Felsökning och hjälp

Hämta och installera

Hur hämtar jag och installerar After Effects?

Du kan hämta After Effects från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra nedladdningen. För mer information, inklusive hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, se Hämta och installera Creative Cloud-program.

Varför går det inte att installera After Effects?

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Cloud-datorprogrammet. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan jag hämta en testversion av After Effects?

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en testversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera After Effects på en annan dator?

Du kan installera After Effects och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID och lösenord.Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Lär dig hur du avslutar olika typer av Creative Cloud-medlemskap och förstår Adobes abonnemangsvillkor.

Tekniker

Kan jag korrigera skakigt material som filmats för hand?

Ja. Använd Warp Stabilizer VFX-effekten för att automatiskt stabilisera skakiga eller ryckiga videoklipp. Se Stabilisera skakiga videoklipp för stegvisa anvisningar.

Hur gör jag för att skapa realistiska rörelser?

Realistiska rörelser involverar mer än att bara förflytta ett objekt. I denna korta videoserie får du lära dig hur du lägger till specialeffekter för att skapa suddiga rörelser, korrigera färg och skuggor och simulera kamerarörelse.

Hur gör jag för att animera en figur synkroniserat med dialogen?

Adobe Character Animator, som ingår i After Effects CC 2015 och senare, registrerar ansiktsuttryck och rörelser genom din webbkamera och animerar en figur efter din prestation. Se denna kom-igång-guide till Character Animator för mer information.

Hur gör jag för att animera text till en titel?

Lär dig grunderna i att animera text i After Effects i den här självstudiekursen i tre delar, animera en logotyp till en video.

Hur gör jag för att spela upp videomaterial i ett objekt?

Du maskerar ett objekt så att annat videomaterial kan spelas upp i det. Se det här dokumentet för att lära dig hur du skapar former och masker.

Problem vid export

Varför är min videofil så stor? Varför spelas den upp så dåligt?

När du renderar och exporterar en film skapar de förvalda inställningarna okomprimerade eller förlustfria komprimerade filer. Den här typen av filer är stora och är avsedda för efterbearbetning, och inte för uppspelning. Komprimera filen på din dator för smidig uppspelning. Läs mer om alternativen för kodning och komprimering av filmer.

Varför finns inte alla QuickTime-kodekar tillgängliga?

QuickTime innehåller en inställning för kodning av äldre kodekar. Om inställningen inte har aktiverats är vissa kodekar inte tillgängliga i After Effects. Lär dig hur du ställer in QuickTime-inställningen i dokumentet Vissa QuickTime-kodekar saknas i After Effects.

Vilka inställningar ska jag använda för att exportera till YouTube eller Vimeo?

Med Adobe Media Encoder kan du rendera och ladda upp till YouTube, Vimeo, Creative Cloud och FTP-platser samtidigt.Skicka dina After Effects-kompositioner direkt till Media Encoder genom att välja Composition > Add To Adobe Media Encoder Queue. För mer information, se Publicera till YouTube och Vimeo.

Hur exporterar jag till H.264-, MPEG-2- och WMV-format?

Använd Adobe Media Encoder för att exportera till dessa format. Skicka dina After Effects-kompositioner direkt till Media Encoder genom att välja Composition > Add To Adobe Media Encoder Queue. För mer information, se Skapa H.264-, MPEG-2-, och WMV-videor.

Hur skapar jag en video till Flash Player?

Använd Adobe Media Encoder för att exportera till H.264 (.mp4), det format som rekommenderas av Adobes Flash-team. Skicka dina After Effects-kompositioner direkt till Media Encoder genom att välja Composition > Add To Adobe Media Encoder Queue. För mer information, se Skapa H.264-, MPEG-2-, och WMV-videor.

Vanliga problem

Varför uppstår ett QuickTime-fel?

QuickTime-fel kan bero på flera saker. Du hittar lösningar i Felsöka QuickTime-fel.

Varför uppstår ett fel om konvertering av Unicode-tecken?

Du har installerat en version av After Effects som inte överensstämmer med ditt operativsystems språk. Se Fel ”Det gick inte att konvertera Unicode-tecken” för mer information.

Min testversion av After Effects har upphört att gälla. Kan jag fortsätta att återge rörelsebildmallar?

Du kan fortsätta att återge rörelsebildmallar även efter att din testversion upphör att gälla. För mer information, se Vanliga frågor och svar om rörelsebildmallar.

Varför får jag ett fel om att After Effects inte kan läsa teckensnittsordlista vid uppstart?

Om du har startat om datorn och varningen kvarstår hittar du svar i denna artikel, Felet ”Teckensnittskatalogen går inte att läsa”.

Varför får jag ett fel om att After Effects inte kan allokera minne?

När du kör After Effects kan du få meddelanden som: "Kan inte allokera 0,000 MB av minnet" eller "Kan inte allokera 0,002 MB av minnet." Sök svar i den här artikeln, Kan inte allokera minnet.

Community

Delta i konversationen.