Voit tulostaa suurikokoisia dokumentteja, kuten julisteita ja banderolleja, jakamalla sivun usealle arkille (tätä kutsutaan nimellä ositus). Ositus-toiminto laskee kuinka monta arkkia jakamiseen tarvitaan. Voit muuttaa alkuperäisen tiedoston kokoa parhaiten arkille sopivaksi ja määrittää sen, kuinka paljon kukin rinnakkainen sivu on limittäin toisen päällä. Voit sen jälkeen koota sivut yhteen.

Adobe Reader 9 tai vanhempi versio: Ositus-toimintoa ei ole saatavana Adobe Reader 9:ssä tai sitä vanhemmassa versiossa.

1. Valitse Tiedosto > Tulosta.

2. Valitse Sivun skaalaus -ponnahdusvalikosta yksi seuraavista vaihtoehdoista:

• Suuret sivut rinnakkain  Osita vain ne sivut, jotka ovat suurempia kuin paperiarkki.
    • Kaikki sivut rinnakkain  Osita kaikki PDF-tiedostossa olevat sivut.

Huomautus:

Jos ositus-vaihtoehdot eivät ole valikossa, tarkista, että seuraavia vaihtoehtoja ei ole valittu Tulostuksen lisäasetukset -valintaikkunasta: Tulosta kuvana tai Erottelut tai In-RIP-erottelut (ainoastaan Acrobat). Tarkista myös Readerin versio. Reader 9 ei tue ositusta.

3. Määritä seuraavat asetukset tarvittaessa:

• Skaalaus  Skaalaa sivut määrittämäsi arvon mukaan.
    • Limitys  Määrittää sen kuinka paljon rinnakkaiset sivut ovat limittäin keskenään.
    • Leikkausmerkit  Tulostaa merkit jokaiselle sivulle kokoamisen helpottamiseksi.
    • Nimet  Lisää tiedoston nimen ja sivunumeron jokaiselle sivulle.
    Sivun skaalaus -asetukset
    Skaalatut sivut
  4. Napsauta OK tai Tulosta.