet.

• (Mac OS) I Mail vælges Mail > Indstillinger, Generelt og derefter det ønskede mailprogram i menuen Standard maillæser. Genstart Acrobat for at aktivere ændringen. Hvis dit program ikke er angivet, skal du bruge Vælg i menuen og finde placeringen. Hvis du vælger et program, som ikke er angivet i menuen Standard maillæser, understøtter Acrobat det muligvis ikke.

Angivelse af en server

Hvis du distribuerer en PDF-fil med din egen serverplacering, kan du angive en netværksmappe, en Windows-server med Microsoft SharePoint Services eller en webservermappe. Deltagere skal have læse- og skriverettigheder til den server, du angiver. Bed din netværksadministrator om en passende serverplacering til lagring af kommentarer. Der kræves ikke yderligere programmer til at konfigurere en server.

Bemærk:

Webservermapper er ikke tilgængelige til formulardistribution.

Netværksmapper

Hvis alle modtagere arbejder på et lokalt netværk, er netværksmapper og SharePoint-servere det bedste valg til en kommentarserver. Netværksmapper er generelt de billigste og mest pålidelige.

SharePoint-/Office 365-underwebsteder

Hvis dine modtagere arbejder bag en firewall, og alle har adgang til en almindelig server, kan du bruge din egen interne serverplacering som f.eks. et Microsoft SharePoint-underwebsted. Få flere oplysninger under Hosting af delt gennemgang på SharePoint-/Office 365-websteder.

WebDAV-servere

WebDAV-servere (webservere, der bruger WebDAV-protokollen) bør primært bruges, hvis dine korrekturlæsere befinder sig uden for en firewall eller et lokalt netværk. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Acrobat til at anvende en WebDAV-tjeneste, under Hosting af en delt korrektur: et alternativ til Acrobat.com.