Creative Cloud-apps gebruiken uw Adobe ID om aan te melden, niet een serienummer. Vraagt een Creative Cloud-toepassing u om een serienummer in te voeren, volg dan deze stappen om het probleem op te lossen.

Opmerking:

Ondervindt u problemen met verlopen volumeserienummers voor Creative Cloud voor ondernemingen, raadpleeg dan dit artikel voor meer informatie.

1. Controleer of u toegang hebt tot de activeringsservers van Adobe.

Ziet u twee Adobe-logo's, dan moet u toegang tot de activeringsservers hebben. Probeer u aan te melden bij uw toepassing.

2. Als u nog steeds problemen ondervindt, klikt u op deze link.

Als u een bericht ziet dat de test geslaagd is, hebt u toegang tot de activeringsservers. Probeer u nu aan te melden bij uw software.

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram op de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (macOS) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

2. Klik op Afmelden in uw menu Profiel.

Afmeldingsscherm
    Afmeldingsscherm
  3. Als u zich opnieuw wilt aanmelden, voert u uw Adobe ID (meestal uw e-mail) en wachtwoord in en klikt u op Aanmelden.

4. Klik op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek.

5. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. U kunt ook op Ctrl+Alt+R (Windows) of Command+Option+R (Mac OS) drukken om de Creative Cloud-desktopapp te vernieuwen en te controleren op updates.

Controleren op app-updates
    Controleren op app-updates
  6. Als u niet de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, verschijnt een melding om deze bij te werken. Klik op Werk bij.

Betalingsgegevens controleren

1. Meld u aan bij uw Adobe-account met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen als u aanmeldingsproblemen hebt.

2. Klik in de navigatiebalk bovenaan op het tabblad Abonnementen.

Klik op het tabblad Abonnementen
  3. Klik in de sectie Mijn abonnementen op Abonnement beheren.

Abonnement beheren
    Abonnement beheren
  4. Klik op de pagina met abonnementgegevens onder Betaling en abonnement op Betaling beheren.

Klik op Betaling beheren
    Klik op Betaling beheren
  5. Controleer of uw creditcard- of betaalpasnummer, vervaldatum, factuuradres en telefoonnummer goed zijn ingevoerd, zonder spaties of streepjes. Hulp bij uw factureringsgegevens bijwerken.

Opmerking:

Gebruikt u een bedrijfskaart? Zorg dat u de naam en het factuuradres van de kaarthouder gebruikt, niet die van u. Vraag de naam en het factureringsadres na bij de kaarthouder of uw boekhoudafdeling.

6. Klik in de navigatiebalk bovenaan op Communicatie.

7. Klik in het linkerdeelvenster op Marketingcommunicatie. Vervolgens kunt u in de sectie Contactvoorkeuren bevestigen dat uw adres juist is en hetzelfde is als het adres dat aan uw betaalkaart is gekoppeld.

Zorg dat uw geboortedatum juist is

Een ontbrekende of ongeldige geboortedatum kan ervoor zorgen dat u niet in aanmerking komt om Creative Cloud te gebruiken.

1. Meld u aan bij uw Adobe-account met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen als u aanmeldingsproblemen hebt.

2. Wanneer u daarom gevraagd wordt, voert u uw geboortedatum in en klikt u op Bijwerken. Als uw geboortedatum niet wordt geaccepteerd, voldoet uw ingevoerde leeftijd niet aan de eisen van CC om in aanmerking te komen. Zie Fout: U bent niet gemachtigd om Creative Cloud te gebruiken.

3. Als u uw geboortedatum wil wijzigen, wist u uw browsercache (raadpleeg de documentatie van uw browser voor meer informatie) en probeert u het opnieuw. U kunt ook een andere browser proberen. U moet misschien 24 uur wachten voordat u een nieuwe geboortedatum kunt invoeren.

Taal instellen op Internationaal Engels

Als u een Engelstalig abonnement hebt aangeschaft, moet u ervoor zorgen dat de standaardtaalinstelling in de Creative Cloud-desktopapp op Engels (internationaal) is ingesteld.

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-desktopapp te starten.

2. Klik op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek en selecteer Voorkeuren.

Voorkeuren raster
    Voorkeuren
  3. Selecteer Creative Cloud en klik op de tab Apps.

4. Selecteer onder Taal van app de optie Engels (Internationaal).

Zorg dat de tijd en datum van uw computer juist zijn

Een onnauwkeurige computersysteemklok kan activeringsproblemen veroorzaken. Hebt u de datum en tijd van uw computer onlangs opnieuw ingesteld? Controleer of de systeemklok op de juiste datum en tijd is ingesteld.