Apps downloaden, bestanden delen, lettertypen en stockafbeeldingen zoeken en meer, alles vanuit de Creative Cloud desktop-app.

Creative Cloud desktop-app installeren

De Adobe Creative Cloud desktop-applicatie is de centrale locatie voor het beheren van de talloze apps en services die zijn inbegrepen bij je Creative Cloud-lidmaatschap. Je kunt ook bestanden synchroniseren en delen, duizenden lettertypen beheren, bibliotheken met stockfoto's en ontwerpmiddelen openen en creatief werk in de gemeenschap presenteren en ontdekken. De Creative Cloud desktop-app is je startpunt voor al deze mogelijkheden.

De Creative Cloud desktop-app wordt automatisch geïnstalleerd wanneer je het eerste Creative Cloud-product downloadt. Als je Adobe Application Manager hebt geïnstalleerd, wordt deze automatisch bijgewerkt naar de Creative Cloud desktop-app.

Als de Creative Cloud desktop-app niet is geïnstalleerd, kun je deze handmatig downloaden. Voer daarvoor de volgende stappen uit:

1. Ga naar de pagina over de Creative Cloud desktop-app.

2. Klik op de knop Downloaden.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Opmerking:

We raden af om de Creative Cloud desktop-app te verwijderen. Zie De Creative Cloud desktop-app verwijderen als je de app toch moet verwijderen.

Opmerking:

Ga naar de catalogus met mobiele apps om mobiele apps te downloaden op je mobiele apparaat.

Apps downloaden en installeren

Je kunt de apps als volgt downloaden, installeren en bijwerken met de Creative Cloud desktop-app. Ook kun je naar nieuwe apps zoeken op populariteit, categorie en versie.

Opmerking:

Ga naar de catalogus met mobiele apps om mobiele apps te downloaden op je mobiele apparaat.

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud desktop-app te openen.

Creative Cloud desktop-pictogram

Opmerking:

De Creative Cloud desktop-app wordt standaard gestart wanneer je je aanmeldt op je computer. Als het Creative Cloud-pictogram niet wordt weergegeven, heb je de applicatie mogelijk gesloten. Je kunt de app als volgt opnieuw starten:

• Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

2. Klik op de tab Apps als dit deelvenster nog niet is geselecteerd. Apps die onlangs zijn geïnstalleerd op je computer, worden boven in het deelvenster weergegeven. Deze lijst kan eerder geïnstalleerde versies bevatten.

Deelvenster Apps
  3. Blader omlaag om naar aanvullende apps te zoeken. Je kunt ook filteren op categorie of softwareversie.

4. Klik op Installeren of Bijwerken om de geselecteerde app te installeren.

Opmerking:

Je kunt handmatig op updates controleren door te klikken op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de Creative Cloud desktop-app en Controleren op app-updates te kiezen in het pop-upmenu. Je kunt ook de Creative Cloud desktop-app vernieuwen en controleren op updates door te drukken op Ctrl+Alt+R (Windows) of Command+Option+R (Mac OS).

5. Als je een eerdere versie van een app wilt downloaden en installeren, selecteer je Vorige versies bekijken in het menu Filters. Blader omlaag om de app op te zoeken, klik vervolgens op het menu Installeren van de app en kies een versie in het pop-upvenster van het menu Installeren.

Vorige versies

Opmerking:

Afhankelijk van de downloadsnelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

Zie Creative Cloud-apps downloaden en installeren voor meer gedetailleerde informatie, zoals het starten van je app.

Zie Creative Cloud-apps verwijderen als je een app moet verwijderen.

Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen voor hulp bij installatieproblemen.

Bestanden synchroniseren en beheren

Synchroniseer bestanden vanaf je computer met Creative Cloud zodat je ze overal kunt gebruiken. De bestanden zijn direct beschikbaar op alle verbonden apparaten en computers en op de pagina Creative Cloud Files. Als je bestanden wilt synchroniseren, download en installeer je de Creative Cloud desktop-app op alle computers.

Deelvenster Bestanden

Voer een van de volgende handelingen uit om bestanden te synchroniseren:

• Kopieer, plak of verplaats bestanden naar de map Creative Cloud Files op je computer.

Je kunt de map Creative Cloud Files openen vanuit de Creative Cloud desktop-app door achtereenvolgens op de tab Middelen, het deelvenster Bestanden en Map openen te klikken.

• Kies in een app Bestand > Opslaan of Bestand > Opslaan als en blader naar de map Creative Cloud Files op je computer.

De oorspronkelijke bestanden blijven altijd aanwezig op je computer of apparaat. De bestanden worden via Creative Cloud gesynchroniseerd met alle verbonden apparaten.

Je kunt je bestanden online weergeven op de pagina Creative Cloud Assets. Als de bestanden eenmaal zijn gesynchroniseerd, hoef je niet online te zijn om de bestanden weer te geven. Je kunt de bestanden gewoon weergeven vanuit de map Creative Cloud Files op je computer.

Zie Middelen bekijken, synchroniseren en beheren voor informatie over het werken met bestanden die zijn geüpload naar Creative Cloud.

Lettertypen van Typekit toevoegen

Typekit-lettertypen kun je gebruiken in al je Creative Cloud-apps en in andere desktop-apps.

Kies een lettertype van een van de vele lettertypeontwikkelaars van Typekit en synchroniseer het lettertype met je desktop via Creative Cloud. Gesynchroniseerde lettertypen kun je gebruiken in alle geïnstalleerde Creative Cloud-apps en zelfs in andere desktopsoftware.

Je kunt lettertypen alleen synchroniseren met je desktop als je beschikt over een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een in aanmerking komend Typekit-account.

In het deelvenster Fonts worden de lettertypen weergegeven die zijn gesynchroniseerd met je computer. Ga als volgt te werk om lettertypen te synchroniseren:

1. Klik in de Creative Cloud desktop-app op de tab Middelen en vervolgens op het deelvenster Fonts.

2. Klik op Lettertypen van Typekit toevoegen. Er wordt een venster van Typekit geopend in de browser.

Als dit de eerste keer is dat je Typekit gebruikt, klik je op de optie voor nieuwe Typekit-gebruikers en volg je de aanwijzingen om je account in te stellen.

3. Plaats de muisaanwijzer op een lettertypekaart in het venster van Typekit en klik op + Lettertypen gebruiken.

4. Selecteer de lettertypen uit de geselecteerde familie en klik op Geselecteerde lettertypen synchroniseren.

Deelvenster Fonts

Heb je vragen over het synchroniseren van lettertypen? Je vindt antwoorden in Lettertypen van Typekit toevoegen.

Middelen zoeken op Adobe Stock

Je kunt rechtstreeks vanuit de Creative Cloud desktop-app naar afbeeldingsmiddelen zoeken op Adobe Stock.

Adobe Stock is een service die ontwerpers en bedrijven toegang geeft tot 55 miljoen beheerde, royaltyvrije foto's, illustraties, vectorafbeeldingen en video's van hoge kwaliteit en tot onze nieuwe Premium-verzameling voor al hun creatieve projecten. Je kunt één afbeelding aanschaffen op het moment dat je deze nodig hebt of een lidmaatschap op meerdere afbeeldingen nemen.

Deelvenster Adobe Stock
  1. Voer op het tabblad Stock trefwoorden in om naar stockafbeeldingen te zoeken en klik op Ga.

2. Geef je geboortedatum op als hierom wordt gevraagd en klik op Bijwerken.

Er wordt een webpagina van Adobe Stock weergegeven met de relevante stockafbeeldingen voor je zoekopdracht.

Adobe Stock en Creative Cloud Libraries

Je kunt vanaf de website van Adobe Stock een voorvertoning van een afbeelding met watermerk toevoegen aan een van je bibliotheken. In Creative Cloud-apps die bibliotheken ondersteunen (Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro en After Effects) kun je de stockafbeelding met watermerk gewoon vanuit het deelvenster Bibliotheken naar je project slepen. Wanneer je klaar bent, kun je ook in het deelvenster Bibliotheken in de Creative Cloud desktop-app een licentie voor de stockafbeelding aanschaffen.

Wanneer je een licentie voor een afbeelding aanschaft, worden in Creative Cloud-apps die via bibliotheken gekoppelde middelen ondersteunen (Photoshop, Illustrator en InDesign) alle gekoppelde exemplaren van de afbeelding automatisch bijgewerkt naar de versie met hoge resolutie zonder watermerk.

Zie Adobe Stock gebruiken voor meer informatie.

Ontwerpmiddelen zoeken met Market

Creative Cloud Market biedt een verzameling hoogwaardige, speciaal geselecteerde inhoud voor en door creatieve mensen. Leden met een Creative Cloud-lidmaatschap hebben op desktopcomputers en mobiele apparaten gratis toegang tot middelen in Market (via verbonden Creative Cloud-apps) en kunnen kiezen uit een omvangrijke selectie vectorafbeeldingen, pictogrammen, patronen, gebruikersinterfacekits en meer. Leden met een Creative Cloud-lidmaatschap kunnen elke maand 500 unieke en royaltyvrije middelen downloaden. Creatieve personen kunnen deze krachtige nieuwe service gebruiken om probleemloos te zoeken naar middelen die kunnen worden uitgebreid, bewerkt en aangepast om het creative proces op gang te brengen.

Deelvenster Middelen

Zie Creative Cloud Market voor meer informatie.

Delen en ontdekken met Behance

Op Behance kun je creatieve projecten presenteren en ontdekken. Als lid kun je een portfolio met je werk maken en deze efficiënt onder de aandacht brengen van een brede doelgroep. Of je kunt het nieuwste creatieve werk verkennen van ontwerpers uit de hele wereld en bladeren door aanbevolen of populair werk in verschillende categorieën.

• Meld je aan of schrijf je in voor toegang tot je activiteitsfeed en portfolio van Behance en om nieuwe creatieve projecten te delen en te ontdekken. Als je al een account hebt, wordt je gevraagd om je aan te melden. Als je nog geen account hebt, kun je je snel en eenvoudig inschrijven.
  • Zelfs zonder een Behance-account kun je in de Creative Cloud desktop-app projecten en onderhanden werk verkennen via het deelvenster Gemeenschap.
Deelvenster Gemeenschap

Deelvenster Start en activiteitsfeed

De activiteitsstroom in het deelvenster Start van de Creative Cloud desktop-app bevat je interacties met Creative Cloud. Hier kun je gebeurtenissen en activiteiten zoals beschikbaarheid van nieuwe apps, updates en installatiestatus bekijken.

Deelvenster Start

Aanmelden om Creative Cloud te activeren

Creative Cloud activeren en deactiveren

Als je Creative Cloud wilt activeren, meld je je aan bij Creative Cloud met je Adobe ID. Door je aan te melden, activeer je de Creative Cloud-licentie en alle geïnstalleerde apps en services die zijn gekoppeld aan je Adobe ID. Vervolgens kun je de apps en services op de normale wijze gebruiken.

• Klik op het grijze Creative Cloud-pictogram in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud desktop-app te openen en je aan te melden.
  • Voer je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik op Aanmelden. (Als de Creative Cloud desktop-app wordt geopend, ben je al aangemeld.)

Je kunt nu de Creative Cloud-services gebruiken, Creative Cloud-apps installeren en Creative Cloud-apps starten die je eerder hebt geïnstalleerd.

Als je Creative Cloud wilt deactiveren, meld je je af bij Creative Cloud. Door je af te melden, deactiveer je alle geïnstalleerde Creative Cloud-apps en -services op de computer die aan je Adobe ID zijn gekoppeld. De apps zijn nog steeds geïnstalleerd, maar ze zijn niet langer gekoppeld aan een geldige licentie. Meld je weer aan om de licentie opnieuw te activeren en de apps en services te gebruiken.

• Als je je wilt afmelden, open je de Creative Cloud desktop-app, klik je op het tandwielpictogram en kies je Voorkeuren. Klik op Algemeen en klik vervolgens op Afmelden.

De Creative Cloud-apps en -services op de computer die aan je Adobe ID zijn gekoppeld, zijn nu gedeactiveerd.

Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-toepassingen te activeren voor gedetailleerde instructies.

Voorkeuren

Klik in de Creative Cloud desktop-app op het tandwielpictogram en kies Voorkeuren om het dialoogvenster Voorkeuren te openen.

Dialoogvenster Voorkeuren

Het dialoogvenster Voorkeuren biedt opties voor het aanpassen van en werken met Creative Cloud. Je kunt onder andere de taal voor de geïnstalleerde software wijzigen, instellingen voor Creative Cloud-services aanpassen en je afmelden als je je account tijdelijk wilt deactiveren.

• Als je alle Creative Cloud-apps en -services die zijn gekoppeld aan je Adobe ID wilt deactiveren, klik je op Algemeen en klik je vervolgens op Afmelden. Door je af te melden, deactiveer je alle geïnstalleerde Creative Cloud-apps en -services die aan je Adobe ID zijn gekoppeld.
  • Selecteer Creative Cloud-bureaublad altijd up-to-date houden om automatische updates in te schakelen.
  • Als je de taal van de geïnstalleerde software of de installatielocatie wilt wijzigen, kies je Voorkeuren > Creative Cloud > Apps. Zie De taalinstelling van je Creative Cloud-apps wijzigen voor gedetailleerde instructies.
  • Selecteer Aanmelden bij AEM Assets om je werk te koppelen aan de opslagplaats Adobe Experience Manager (AEM) Assets. Zie Werken met AEM Assets voor meer informatie.
  • Gebruik de tabbladen BestandenFonts en Behance om de betreffende instellingen aan te passen.
  • Selecteer op elk tabblad de instelling OS-meldingen tonen om meldingen van Adobe weer te geven.