Ditt Adobe ID är vanligtvis den unika e-postadress du först använde när du började ditt medlemskap eller köpte ett program eller en tjänst från Adobe.

Ett Adobe ID är en förutsättning för en säker och anpassad användning av program och tjänster från Adobe, och det krävs när du vill köpa Creative Cloud-produkter.

Dina köp, ditt medlemskap, uppdateringar och testversioner av Adobes program och tjänster hanteras via ditt Adobe ID. Du kan även använda ditt Adobe ID för att registrera dina produkter, spåra beställningar, kontakta Adobes kundtjänst och delta i Adobes forum och evenemang.

Skapa ditt kostnadsfria Adobe ID

1. Gå till Adobe-konton och klicka på Skaffa ett Adobe ID

2. Följ instruktionerna och ange en giltig e-postadress. Adressen som du anger blir ditt Adobe ID så använd en adress du kommer ihåg. Klicka sedan på Registrera.

Nu kan du logga in på ditt konto när som helst via navigeringsfältet på Adobe.com-sidorna.

3. Om du vill logga in på ditt konto går du till www.adobe.com och klickar på Logga in. Inloggningslänken finns i det övre navigeringsfältet på de flesta sidor.

Ändra ditt Adobe ID

1. Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

2. Klicka på fliken Konto i navigeringsfältet.

3. I området Adobe ID anger du en e-postadress som du vill koppla till ditt Adobe ID. Klicka på Spara.

Adobe skickar ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta ändringen. Om du inte får e-postmeddelandet kan du titta i Fick du inte något e-postmeddelande från Adobe.

Hantera flera Adobe ID:n

Se till att du alltid använder samma Adobe ID (e-postadress) när du köper ett nytt medlemskap, en ny plan, produkt, prenumeration eller tjänst från Adobe.

Om du tror att du har flera Adobe ID:n som är kopplade till olika e-postadresser, är osäker på vilken e-postadress som är kopplad till ditt medlemskap eller en köpt produkt, eller om du vill ta bort ett Adobe ID, kan du kontakta oss.

Men tänk på följande innan du tar bort ett ID: även om du inte har någon aktiv prenumeration kan det vara bra att behålla ditt Adobe ID för det ger dig tillgång till kostnadsfria medlemsförmåner och det kan alltid att aktiveras på nytt.