Handboek Annuleren

Clouddocumenten | Veelgestelde vragen

1. Creative Cloud-handboek
  2. Inleiding tot Creative Cloud
    1. Veelgestelde vragen | Creative Cloud
    2. Systeemvereisten voor Creative Cloud
  3. Downloaden, installeren, configureren en bijwerken
    1. Creative Cloud-apps downloaden
    2. Creative Cloud-apps openen
    3. De werkruimte Start
    4. Creative Cloud-apps bijwerken
    5. De taal van je Creative Cloud-apps wijzigen
    6. De Creative Cloud desktop-app verwijderen
    7. Creative Cloud-apps verwijderen
  4. Je account beheren
    1. Een proefversie van Creative Cloud omzetten in een betaald lidmaatschap
    2. Je Adobe-wachtwoord opnieuw instellen
    3. Je Adobe-lidmaatschap wijzigen
    4. Creditcard en factuuradres bijwerken
    5. Je Adobe-factuur weergeven, downloaden of mailen
    6. Een mislukte of gemiste betaling herstellen
    7. Een Adobe-proefversie of -lidmaatschap annuleren
  5. Creative Cloud-services
    1. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps
    2. Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps
    3. Creative Cloud Market is niet meer beschikbaar
  6. Samenwerkings- en opslagservices
    1. Wat zijn clouddocumenten?
    2. Clouddocumenten | Veelgestelde vragen
    3. Clouddocumenten maken of bestanden omzetten in clouddocumenten
    4. Clouddocumenten instellen voor offline gebruik
    5. Teruggaan naar een eerdere versie van een clouddocument
    6. Je werk delen om opmerkingen te ontvangen
    7. Waarom kan ik mijn clouddocumenten niet offline zien?
    8. Creative Cloud Libraries
    9. Samenwerken aan Creative Cloud Libraries en mappen
    10. Veelgestelde vragen over samenwerking
    11. Je bestanden synchroniseren met cloudopslag
    12. Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt
    13. Synchronisatieopties instellen
  7. Mobiele Creative Cloud-apps
    1. Veelgestelde vragen | Mobiele apps
    2. Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten
  8. Ondernemingen en teams
    1. Leren en ondersteuning voor ondernemingen
    2. Leren en ondersteuning voor teams
    3. Snelstartgids voor teamleden

Krijg antwoord op veelgestelde vragen over clouddocumenten, de nieuwe documentindeling van Adobe.

Clouddocumenten en andere cloudbestanden

Wat zijn clouddocumenten?

Clouddocumenten zijn documenten die zijn gemaakt met bepaalde Creative Cloud-apps, zoals Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe XD, Adobe Fresco en Adobe Aero. Deze documenten worden opgeslagen in de cloud en hebben unieke voordelen, waardoor ze naadloos toegankelijk zijn vanuit apps die ze ondersteunen. Met clouddocumenten is je werk altijd up-to-date, op elk apparaat, waar je ook bent.

Zie Wat zijn clouddocumenten? voor een inleiding in clouddocumenten.

Kan ik clouddocumenten offline gebruiken?

Ja, je kunt je clouddocumenten offline gebruiken. Je moet een clouddocument openen voordat je het offline kunt gebruiken. Lees meer over het instellen van clouddocumenten voor offline gebruik.

Alle clouddocumenten zijn beschikbaar via het startscherm van je Creative Cloud-app, zelfs wanneer je offline bent. Zodra je weer online bent, worden je clouddocumenten gesynchroniseerd en is de meest recente versie beschikbaar op al je apparaten en op de Creative Cloud-website.

Kan ik clouddocumenten opslaan in Creative Cloud Libraries?

Je kunt clouddocumenten niet opslaan in Creative Cloud Libraries. Clouddocumenten zijn een nieuw, native bestandstype dat online of offline rechtstreeks toegankelijk is vanuit je app of via de Creative Cloud-website. Zie Verschil tussen clouddocumenten en andere Creative Cloud-bestanden voor meer informatie.

Kan ik een clouddocument delen en eraan samenwerken?

Je kunt samenwerken met je teamgenoten door hen uit te nodigen om clouddocumenten te bewerken, rechtstreeks vanuit Photoshop, Illustrator, Adobe XD en Adobe Fresco of via de Creative Cloud-website

Voor Photoshop, Illustrator, Adobe Aero en Adobe Fresco kun je ook een koppeling naar je clouddocument genereren en delen met anderen. Je kunt de bestanden delen via de Creative Cloud-website en de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het bestand en selecteer vervolgens Delen of Koppeling ophalen.)

Wat is het verschil tussen clouddocumenten en andere Creative Cloud-bestanden?

Hoe houd ik mijn cloudbestanden georganiseerd?

Je kunt al je assets die in de cloud zijn opgeslagen, organiseren via de Creative Cloud-website of de Creative Cloud desktop-app. Je vindt opties voor het beheer van je bestanden op het tabblad Bestanden:

Creative Cloud-website

Creative Cloud desktop-app

Bestanden selecteren

Bestanden selecteren

Documenten opslaan en opslagruimte

Waar worden mijn clouddocumenten opgeslagen?

Je clouddocumenten worden opgeslagen in Creative Cloud. Je kunt ze eenvoudig openen vanuit je app, op het web of in de Creative Cloud desktop-app.

• In de app: Selecteer op het startscherm Jouw bestanden of BestandenJouw bestanden.
  • Op het web: Ga naar https://assets.adobe.com/cloud-documents.
  • Vanuit de Creative Cloud desktop-app: Ga naar het tabblad Bestanden en selecteer Jouw bestanden in de linkerzijbalk.

Hoe werkt automatisch opslaan bij clouddocumenten?

Met clouddocumenten hoef je je documenten niet telkens op te slaan. Je documenten worden automatisch opgeslagen terwijl je eraan werkt. Telkens wanneer een document automatisch wordt opgeslagen, wordt een nieuwe versie gemaakt. Je kunt eenvoudig eerdere versies vinden en herstellen via de Creative Cloud-website.

Kan ik een niet-clouddocument omzetten in een clouddocument?

Ja, je kunt een niet-clouddocument gemakkelijk opslaan als of omzetten in een clouddocument. Zie Clouddocumenten maken of bestanden converteren naar clouddocumenten.

Is er een limiet voor het aantal clouddocumenten dat ik kan opslaan?

Nee, je bent alleen beperkt door de hoeveelheid Creative Cloud-opslagruimte die je hebt.

Tellen clouddocumenten die met mij worden gedeeld, mee voor mijn gebruikte Creative Cloud-opslagruimte?

Clouddocumenten die met jou worden gedeeld, tellen niet mee voor je gebruikte opslagruimte. Alleen je opgeslagen clouddocumenten tellen mee voor je opslagruimte.

Bekende problemen en beperkingen

Probleem

Oplossing

Wanneer je werkt met clouddocumenten in Photoshop voor de desktop, kun je de volgende problemen of fouten ondervinden:

• Je kunt een clouddocument niet maken of opslaan.
  • Op het startscherm wordt een lege lijst met recente documenten weergegeven of het bericht 'Er is iets misgegaan' wordt weergegeven.
  • Een dialoogvenster met de melding 'Clouddocument is niet beschikbaar' of 'Je versie van CoreSync is niet compatibel met deze versie van Photoshop' wordt weergegeven.

Creative Cloud-synchronisatie vereist een update of werkt niet correct. Voor volledige stappen om het probleem op te lossen raadpleeg je Je kunt een clouddocument niet maken of opslaan.

Wanneer je een Photoshop-bestand opslaat als clouddocument, wordt het dialoogvenster dat zorgt voor een maximale compatibiliteit niet weergegeven.

Dit werkt zoals verwacht. Het dialoogvenster voor maximale compatibiliteit wordt alleen weergegeven wanneer je een document op de lokale computer opslaat.

Je kunt een clouddocument niet exporteren als PSD wanneer het document groter is dan 2 GB.

Sla een kopie op als een TIFF-bestand of als een PSB-bestand

Er treedt een fout op wanneer je werkt met clouddocumenten.

Zie Fouten met clouddocumenten oplossen om de oplossing voor de foutcode voor je clouddocument te vinden.