Vianmääritys & ohje

Aktivoidaan kirjasimia

Yhtä tai useampaa kirjasinta ei voi aktivoida.

Aktivointi on voinut epäonnistua verkkoyhteyden häiriön, Creative Cloud -yhteysongelman tai tiliin liittyvän ongelman vuoksi.

Yritä ensin aktivoida kirjasimet uudelleen napsauttamalla Yritä uudelleen -painiketta Jos aktivointi epäonnistuu uudelleen, noudata vianmääritysoppaan ohjeita.

Samanniminen kirjasin on jo asennettu.

Adobe Fontsin kautta saatavilla oleva versio voi olla uudempi kuin asennettuna oleva. Jos haluat korvata tietokoneen version, poista ensin paikallinen versio käyttämällä kirjasinten hallintaohjelmistoa tai käyttöjärjestelmän kirjasintyökaluja.

• MacOS-järjestelmässä kirjasinten oletushallintatyökalu on Kirjasinkirja. Valitse kirjasimen nimi ja valitse Muokkaa > Poista käytöstä [kirjasin] -perhe.
  • Windows: avaa Ohjauspaneeli ja valitse Fontit. Kopioi kirjasin Fontit-kansiosta toiseen paikkaan luodaksesi varmuuskopion ja poista se sitten Fontit-hakemistosta. Kirjaudu lopuksi ulos Windows-tilistäsi ja kirjaudu sitten takaisin päivittääksesi järjestelmäfonttien valikon.

Yritä sitten aktivoida kirjasimet uudelleen napsauttamalla Yritä uudelleen -painiketta

Aktiivinen kirjasin ei näy sovellusvalikossa.

Jotkin ohjelmat, kuten Adobe Acrobat ja Microsoft Office, eivät päivitä automaattisesti kirjasinvalikkoa, kun uusi kirjasin lisätään. Nämä sovellukset on käynnistettävä uudelleen, ennen kuin uudet kirjasimet ovat käytettävissä. Jos sovelluksen käynnistäminen uudelleen ei palauta aktiivista kirjasinta kirjasinvalikkoon, kokeile seuraavia vianmääritysoppaan vaiheita.

Tilienhallinta

Miten voin muuttaa salasanani?

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Napsauta siellä Suojaus & yksityisyys-välilehteä ja napsauta sitten Muuta kohdassa Salasana. Lisätietoja on kohdassa salasanan vaihtaminen.

Tilitietojen käyttäminen

Avaa Adobe ID -tilisi verkossa ja kirjaudu Adobe ID -tunnuksellasi (sähköpostiosoite) ja -salasanallasi.

Jos sinulla on Creative Cloud -tili, voit käyttää tiliäsi myös Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa.

Miksi veloituksessani lukee Typekit by Adobe? Kuinka saan kuitin?

Typekit aloitti itsenäisenä verkkokirjasinpalveluna ja muuttui sitten Adobe Fonts -palveluksi vuonna 2018. Typekit-kirjasintilaukset, jotka ostettiin ennen 15.10.2018, laskutettiin nimellä Typekit by Adobe.

Voit tulostaa kuitin mistä tahansa aikaisemmasta Typekit-tilausveloituksesta Laskut-sivultasi

Kuinka Creative Cloud -tilausta voi muuttaa?

Voit muuttaa tilausta tuotteesi Tilaukset ja tuotteet -sivulta. Aloita kirjautumalla tilillesi. Katso ohjeet kohdasta Creative Cloud -tilauksen muuttaminen.

Miten voin muuttaa tai päivittää luottokorttitietojani?

Voit päivittää maksutietosi tilisi Tilaukset ja tuotteet -kohdasta. Aloita kirjautumalla tilillesi.

Katso ohjeet kohdasta Luottokortti- ja laskutustietojen päivittäminen.

Kirjasinten käyttäminen verkkosivustolla

Kirjasimet eivät toimi tai näy oikein sivustossani.

Tämä voi johtua selaimen asetuksista tai koodiongelmista. Aloita näkemäsi virheen vianmääritys noudattamalla vianmääritysoppaan ohjeita.

Sivustoni ei ole yhteydessä osoitteeseen use.typekit.net.

Jos kyseessä on paikallisen verkon ongelma tai kirjasinverkon toimintakatkos, verkkosivusi saattaa ilmoittaa, että se ei saa yhteyttä osoitteeseen use.typekit.net tai että se ei pystynyt lataamaan resurssia tästä verkkotunnuksesta. Katso ohjeet ongelman vianmääritykseen vianmääritysoppaasta.

Kirjasinten lisensointi

Voinko käyttää kirjasimia logon tai muiden kuvien luomiseen?

Kyllä. Voit käyttää kirjasimia missä tahansa työpöytäohjelmistossa (kuten Adobe Photoshopissa) luodaksesi kuvia tai vektoritaidetta, jota voit käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Tämä sisältää PDF-, EPS- tai bittikarttatiedoston, kuten JPEG- tai PNG-tiedoston, luomisen.

Voinko käyttää kirjasimia kaupallisiin projekteihin tai asiakkaan toimeksiantoihin?

Kyllä. Voit luoda digitaalisia suunnitelmia tai tulosteita omaan käyttöön tai asiakasprojekteja varten. Tämä sisältää PDF-, EPS- tai bittikarttatiedoston, kuten JPEG- tai PNG-tiedoston, luomisen.

Voinko käyttää verkkokirjasimia omalla tai yritykseni verkkosivulla?

Kyllä. Jos sivustoasi katsotaan selaimessa – joko pöytäkoneella tai mobiililaitteella – se kuuluu verkkokirjasinten käyttöoikeuden piiriin.

Verkkokirjasinten käyttöoikeus edellyttää myös, että kirjasimet lisätään sivustoosi tarjoamamme upotuskoodin avulla.