Inhoud
Apps downloaden, bestanden delen, lettertypen en stockafbeeldingen zoeken en meer, allemaal vanuit de Creative Cloud-bureaubladtoepassing.
Op deze pagina

De Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing is de centrale locatie voor het beheren van de talloze apps en services die zijn inbegrepen bij uw Creative Cloud-lidmaatschap. U kunt ook bestanden synchroniseren en delen, duizenden lettertypen beheren, bibliotheken met stockfoto's en ontwerpmiddelen openen en creatief werk van de gemeenschap presenteren en ontdekken. De Creative Cloud-bureaubladtoepassing is uw startpunt voor al deze mogelijkheden.

U kunt als volgt de apps downloaden, installeren en bijwerken met de Creative Cloud-bureaubladtoepassing. Ook kunt u naar nieuwe apps zoeken op populariteit, categorie en versie.

De Creative Cloud-bureaubladtoepassing wordt automatisch geïnstalleerd wanneer u uw eerste Creative Cloud-product downloadt. Als u Adobe Application Manager hebt geïnstalleerd, wordt deze toepassing automatisch bijgewerkt naar de Creative Cloud-bureaubladtoepassing.

Als u de Creative Cloud-bureaubladtoepassing niet hebt geïnstalleerd, kunt u deze handmatig downloaden van de pagina voor de Creative Cloud-bureaubladtoepassing.

Tip:

ga naar de catalogus met mobiele apps om mobiele apps te downloaden op uw mobiele apparaat.

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-bureaubladtoepassing te openen.

Creative Cloud-bureaubladpictogram
      Tip:

De Creative Cloud-bureaubladtoepassing wordt standaard gestart wanneer u zich aanmeldt bij uw computer. Als het Creative Cloud-pictogram niet wordt weergegeven, hebt u de toepassing mogelijk gesloten. U kunt de toepassing als volgt opnieuw starten:

• Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.
      • Mac OS: kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.
    2. Klik op de tab Apps als dit deelvenster nog niet is geselecteerd. Toepassingen die onlangs zijn geïnstalleerd op uw computer, worden boven in het deelvenster weergegeven. Deze lijst kan eerder geïnstalleerde versies bevatten.

Deelvenster Apps
    3. Blader omlaag voor meer apps. U kunt ook filteren op categorie of softwareversie.

Aanvullende apps zoeken
    4. Klik op Installeren of Bijwerken.

5. Als u een eerdere versie van een toepassing wilt downloaden en installeren, selecteert u Vorige versie en kiest u een versie in het menu Installeren.

Vorige versies
      Tip:

afhankelijk van de downloadsnelheid van uw netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

Zie Creative Cloud-apps downloaden en installeren voor meer gedetailleerde informatie, zoals het starten van uw app.

Synchroniseer bestanden vanaf uw computer met Creative Cloud zodat u ze overal kunt gebruiken. De bestanden zijn direct beschikbaar op alle verbonden apparaten en computers en op de pagina Creative Cloud Files. Als u bestanden wilt synchroniseren, downloadt en installeert u de Creative Cloud-bureaubladtoepassing op alle computers.

Deelvenster Bestanden

Voer een van de volgende handelingen uit om bestanden te synchroniseren:

• Kopieer, plak of verplaats bestanden naar de map Creative Cloud Files op uw computer.

U kunt de map Creative Cloud Files openen vanuit de Creative Cloud-bureaubladtoepassing door achtereenvolgens op de tab Middelen, het deelvenster Bestanden en Map openen te klikken.

• Kies in een app Bestand > Opslaan of Bestand > Opslaan als en blader naar de map Creative Cloud Files op uw computer.

De oorspronkelijke bestanden blijven altijd aanwezig op uw computer of apparaat. De bestanden worden via Creative Cloud gesynchroniseerd met alle verbonden apparaten.

U kunt uw bestanden online weergeven op de pagina Creative Cloud Assets. Als de bestanden eenmaal zijn gesynchroniseerd, hoeft u niet online te zijn om de bestanden weer te geven. U kunt de bestanden gewoon weergeven vanuit de map Creative Cloud Files op uw computer.

Zie Middelen en bestanden beheren voor informatie over het werken met bestanden die zijn geüpload naar Creative Cloud.

Typekit-lettertypen kunt u gebruiken in al uw Creative Cloud-apps en in andere bureaubladtoepassingen.

Kies een lettertype van een van de vele lettertypeontwikkelaars van Typekit en synchroniseer het lettertype via Creative Cloud met uw bureaublad. Gesynchroniseerde lettertypen kunt u in alle geïnstalleerde Creative Cloud-apps gebruiken en zelfs in andere bureaubladtoepassingen.

U kunt lettertypen alleen synchroniseren met uw bureaublad als u beschikt over een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een in aanmerking komend Typekit-account.

In het deelvenster Fonts worden de lettertypen weergegeven die zijn gesynchroniseerd met uw computer. Ga als volgt te werk om lettertypen te synchroniseren:

1. Klik in de Creative Cloud-bureaubladtoepassing op de tab Middelen en vervolgens op het deelvenster Fonts.

2. Klik op Lettertypen van Typekit toevoegen. Er wordt een venster van Typekit geopend in uw browser.

Als dit de eerste keer is dat u Typekit gebruikt, klikt u op de optie voor nieuwe Typekit-gebruikers en volgt u de aanwijzingen om uw account in te stellen.

3. Plaats de muisaanwijzer op een lettertypenkaart in het venster van Typekit en klik op + Lettertypen gebruiken.

4. Selecteer de lettertypen uit de geselecteerde familie en klik op Geselecteerde lettertypen synchroniseren.

Deelvenster Fonts

Hebt u vragen over het synchroniseren van lettertypen? Gebruik dan deze gedetailleerde stappen.

U kunt gewoon vanuit de Creative Cloud-bureaubladtoepassing naar afbeeldingsmiddelen zoeken op Adobe Stock.

Adobe Stock is een service die ontwerpers en bedrijven toegang geeft tot 40 miljoen beheerde, royaltyvrije foto's, illustraties en vectorafbeeldingen van hoge kwaliteit voor al hun creatieve projecten. U kunt één afbeelding aanschaffen op het moment dat u deze nodig hebt of u kunt een abonnement nemen op meerdere afbeeldingen.

Deelvenster Adobe Stock
    1. Voer op het tabblad Stock trefwoorden in om naar stockafbeeldingen te zoeken en klik op Start.

2. Geef uw geboortedatum op als hierom wordt gevraagd en klik op Bijwerken.

Er wordt een webpagina van Adobe Stock met de relevante stockafbeeldingen voor uw zoekopdracht weergegeven.

Adobe Stock en Creative Cloud Libraries
    Adobe Stock en Creative Cloud Libraries

U kunt vanaf de website van Adobe Stock een voorvertoning van een afbeelding met watermerk toevoegen aan een van uw bibliotheken. In Creative Cloud-apps die bibliotheken ondersteunen (Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro en After Effects) kunt u de stockafbeelding met watermerk gewoon vanuit het deelvenster Bibliotheken naar uw project slepen. Wanneer u klaar bent, kunt u ook in het deelvenster Bibliotheken in de Creative Cloud-bureaubladtoepassing een licentie voor de stockafbeelding aanschaffen.

Wanneer u een licentie voor een afbeelding aanschaft, worden in Creative Cloud-apps die via bibliotheken gekoppelde middelen ondersteunen (Photoshop, Illustrator en InDesign) alle gekoppelde exemplaren van de afbeelding automatisch bijgewerkt naar de versie met hoge resolutie zonder watermerk.

Zie  Adobe Stock gebruiken voor meer informatie.

Creative Cloud Market biedt een verzameling hoogwaardige, speciaal geselecteerde inhoud voor en door creatieve mensen. Leden met een Creative Cloud-abonnement hebben op desktop- en mobiele apparaten gratis toegang tot Market (via verbonden Creative Cloud-apps) en kunnen kiezen uit een ongelofelijke selectie vectorafbeeldingen, pictogrammen, patronen, gebruikersinterfacekits en meer. Leden met een Creative Cloud-abonnement kunnen elke maand 500 unieke en royaltyvrije middelen downloaden. Creatieve personen kunnen deze krachtige nieuwe service gebruiken om probleemloos te zoeken naar middelen die kunnen worden uitgebreid, bewerkt en aangepast om het creative proces op gang te brengen.

Deelvenster Middelen

Zie Creative Cloud Market-middelen voor meer informatie.

Op Behance kunt u creatieve projecten presenteren en ontdekken. Als lid kunt u een portfolio met uw werk maken en deze efficiënt onder de aandacht brengen van een brede doelgroep. Of u kunt het nieuwste creative werk verkennen van ontwerpers over de hele wereld en bladeren door aanbevolen of populair werk in verschillende categorieën.

• Meld u aan of schrijf u in voor toegang tot uw activiteitsfeed en portfolio van Behance en om nieuwe creatieve projecten te delen en ontdekken. Als u al een account hebt, wordt u gevraagd om u aan te melden. Als u nog geen account hebt, kunt u zich snel en eenvoudig inschrijven.
    • Zelfs zonder een Behance-account kunt u in de Creative Cloud-bureaubladtoepassing projecten en onderhanden werk verkennen via het deelvenster Gemeenschap.
    Deelvenster Gemeenschap

Zie voor meer informatie Delen op Behance of bezoek het forum van de Adobe Behance-gemeenschap.

De activiteitsstroom in het deelvenster Start van de Creative Cloud-bureaubladtoepassing bevat uw interacties met Creative Cloud. Hier kunt u gebeurtenissen en activiteiten, zoals beschikbaarheid van nieuwe toepassingen, updates en installatiestatus bekijken.

Deelvenster Start

Creative Cloud activeren en deactiveren

Als u Creative Cloud wilt activeren, meldt u zich aan bij Creative Cloud met uw Adobe ID. Door u aan te melden, activeert u de Creative Cloud-licentie en alle geïnstalleerde apps en services die zijn gekoppeld aan uw Adobe ID. Vervolgens kunt u de apps en services op de normale wijze gebruiken.

• Klik op het grijze Creative Cloud-pictogram in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-bureaubladtoepassing te openen.
    • Voer uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord in en klik op Aanmelden. (Als de Creative Cloud-bureaubladtoepassing wordt geopend, bent u al aangemeld.)

U kunt nu de Creative Cloud-services gebruiken, Creative Cloud-apps installeren en Creative Cloud-apps starten die u eerder hebt geïnstalleerd.

Als u Creative Cloud wilt deactiveren, meldt u zich af bij Creative Cloud. Door u af te melden, deactiveert u alle geïnstalleerde Creative Cloud-apps en -services op de computer die aan uw Adobe ID zijn gekoppeld. De apps zijn nog steeds geïnstalleerd, maar ze zijn niet langer gekoppeld met een geldige licentie. Meld u weer aan om de licentie opnieuw te activeren en de apps en services te gebruiken.

• Als u zich wilt afmelden, opent u de Creative Cloud-bureaubladtoepassing, klikt u op het tandwielpictogram en kiest u Voorkeuren. Klik op Algemeen en klik vervolgens op Afmelden.

De Creative Cloud-apps en -services op de computer die aan uw Adobe ID zijn gekoppeld, zijn nu gedeactiveerd.

Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren voor gedetailleerde instructies.

Klik in de Creative Cloud-bureaubladtoepassing op het tandwielpictogram en kies Voorkeuren om het dialoogvenster Voorkeuren te openen.

Dialoogvenster Voorkeuren

Het dialoogvenster Voorkeuren biedt opties voor het aanpassen van en werken met Creative Cloud. U kunt onder andere de taal voor de geïnstalleerde software wijzigen, instellingen voor Creative Cloud-services aanpassen en u afmelden als u uw account tijdelijk wilt deactiveren.

• Als u alle Creative Cloud-apps en -services wilt deactiveren die zijn gekoppeld aan uw Adobe ID, klikt u op Algemeen en klikt u vervolgens op Afmelden. Door u af te melden, deactiveert u alle geïnstalleerde Creative Cloud-apps en -services die aan uw Adobe ID zijn gekoppeld.
    • Selecteer Creative Cloud-bureaublad altijd up-to-date houden om automatische updates in te schakelen.
    • Als u de taal van de geïnstalleerde software of de installatielocatie wilt wijzigen, kiest u Voorkeuren > Creative Cloud > Apps. Zie De taalinstelling van uw Creative Cloud-apps wijzigen voor gedetailleerde instructies.
    • Selecteer Aanmelden bij AEM Assets om uw werk te koppelen met de opslagplaats voor middelen van Adobe Experience Manager (AEM). Zie AEM Assets voor meer informatie.
    • Gebruik de tabbladen BestandenFonts en Behance om de betreffende instellingen aan te passen.
    • Selecteer op elk tabblad de instelling OS-meldingen tonen om meldingen van Adobe weer te geven.

Naar boven