Adobe PDF -tulostin ei ole käytettävissä käyttöjärjestelmissä Mac OS X Snow Leopard (10.6) – Mac OS X Mountain Lion (10.8).

Ratkaisu

Lisää komento Tallenna Adobe PDF -tiedostona.

1. Jos käytössäsi on Acrobat 9 Pro, päivitä versioon Acrobat 9.1 Pro. Päivitysohjelma poistaa Adobe PDF -tulostimen tulostinluettelosta ja lisää PDF-valikkoon komennon Tallenna Adobe PDF -tiedostona.
  2. Valitse PDF-valikosta Tallenna Adobe PDF -tiedostona ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
Valitse Tallenna Adobe PDF -muodossa

Poista Adobe PDF -tulostin manuaalisesti.

Jos päivität Mac OS X -käyttöjärjestelmäversiosta Leopard (10.5), Snow Leopard (10.6), Lion (10.7) tai Mountain Lion (10.8), Adobe PDF -tulostinta ei poisteta.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
  2. Avaa Tulostus ja faksaus -paneeli.
  3. Tuo tulostinluettelo näkyviin valitsemalla tulostusvälilehti.
  4. Valitse Adobe PDF 9.0.
  5. Valitse miinuspainike (-).

Komento Tallenna Adobe PDF -tiedostona ilmestyy PDF-valikkoon.

Lisätietoja

Snow Leopard -versiossa ja sitä uudemmissa versioissa on suojaustoimintoja, jotka poistavat Adobe PDF -tulostimen käytöstä. Versiot Adobe Acrobat 9.1 Pro – Acrobat 11.0.x Pro poistavat Adobe PDF -tulostimen. Versiot lisäävät komennon Tallenna Adobe PDF -tiedostona. Jos Adobe Acrobatin aiempia versioita käytetään Snow Leopard -käyttöjärjestelmäversiossa, Adobe PDF -tulostinta ei voi käyttää.

Mac OS X Snow Leopard (10.6) -käyttöjärjestelmän ja sitä uudempien versioiden tekniset muutokset estävät Adobea toimittamasta PostScript-pohjaista tulostinmoduulia. Uusi PDF-työnkulku hyödyntää kuitenkin Mac OS X -käyttöjärjestelmässä olevaa PDF-pohjaista arkkitehtuuria. Kun PDF-valikosta valitaan Tallenna Adobe PDF -tiedostona, Apple-pohjaiset PDF-tiedostot muunnetaan Adobe-laatuisiksi PDF-tiedostoiksi käyttämällä JobOption-asetusta.

PDF:stä PDF:ään -tulostustyönkulun etuja ovat muun muassa seuraavat:

• parempi suorituskyky
  • laadukkaammat PDF-tiedostot
  • mahdollisuus luoda PDF-tiedostoja, jotka ovat yhteensopivia esimerkiksi PDF/X- ja PDF/A-standardien kanssa
  • mahdollisuus lisätä PDF-tiedostoihin toimintoja, kuten kirjanmerkkejä, hyperlinkkejä ja vesileimoja.

Muiden kuin Adoben PostScript-pohjaisten julkaisuohjelmien käyttäjät eivät voi tulostaa suoraan Adobe PDF:ään. Heidän on käytettävä toista PDF-tiedoston luomistapaa.

Kaikki Adobe-tuotteiden versiot (esimerkiksi InDesign ja Illustrator CS4 tai CS5) eivät tue PDF-valikkoa Mac OS X -tulostusvalintaikkunassa. Tällaisessa tapauksessa on tallennettava PDF-muodossa (Illustrator) tai vietävä PDF-tiedostoon (InDesign). Vaihtoehtoisesti voidaan tulostaa PostScript®-tiedostoon ja avata tiedosto Distiller- tai Acrobat Professional -ohjelmalla tai Applen esikatseluohjelmalla. Lisätietoja on artikkelissa Virhe | Tallenna PDF-tiedostona -vaihtoehtoja ei tueta | PDF-tiedoston luominen | InDesign, Illustrator | Mac OS 10.6 tai uudempi