Crashrapporten verzenden in het geval van een probleem met InDesign

Mocht er een probleem optreden met InDesign, dan kunt u crashrapporten bekijken en verzenden via het dialoogvenster Adobe Crash Reporter.

Waarom zou u crashrapporten verzenden?

Waarom zou u crashrapporten naar Adobe verzenden met vermelding van uw e-mailadres en een beschrijving van wat u aan het doen was toen het probleem optrad?

• Als het om bekende problemen gaat, kunnen we u per e-mail een oplossing voor het probleem toesturen.
  • Als het om onbekende problemen gaat, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk rapporten met gedetailleerde beschrijvingen en contactgegevens ontvangen. Zo kunnen we het probleem sneller opsporen en oplossen.
  • Dankzij de hulp van gebruikers die rapporten met e-mailcontactgegevens en gedetailleerde beschrijvingen aan ons hebben verstuurd, is InDesign een stabieler programma geworden.

Hoe u crashrapporten aan ons kunt verzenden

Het dialoogvenster Adobe Crash Reporter verschijnt enkele ogenblikken nadat het probleem is opgetreden:

Crash Reporter - Windows
Crash Reporter - Windows
Crash Reporter - macOS
Crash Reporter - macOS

Opmerking:

Als het Crash Reporter-venster niet verschijnt, hebt u mogelijk een optie geselecteerd om het venster niet weer te geven. Voer deze stappen uit om de voorkeur in te stellen op Dit venster altijd weergeven:

macOS

1. Opdracht + klik op het pictogram van de InDesign-app en kies Toon pakketinhoud.
  2. Selecteer Inhoud > Frameworks > AdobeCrashReporter.framework.
  3. Opdracht + klik op de alias met de naam AdobeCrashReporter en selecteer Oorspronkelijk document weergeven.
  4. Dubbelklik op Adobe Crash Reporter (rode app-pictogram, niet het zwarte uitvoerbare UNIX-bestand AdobeCrashReporter).
  5. Kies Dit venster altijd weergeven en klik op Gereed.

Windows

1. Open Start
  2. Zoek naar „Opdrachtprompt" en start deze
  3. Voer de volgende opdracht in:
    • REG ADD HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\CommonFiles\CRLog /v "Never Ask" /t REG_SZ /d 0
  4. Druk op de toets Enter
  5. Als u wordt gevraagd „Value Never Ask bestaat, overschrijven (Ja/Nee)?”, kiest u Ja

1. Voer een gedetailleerde beschrijving in.

Als u het probleem kunt reproduceren met specifieke stappen, verzoeken we u die stappen te noteren. Zelfs als u niet precies de stappen weet om het probleem te reproduceren, vragen we u zo veel mogelijk details te geven over wat u aan het doen was toen het probleem optrad: welke bewerking was u aan het uitvoeren? Wat voor type document was u aan het gebruiken? Hebt u onlangs nog invoegtoepassingen gebruikt? Als het probleem specifiek is voor een bepaald bestand, dan kunt u het bestand delen via Creative Cloud Dropbox, of een andere service voor het delen van bestanden en in de probleembeschrijving een koppeling naar het bestand opnemen.

2. Vermeld ook uw e-mailadres.

Mogelijk neemt iemand van het productteam contact met u op om meer informatie te verzamelen of e-mailt het team u een oplossing of tussenoplossing.

3. Verstrek gegevens met betrekking tot het gebruik van de toepassing

Hiermee krijgen we de workflow die u bij het crashen volgde en kunnen we de exacte oorzaak van het probleem beter bepalen.

Meer informatie over Adobe Crash Reporter

Als InDesign onverhooptvastloopt, maakt de Adobe Crash Reporter een logbestand van de acties die de app uitvoerde toen het programma vastliep. Het uploadt die informatie naar een database en het technische team gebruikt die informatie om de crashes te analyseren en oplossingen te ontwikkelen.

Adobe Crash Reporter is een waardevol programma geweest voor de ontwikkelaars van InDesign; ze gebruiken het om de meeste belangrijkebugsop te sporen en op te lossen.

Opmerking:

Verwar de Adobe Crash Reporter niet met de crashreporters van Apple of Microsoft. Deze sturen informatie niet rechtstreeks naar Adobe.

Privacy bij Adobe Crash Reporter

U krijgt de garantie dat Adobe uw activiteiten niet kan volgen via de Adobe Crash Reporter. InDesign detecteert de crash en we zijn er pas van op de hoogte als u het rapport naar Adobe verstuurt. Het rapport wordt op uw computer gemaakt. Als u ervoor kiest om het rapport naar ons toe te sturen (wat we erg zouden waarderen), worden alleen niet-persoonlijke gegevens naar Adobe verstuurd. Dit is onder meer informatie over in welk deel van de software het probleem is opgetreden.

Meer informatie, zoals wat u aan het doen was toen de fout optrad, is erg handig voor het analyseren van het probleem. Als u ervoor kiest om uw contactgegevens (zoals uw e-mailadres) op te geven, worden deze alleen door Adobe gebruikt als we contact met u willen opnemen over de crash of u willen informeren over een (voorlopige) oplossing. Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden. U kunt het rapport ook anoniem verzenden.

Deze rapporten gaan rechtstreeks naar de technische teams van en zullen voor ons zeer nuttig zijn om het product te helpen verbeteren.