Lär dig hur du skapar ett Adobe ID, hur du ändrar det och hur du hanterar flera olika Adobe ID:n.

Vad är ett Adobe ID?

Ditt Adobe ID är din e-postadress. Använd samma Adobe ID för att koppla alla dina planer och produkter från Adobe till ett enda konto. Ett Adobe ID är en förutsättning för en säker och anpassad användning av program och tjänster från Adobe, och det krävs när du vill köpa Adobe-produkter.

Skapa eller uppdatera ett Adobe ID

1. Gå till Adobe-kontosidan och klicka sedan på Skapa ett konto.

Skapa ett konto
    Skapa ett konto
  2. Ange på skärmen Skapa ett konto de nödvändiga uppgifterna. Klicka sedan på Skapa konto.

Obs!

E-postadressen som du anger blir ditt Adobe ID, så använd en adress du använder ofta och kommer ihåg.

Skärmen Skapa ett konto

Du kommer att få ett e-postmeddelande från Adobe med en länk för att verifiera din e-postadress. Det kan dröja lite innan du får e-postmeddelandet.

3. När ditt konto har skapats klickar du på Fortsätt för att gå till din kontosida.

Du kanske vill ändra e-postadressen som är kopplad till ditt Adobe ID om du har angett en felaktig e-postadress eller om du vill byta till en annan primär e-postadress.

1. Logga in på ditt Adobe-konto.

2. I avsnittet Kontoinformation och åtkomst klickar du på Ändra bredvid Primär e-postadress (Adobe ID).

Klicka på Ändra bredvid Primär e-postadress (Adobe ID)
  3. I fönstret som visas anger du den nya primära e-postadress som du vill koppla till ditt Adobe ID. Klicka sedan på Spara.

Adobe skickar ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta ändringen. Om du inte får e-postmeddelandet kan du titta i Fick du inte något e-postmeddelande från Adobe?.

Hantera flera olika Adobe ID:n

Se till att du alltid använder samma Adobe ID (e-postadress) när du köper en ny produkt eller tjänst från Adobe.

Kontakta oss om du tror att du har flera Adobe ID:n som är kopplade till olika e-postadresser eller är osäker på vilken e-postadress som är knuten till ditt medlemskap eller en köpt produkt.

Du kan också ta bort ett Adobe ID.

Obs!

Innan du tar bort ett ID bör du tänka på att det även om du inte har någon aktiv prenumeration kan vara bra att behålla ditt Adobe ID, eftersom det ger tillgång till kostnadsfria medlemsförmåner och alltid kan återaktiveras.

Ändra den primära e-postadressen för ditt teamkonto

Om du tillhör ett Adobe-teamkonto (inte en enskild Adobe-kund) och vill ändra den primära e-postadressen för ditt konto, kontaktar du teamets avtalsägare för att tilldela om licensen till en alternativ e-postadress.

Om du är osäker på vem som är avtalsägare för ditt teamkonto kan du kontakta en IT-administratör i din organisation.