Du kan enkelt endre passordet ditt eller kontaktinformasjonen din, oppdatere kredittkortet ditt, endre Adobe ID-e-postadresse, kontoinnstillingene dine og mer.

Kom i gang

Velkommen til Adobe!

En Adobe ID er billetten til en sikker og personlig tilpasset opplevelse med Adobe-apper og -tjenester. Kjøp, medlemskap, oppdateringer og prøveversjoner av Adobe-apper og -tjenester administreres alle via din Adobe ID. Du kan også bruke din Adobe ID til å registrere produkter, spore bestillinger, kontakte Adobe kundestøtte og delta i Adobe-fora og hendelser.

Det er enkelt å huske Adobe ID-en din. Det er den e-postadressen du brukte da du startet medlemskapet eller kjøpte en app eller tjeneste fra Adobe. Hvis du brukte din konto i sosiale medier (Facebook eller Google) for å opprette din Adobe-ID-konto, er din Adobe-ID den samme som e-postadressen som er knyttet til din konto i sosiale medier.

Merk:

Har du problemer med å logge på, eller har du glemt Adobe ID-en eller passordet? Se Feilsøking av Adobe ID-konto og pålogging.

Opprett en Adobe-ID

Dersom du ikke allerede har en Adobe-ID, må du opprette en først. Slik gjør du det:

1. Gå til Adobe-kontoer og klikk på Skaff en Adobe ID.

Påloggingsskjerm
  2. Følg veiledningen. E-postadressen du oppgir på registreringssiden vil bli Adobe ID-en din, så bruk en adresse du kommer til å huske. Klikk på Registrer deg.

sign-up

Du er nå klar til å komme i gang med å administrere Adobe ID-kontoen.

3. Fra nå av kan du logge på kontoen din når som helst ved å bruke navigasjonsfeltet på Adobe.com-sider. Du gjør dette ved å gå til  www.adobe.comog klikke på Logg på. Påloggingskoblingen er i det øverste navigasjonsfeltet på de fleste sider.

Merk:

Kan du ikke fjerne teksten som vises i feltene for pålogging? Bare klikk i feltene og start å skrive.

Merk:

Du kan også bruke din konto i sosiale medier (Facebook eller Google) til å opprette og deretter logge på din Adobe-ID-konto. For mer informasjon, se Logg på med din konto på sosiale medier.

Få tilgang til Adobe ID-kontoen

Du kan få tilgang til Adobe ID-kontoen din på én av følgende måter:

• I Creative Cloud-skrivebordsprogrammer klikker du på Administrer konto fra profilmenyen.
manage-account

Oppdater kredittkort- og betalingsinformasjon

For informasjon om hvordan du oppdaterer kredittkort- og betalingsinformasjon, se Oppdater kredittkort- og betalingsinformasjon.

Administrere Adobe ID-kontoen

1. Få tilgang til Adobe ID-kontoen, og logg på med din Adobe ID og passord, eller med konto i sosiale medier (Facebook eller Google).

2. I fanene øverst på siden Administrer konto kan du sjekke passord, e-postadresse og kontaktinformasjon, oppdatere navn og annen profilinformasjon, eller profil- og kommunikasjonspreferansene dine.

Siden Administrer konto

Velg blant alternativene nedenfor for å få detaljerte instruksjoner.

Endre eller tilbakestill passordet

For informasjon om hvordan du endrer, tilbakestiller eller oppdaterer ditt Adobe ID-passord, se Endre eller tilbakestill passordet.

Endre e-post for Adobe-ID

Du kan endre e-postadressen du bruker for Adobe ID-en din. Følg disse trinnene for å endre e-post på konto:

1. Få tilgang til Adobe ID-kontoen og logg på med Adobe ID og passord.

2. Klikk på Konto i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

Siden E-postadresse
  3. I seksjonen Adobe ID angir du en ny e-postadresse som du vil knytte til din Adobe ID i seksjonen Adobe ID. Du kan også oppgi en alternativ e-postadresse. I feltet for Alternativ e-postadresse klikker du på Lagre.

Adobe sender deg en e-postmelding for å bekrefte endringen. (Hvis du ikke får noen e-postmelding, kan du lese Mottok ikke forventet e-post fra Adobe.

Vises meldingen «Kontoendringene dine ble ikke lagret»?

Hvis du prøver å endre e-postadresse for Adobe ID til en e-postadresse du tidligere brukte, vises følgende feilmelding:

Kontoendringene dine ble ikke lagret.

For informasjon om hvordan du fikser denne feilen, ser du Fiks feilen «Kontoendringene dine kunne ikke lagres» når du skiftet e-postadresse for Adobe-ID.

Legg til telefonnummer for kontogjenoppretting

Du kan bruke telefonen din til å tilbakestille passordet for kontoen din. Følg denne fremgangsmåten for å bruke telefonnummeret ditt for å kontogjenoppretting:

1. Få tilgang til Adobe ID-kontoen, og logg på med din Adobe ID og passord, eller med konto i sosiale medier (Facebook eller Google).

2. Klikk på Sikkerhet og personvern i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

3. I seksjonen Kontogjenoppretting, klikker du på Administrer.

Kontogjenoppretting
  4. I seksjonen Gjenoppretting via telefon, klikker du på Legg til.

Telefongjenoppretting
  5. Angi telefonnummeret ditt og klikk på Send meg melding.

Legg til telefonnummer
  6. Sjekk mobiltelefonen og angi den sekssifrede SMS-koden. Klikk på Verifiser.

Telefonnummerverifisering

Endre adresse eller telefonnummer

Du kan endre adressen eller telefonnummeret som er knyttet til Adobe ID-kontoen. Slik gjør du dette:

1. Få tilgang til Adobe ID-kontoen, og logg på med din Adobe ID og passord, eller med konto i sosiale medier (Facebook eller Google).

2. Klikk på Kommunikasjon i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

3. Klikk på Rediger for å endre telefonnummer eller adresse.

Siden Kommunikasjon
  4. Gjør endringene i hurtigvinduet og klikk påArkiver.

Merk:

Hvis du må endre landet som er knyttet til Adobe ID-en, kan du lese Endre land som er knyttet til Adobe-ID-en din.

Bruk 2-trinns verifisering for å styrke kontosikkerhet

2-trinns verifisering legger til et ekstra lag med sikkerhet til kontoen din. Med 2-trinns verifisering mens du logger på kreves en verifiseringskode i tillegg til Adobe ID-kontopassordet. Du kan velge å motta denne koden på mobiltelefonnummeret eller på e-postadressen knyttet til kontoen din.

Merk:

For å aktivere 2-trinns verifisering må du oppgi et mobiltelefonnummer.

2-trinns verifisering er valgfritt, men anbefales for å styrke sikkerheten til Adobe ID-kontoen din. Du kan deaktivere 2-trinns verifisering når som helst etter du aktiverer det.

Aktiver 2-trinns verifisering

Følg disse trinnene for å aktivere 2-trinns verifisering:

1. Få tilgang til Adobe ID-kontoen, og logg på med din Adobe ID og passord, eller med konto i sosiale medier (Facebook eller Google).

2. Klikk på Sikkerhet og personvern i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

Siden Sikkerhet og personvern
  3. I seksjonen 2-trinns verifisering klikker du på Administrer.

Klikk på Administrer
  4. I skjermen 2-trinns verifisering klikker du på Aktiver nå.

Klikk på Aktiver nå

Du blir spurt om å legge til et nytt mobiltelefonnummer eller bekrefte det eksisterende nummeret.

Hvis et mobiltelefonnummer ikke allerede er knyttet til kontoen din

Hvis et mobiltelefonnummer ikke allerede er knyttet til kontoen din, blir du spurt om å legge til et mobiltelefonnummer.

Skriv inn telefonnummer
    1. Velg landet ditt fra nedtrekksmenyen.
    Velg land

Din landkode vises automatisk så snart du velger land.

Country code

2. Angi telefonnummeret ditt, og klikk på Neste.

Skriv inn telefonnummer

Merk:

Du behøver ikke å skrive inne streker eller mellomrom når du angir mobiltelefonnummeret ditt. Systemet legger til streker eller mellomrom ved behov, avhengig av ditt land.

Hvis et telefonnummer allerede er knyttet til kontoen din

Hvis et telefonnummer allerede er knyttet til kontoen din, vises nummeret. Du kan endre nummer om nødvendig.

Verifiser at nummeret er korrekt, og klikk så på Neste.

Verifiser telefonnummer

Merk:

Hvis du endrer nummeret, blir det nye nummeret knyttet til kontoen din og det forrige nummeret fjernes.

5. Du blir spurt om å angi en verifiseringskode som sendes til mobiltelefonen din. Sjekk mobiltelefonen og angi verifiseringskoden. Klikk så på Verifiser.

Angi kode

Merk:

Mottok du ikke koden? Vent etter par minutter, ettersom det kan ta en viss tid før tekstmeldingen leveres. Hvis du fortsatt ikke mottok koden, kan du klikke på Start på nytt for å generere koden igjen.

6. En melding vises som bekrefter at du har aktivert 2-trinns verifisering for kontoen din.

Mens du logger på blir du spurt om å angi en verifiseringskode som sendes til mobiltelefonen din, i tillegg til å angi Adobe ID-passordet ditt.

Bruk 2-trinns verifisering for å logge på

For mer informasjon om å angi koden når du logger på og feilsøking av problemer, se 2-trinns bekreftelse: Holde kontoen din sikker.

Deaktiver 2-trinns verifisering

Følg disse trinnene for å deaktivere 2-trinns verifisering:

1. Få tilgang til Adobe ID-kontoen, og logg på med din Adobe ID og passord, eller med konto i sosiale medier (Facebook eller Google).

2. Klikk på Sikkerhet og personvern i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

Siden Sikkerhet og personvern
  3. I skjermen 2-trinns verifisering klikker du på Deaktiver.

Deaktiver 2-trinns verifisering
  4. Du blir spurt om å bekrefte om du vil deaktivere 2-trinns verifisering.

Klikk på Deaktiver

Bekreft deaktivering

2-trinns verifisering blir deaktivert for kontoen din. Du blir ikke spurt om en verifiseringskode når du logger på.

Du kan reaktivere 2-trinns verifisering når som helst som forklart i Aktiver 2-trinns verifisering.

Redigere den personlige profilen

1. Få tilgang til Adobe ID-kontoen, og logg på med din Adobe ID og passord, eller med konto i sosiale medier (Facebook eller Google).

2. Klikk på Profil i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

3. Endre profilnavnet, navnet for Adobes fellesskapsfora eller firmanavnet og klikk på Arkiver.

4. For å laste opp et nytt bilde klikker du på Last opp bilde og blar så frem til og velger et nytt bilde.

Siden Profil

Oppdater kommunikasjonspreferanser

1. Få tilgang til Adobe ID-kontoen, og logg på med din Adobe ID og passord, eller med konto i sosiale medier (Facebook eller Google).

2. Klikk på Kommunikasjon i navigeringslinjen øverst på siden Administrer konto.

3. Velg de aktuelle avmerkingsboksene og klikk på Arkiver.

Siden Kommunikasjon

Trekk tilbake tilgang til tredjepartsapper

Hvis du har gitt tredjepartsapper tilgang til Adobe ID-kontoinformasjonen din, som e-post eller Creative Cloud-filer, kan du trekke tilbake tilgangen. Følg disse trinnene:

1. Få tilgang til Adobe ID-kontoen, og logg på med din Adobe ID og passord, eller med konto i sosiale medier (Facebook eller Google).

2. I seksjonen Sikkerhet og personvern finner du Tilkoblede programmer og klikker på Administrer.

Tilkoblede programmer

En liste over tilkoblede programmer dukker opp.

3. Finn et program du ønsker å trekke tilbake tilgangen til og klikk på Administrer.

Liste over tilkoblede programmer
  4. Klikk på Trekk tilbake godkjenning.

Trekker tilbake godkjenning
  5. Et popup-vindu dukker opp og ber deg om å bekrefte avgjørelsen om å trekke tilbake godkjenning. Klikk på Trekk tilbake godkjenning igjen for å bekrefte.

6. Gjenta trinn 3 til 5 for hvert program du ikke lenger ønsker at skal ha tilgang til Adobe-kontoinformasjonen.

Hvordan kontakter du oss for kontorelaterte henvendelser?

Hvis du fortsatt trenger hjelp med din Adobe ID-konto, kan du kontakte oss:

1. Sørg for at du er logget på din Adobe ID-konto online, og at informasjonskapsler er aktivert i nettleseren din.

2. Gå til kontakt oss-siden.

3. Velg mellom de tilgjengelige kontaktalternativene.

Vanlige spørsmål

Jeg har ikke lenger tilgang til e-posten jeg registrerte meg med

Jeg har glemt min Adobe-ID

Jeg har flere Adobe ID-er