Du kan enkelt endre passordet ditt eller kontaktinformasjonen din, oppdatere kredittkortet ditt, endre Adobe ID-e-postadresse, kontoinnstillingene dine og mer.

Komme i gang

Velkommen til Adobe!

En Adobe ID er billetten til en sikker og personlig tilpasset opplevelse med Adobe-apper og -tjenester. Kjøp, medlemskap, oppdateringer og prøveversjoner av Adobe-apper og -tjenester administreres alle via din Adobe ID. Du kan også bruke din Adobe ID til å registrere produkter, spore bestillinger, kontakte Adobe kundestøtte og delta i Adobe-fora og hendelser.

Det er enkelt å huske Adobe ID-en din. Det er den e-postadressen du brukte da du startet medlemskapet eller kjøpte en app eller tjeneste fra Adobe. Hvis du brukte en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google) da du opprettet Adobe ID-kontoen, er Adobe ID-en den samme som e-postadressen som er tilknyttet den sosiale mediekontoen.

Merk:

Har du problemer med å logge på, eller har du glemt Adobe ID-en eller passordet? Se Feilsøking av Adobe ID-konto og pålogging.

Opprette en Adobe ID

Dersom du ikke allerede har en Adobe ID, må du opprette en ID først. Hvis du vil vite hvordan du oppretter en gratis Adobe ID, ser du Opprette eller oppdatere en Adobe ID.

Åpne Adobe ID-kontoen

Du åpner Adobe ID-kontoen ved å bruke en av disse metodene:

• I Creative Cloud-skrivebordsprogrammer klikker du på Administrer konto fra profilmenyen.
manage_account

Har du glemt Adobe ID-en?

Oppdater kredittkort- og betalingsinformasjon

For informasjon om hvordan du oppdaterer kredittkort- og betalingsinformasjon, se Oppdater kredittkort- og betalingsinformasjon.

Feilsøke problemer med kredittkort eller betalinger

Problem Løsning
Kan ikke endre kredittkortinformasjon

Følgende problemer kan oppstå når du prøver å endre betalingsinformasjon:

• Koblingen Rediger betaling er ikke synlig.
  • Et tomt skjema vises når du klikker på koblingen Rediger betaling.
  • Du kan ikke lagre din oppdaterte kredittkortinformasjon.

Prøv følgende løsninger:

• Kontroller at du er logget på med Adobe ID-en (e-post) som er tilknyttet Creative Cloud-abonnementet ditt.
  • Kontroller at informasjonskapsler er aktivert i nettleseren.
  • Hvis du fortsatt ikke kan endre kortinformasjonen, kan du prøve å logge på med en annen nettleser.

Kontakt oss hvis problemet fremdeles ikke er løst.

Betaling mislykket/avvist Se Løse problemer med mislykket eller manglende betaling.
Manglende betaling Se Løse problemer med mislykket eller manglende betaling.

Endre betalingsmetode mellom kredittkort og PayPal

Hvis du vil lære hvordan du bytter mellom et kredittkort og PayPal, ser du Oppdatere kredittkort- eller betalingsinformasjon.

Administrere Adobe ID-kontoen

1. Åpne Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

2. I fanene øverst på siden Administrer konto kan du sjekke passord, e-postadresse og kontaktinformasjon, oppdatere navn og annen profilinformasjon, eller profil- og kommunikasjonspreferansene dine.

manage_account_page

Velg blant alternativene nedenfor for å få en detaljert veiledning.

Endre eller tilbakestill passordet

For informasjon om hvordan du endrer, tilbakestiller eller oppdaterer ditt Adobe ID-passord, se Endre eller tilbakestill passordet.

Endre e-postadressen for Adobe ID-en

Du kan endre e-postadressen du bruker for Adobe ID-en din. Se Opprette eller oppdatere en Adobe ID.

Legg til telefonnummer for kontogjenoppretting

Du kan bruke telefonen din til å tilbakestille passordet for kontoen din. Følg denne fremgangsmåten for å bruke telefonnummeret ditt ved kontogjenoppretting:

1. Åpne Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

2. Klikk på Sikkerhet og personvern i navigasjonsfeltet øverst på siden Administrer konto.

3. I seksjonen Kontogjenoppretting, klikker du på Administrer.

Kontogjenoppretting
  4. I seksjonen Gjenoppretting via telefon, klikker du på Legg til.

phone_recovery_step4
  5. Angi telefonnummeret ditt og klikk på Send meg melding.

Legg til telefonnummer
  6. Sjekk mobiltelefonen og angi den sekssifrede SMS-koden. Klikk på Verifiser.

Telefonnummerverifisering

Endre adresse eller telefonnummer

Du kan endre adressen eller telefonnummeret som er knyttet til Adobe ID-kontoen. Slik gjør du dette:

1. Åpne Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

2. Klikk på Kommunikasjon i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

3. Klikk på Rediger for å endre telefonnummer eller adresse.

Siden Kommunikasjon
  4. Gjør endringene i hurtigvinduet og klikk på Lagre.

Merk:

Hvis du vil endre landet som er tilknyttet Adobe ID-kontoen, ser du Endre land som er tilknyttet Adobe ID-en.

Bruke totrinnsverifisering for å forbedre kontoens sikkerhet

Totrinnsverifisering (også kjent som tofaktorautentisering eller 2FA) legger til et ekstra lag med sikkerhet for kontoen. Med totrinnsverifisering kreves en ekstra kontroll når du logger på. Du må oppgi en verifiseringskode i tillegg til å oppgi passordet for Adobe ID-kontoen. Du kan velge å motta denne koden på mobilnummeret eller på e-postadressen knyttet til kontoen din.

Du kan også konfigurere en autentiseringsapp, for eksempel Adobe Authenticator eller Google Autentisering, for å generere verifiseringskoder. Adobe Authenticator støtter også push-varslinger så du enkelt kan godta meldingen på iOS- eller Android-telefonen eller den tilkoblede smartklokken for å logge på.

Totrinnsverifisering er valgfritt, men det anbefales for å forbedre sikkerheten til Adobe ID-kontoen. Du kan når som helst deaktivere totrinnsverifisering hvis dudu har aktivert funksjonen.

Merk:

Du må oppgi et mobilnummer for å kunne aktivere totrinnsverifisering.

Aktivere totrinnsverifisering

Slik aktiverer du totrinnsverifisering:

1. Åpne Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

2. Klikk på Sikkerhet og personvern i navigasjonsfeltet øverst på siden Administrer konto.

3. I delen Totrinnsverifisering klikker du på Administrer.

manage_2_step_verification
  4. På skjermen Totrinnsverifisering klikker du på Aktiver nå.

activate_2_step_verification

Du blir bedt om å legge til et nytt mobilnummer eller bekrefte det eksisterende nummeret.

Hvis ingen mobilnumre er tilknyttet kontoen din

Hvis ingen mobilnumre er tilknyttet kontoen din, blir du bedt om å legge til et mobilnummer.

Angi telefonnummeret ditt og klikk på Neste.

enter_phone_number

Merk:

Du behøver ikke å skrive inne bindestreker eller mellomrom når du angir mobilnummeret ditt. Systemet legger til streker eller mellomrom ved behov, avhengig av ditt land.

Hvis et telefonnummer allerede er knyttet til kontoen din

Hvis et telefonnummer allerede er knyttet til kontoen din, vises nummeret. Du kan endre nummer om nødvendig.

Kontroller at nummeret er riktig og klikk på Neste.

Kontrollere telefonnummeret

Merk:

Hvis du endrer nummeret, blir det nye nummeret knyttet til kontoen din og det forrige nummeret fjernes.

5. Du blir bedt om å angi en verifiseringskode som sendes til mobiltelefonen din. Sjekk mobiltelefonen og angi verifiseringskoden. Deretter klikker du på Verifiser.

Angi kode

Merk:

Har du ikke mottatt koden? Vent etter par minutter, ettersom det kan ta en viss tid før tekstmeldingen leveres. Hvis du fortsatt ikke har mottatt koden, kan du klikke på Start på nytt for å generere koden på nytt.

6. Du vil se en melding som bekrefter at du har aktivert totrinnsverifisering for kontoen.

Når du logger på, blir du bedt om å angi en verifiseringskode som sendes til mobiltelefonen din, i tillegg til å angi passordet for Adobe ID-en din.

Autentisere via tidsbegrensede engangspassord (TOTP)

I dette autentiseringssystemet bruker du et engangspassord som genereres av en app på enheten, samt påloggingsdetaljene for Adobe, når du logger på. Disse appene kalles autentiseringsapper, for eksempel Adobe Authenticator, Google Autentisering eller andre apper som genererer et TOTP. Hvis du vil vite mer om TOTP, ser du denne Wikipedia-artikkelen.

Om Adobe Authenticator

Adobe Authenticator genererer en bekreftelseskode, men appen sender automatisk også et varsel til Android- eller iOS-telefonen din eller til tilkoblede smartklokker. Du kan godta meldingen om å logge på kontoen uten å måtte skrive inn en bekreftelseskode.

Hvis du ønsker mer informasjon, ser du Bruke Adobe Authenticator for totrinnsverifisering.

adobe_authenticatorapp

Konfigurere TOTP-basert autentisering

1. Installer en autentiseringsapp (for eksempel Adobe Authenticator eller Google Autentisering) på enheten.

2. Hvis du ikke allerede har aktivert totrinnsverifisering, aktiverer du funksjonen som beskrevet i Aktivere totrinnsverifisering.

3. Hvis du ikke allerede er logget på, kan du åpne Adobe ID-kontoen og logge på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

4. Klikk på Sikkerhet og personvern i navigasjonsfeltet øverst på siden Administrer konto.

5. I delen Totrinnsverifisering klikker du på Administrer.

Administrere Totrinnsverifisering
    Administrere Totrinnsverifisering

Merk:

Hvis du ikke ser knappen Administrer, må du først konfigurere totrinnsverifisering ved å følge veiledningen i Aktivere totrinnsverifisering.

6. Klikk på Konfigurer en kodegeneratorapp.

Konfigurere en kodegeneratorapp
    Konfigurere en kodegeneratorapp
  7. Bruk enheten din til å skanne QR-koden som vises på den følgende skjermen. Du kan eventuelt også angi tasten som vises på skjermen.

Skanne QR-koden
    Skanne QR-koden

Autentiseringsappen genererer en kode som brukes når du skal pare den med Adobe-kontoen.

8. Åpne autentiseringsappen.

• Hvis du bruker Adobe Authenticator, klikker du på Skann kode. Etter at du har skannet strekkoden, skriver du inn koden for å pare Adobe ID-en med enheten.
    Kode for paring med appen
    Kode for paring med appen
    • Hvis du bruker en annen app, legger du til en ny konto/profil. Fremgangsmåten avhenger av autentiseringsappen. I appen Google Autentisering, for eksempel, trykker du på pluss-tasten (+).
    Legge til en profil i autentiseringsappen
    Legge til en profil i autentiseringsappen
  9. På den neste skjermen angir du koden fra appen og klikker på Verifiser.

Kode fra autentiseringsappen
    Kode fra autentiseringsappen
  10. Når koden er verifisert, åpnes en bekreftelsesmelding.

Bekreftelsesmelding
    Bekreftelsesmelding

Bruke totrinnsverifisering for å logge på

Hvis du vil vite mer om hvordan du angir koden når du logger på og feilsøker problemer, ser du Totrinnsverifisering: Holde kontoen din sikker.

Bruke totrinnsverifisering for eldre produkter

Noen eldre produkter støtter ikke totrinnsverifisering med en bekreftelseskode som sendes til mobiltelefonen eller e-postadressen din. Hvis du vil bruke totrinnsverifisering for disse produktene, må du bruke en autentiseringsapp som Adobe Authenticator eller Google Autentisering. Se Bruke totrinnsverifisering for eldre produkter hvis du vil ha mer informasjon.

Deaktivere totrinnsverifisering

Følg disse trinnene for å deaktivere totrinnsverifisering:

1. Åpne Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

2. Klikk på Sikkerhet og personvern i navigasjonsfeltet øverst på siden Administrer konto.

3. Gå til skjermen Totrinnsverifisering og klikk på Deaktiver.

Deaktivere totrinnsverifisering
  4. Du blir bedt om å bekrefte om du vil deaktivere totrinnsverifisering.

Klikk på Deaktiver

Bekreft deaktivering

Totrinnsverifisering deaktiveres for kontoen din. Du blir ikke spurt om en verifiseringskode når du logger på.

Du kan når som helst aktivere totrinnsverifisering på nytt, som forklart i Aktivere totrinnsverifisering.

Redigere den personlige profilen

1. Åpne Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

2. Klikk på Profil i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

3. Endre profilnavnet, navnet for Adobes fellesskapsfora eller firmanavnet og klikk på Arkiver.

4. Når du skal laste opp et nytt profilbilde, klikker du på Last opp bilde. Deretter blar du til og velger et nytt bilde.

Siden Profil

Oppdater kommunikasjonspreferanser

1. Åpne Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

2. Klikk på Kommunikasjon i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

3. Velg de aktuelle avmerkingsboksene og klikk på Arkiver.

Siden Kommunikasjon

Oppdatere meldingsinnstillinger

Du kan endre innstillingene for e-postvarsler du mottar for kommentarer eller merknader som legges til i følgende:

• delte XD-prototyper
  • delte dokumenter i Document Cloud

Følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

2. Gå til Kommunikasjon  og deretter til Varslingsinnstillinger.

Varslingsinnstillinger
  3. For XD-varslinger kan du velge følgende alternativer:

• Motta e-postvarslinger for hver enkelt kommentar
    • Motta en daglig konsolidert e-postmelding med alle kommentarer
    • Slå av varslinger

For Document Cloud-varslinger kan du velge følgende alternativer:

• Motta e-postvarslinger for hver enkelt kommentar eller merknad
    • Motta en daglig konsolidert e-postmelding med alle kommentarer og merknader
    • Slå av varslinger

Trekk tilbake tilgang til tredjepartsapper

Hvis du har gitt tredjepartsapper tilgang til Adobe ID-kontoinformasjonen din, som e-post eller Creative Cloud-filer, kan du trekke tilbake tilgangen. Følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID-en din og det tilhørende passordet. Du kan også logge på med en av de sosiale mediekontoene dine (Facebook eller Google).

2. I delen Sikkerhet og personvern går du til Tilkoblede programmer og klikker på Administrer.

revoke_access

En liste over tilkoblede programmer dukker opp.

3. Finn et program du ønsker å trekke tilbake tilgangen til og klikk på Administrer.

revoke_applicationaccess
  4. Klikk på Trekk tilbake godkjenning.

5. Et popup-vindu dukker opp og ber deg om å bekrefte avgjørelsen om å trekke tilbake godkjenning. Klikk på Trekk tilbake godkjenning igjen for å bekrefte.

6. Gjenta trinn 3 til 5 for hvert program du ikke lenger ønsker at skal ha tilgang til Adobe-kontoinformasjonen.

Hvordan kontakter du oss for kontorelaterte henvendelser?

Hvis du fortsatt trenger hjelp med din Adobe ID-konto, kan du kontakte oss:

1. Sørg for at du er logget på din Adobe ID-konto online, og at informasjonskapsler er aktivert i nettleseren din.

2. Gå til siden kontakt oss.

3. Velg mellom de tilgjengelige kontaktalternativene.

Vanlige spørsmål

Jeg har ikke lenger tilgang til e-posten jeg registrerte meg med

Jeg har glemt Adobe ID-en min

Jeg har flere Adobe ID-er