InDesign-voorkeuren en -ondersteuningsbestanden

De voorkeurs- en ondersteuningsbestanden voor InDesign hebben soortgelijke locaties. Deze bestanden worden voornamelijk gegroepeerd in drie locaties, maar er bevinden zich ook gegevens in extra locaties zoals hieronder aangegeven.

• De map Toepassing: in de locatie van de toepassing of het uitvoerbare bestand bevinden zich submappen voor voorinstellingen en andere ondersteuningsbestanden. Deze submappen bevinden zich meestal in de locatie van standaardvoorinstellingen.
  • De toepassingsmap met zwervende gegevens. Deze map is bedoeld voor 'normale' voorkeursgegevens die u op verschillende computers wilt gebruiken in een omgeving voor zwervende profielen.
  • De 'map voor lokale gegevens in cache' van de toepassing. Deze map is ontworpen voor grote gegevenscaches die u niet op verschillende computers wilt gebruiken in een omgeving voor zwervende profielen in Windows. De map is ook bedoeld voor gegevens die gemakkelijk opnieuw gegenereerd kunnen worden als ze worden verwijderd.

Mac OS X

De toepassingsmap met zwervende gegevens:

• /Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/Adobe InDesign/Version #

Voorkeurenbestanden die in deze locatie worden opgeslagen, bevatten het volgende:

• Kleurinstellingen
  • Samengestelde lettertypen
  • Zoekopdrachten zoeken/wijzigen
  • InDesign Defaults
  • Scripts
  • Werkruimten

Voorkeurenbestanden die in deze locatie worden opgeslagen, bevatten het volgende:

• Kleurinstellingen
  • Samengestelde lettertypen
  • Zoekopdrachten zoeken/wijzigen
  • InDesign Defaults
  • Scripts
  • Werkruimten

Voorkeurenbestanden die in deze locatie worden opgeslagen, bevatten het volgende:

• Kleurinstellingen
  • Samengestelde lettertypen
  • Zoekopdrachten zoeken/wijzigen
  • InDesign Defaults
  • Scripts
  • Werkruimten

Voorkeurenbestanden die in deze locatie worden opgeslagen, bevatten het volgende:

• Kleurinstellingen
  • Samengestelde lettertypen
  • Zoekopdrachten zoeken/wijzigen
  • InDesign Defaults
  • Scripts
  • Werkruimten

Voorkeurenbestanden die in deze locatie worden opgeslagen, bevatten het volgende:

• Kleurinstellingen
  • Samengestelde lettertypen
  • Zoekopdrachten zoeken/wijzigen
  • InDesign Defaults
  • Scripts
  • Werkruimten

De 'map voor lokale gegevens in cache' van de toepassing

• /Users/[gebruikersnaam]/Library/Caches/Adobe InDesign/Version [#]

Windows

Windows XP

De map met zwervende gegevens:

• C:\Documents and Settings\[Gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\InDesign\Version [#]

De 'map voor lokale gegevens in cache':

• C:\Documents and Settings\[Gebruikersnaam]\Local Settings\Application Data\Adobe\InDesign\Version [#]

Windows 8/Windows 7/Windows Vista

De map met zwervende gegevens:

• C:\Users\[Gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\InDesign\Version [#]

De 'map voor lokale gegevens in cache':

• C:\Users\[Gebruikersnaam]\AppData\Local\Adobe\InDesign\Version [#]\en_US\Cache

Voorkeuren opnieuw instellen in Creative Cloud

Volg de onderstaande stappen om de voorkeursopslag in de Cloud te wissen:

1. Ga naar creative.adobe.com en meld u aan met uw Adobe ID.
  2. Klik op het pictogram in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Klik op Mijn toepassingsinstellingen om een lijst met toepassingen te zien waarvan de voorkeuren in de cloud zijn opgeslagen.
  4. Klik op Instellingen wissen naast de naam van de toepassing om de voorkeuren die in de cloud zijn opgeslagen, te verwijderen.
Instellingen wissen om de voorkeuren in Creative Cloud te verwijderen
Instellingen wissen om de voorkeuren in Creative Cloud te verwijderen

Meer informatie over Voorkeuren in Creative Cloud.

InDesign-voorkeuren met snelkoppelingen verwijderen

U kunt de vervangbare bestanden InDesign SaveData en InDesign Defaults verwijderen door de volgende toetsen ingedrukt te houden terwijl InDesign wordt gestart:

• Windows: Shift+Ctrl+Alt
  • Mac OS: Shift+Control+Option+Command

InDesign-versie en versienummer van voorkeuren

• InDesign CS3         Versie 5.0
  • InDesign CS4         Versie 6.0
  • InDesign CS5         Versie 7.0
  • InDesign CS5.5      Versie 7.5
  • InDesign CS6         Versie 8.0
  • InDesign CC           Versie 9.x

Aanvullende informatie

Hier volgt een korte beschrijving van wat op verschillende locaties is opgeslagen:

Map voor lokale gegevens in cache

• Map voor herstel van InDesign (+ gegevens)
  • Map voor ondersteuning van scripts
  • FindChangeData
  • FindChangeDataTmp
  • FontMask
  • Cacheidletask-logboek
  • InDesign ClipboardScrap
  • InDesign DragDropScrap
  • InDesign SavedData

Map met zwervende gegevens

• Kleurinstellingen
  • Samengestelde lettertypen
  • Zoekopdrachten zoeken/wijzigen
  • InDesign Defaults
  • InDesign Scripts-map
  • Werkruimten-map
  • Map met menu-instellingen

Hieronder is een PDF-document bijgevoegd dat meer informatie bevat over diverse voorkeuren en hun functies. Dit document is geschreven voor InDesign en is gepubliceerd op indesignsecrets.com.

Adobe veronderstelt dat de informatie in dit document correct is. Adobe kan de nauwkeurigheid van de inhoud echter niet ondersteunen.

ID-voorkeuren PDF