Huomautus:Käy Adobe Readerin ohje- ja tukisivulla saadaksesi tietoa muista yleisimmistä ongelmista.

Yleistä

Adobe suosittelee, että Adobe Reader 8.0 -sovellus poistetaan käyttämällä Adobe Reader 8.0 -asennuksen poisto-ohjelmaa, joka on saatavilla Windowsin Lisää tai poista sovellus -toiminnossa. Joskus vioittuneet tiedostot tai osittainen asennus saattavat kuitenkin estää Adobe Reader 8.0 -asennuksen poisto-ohjelman suorittamisen. Asennuksen poisto-ohjelma saattaa edellä mainittujen syiden vuoksi jättää tiedostoja tai tyhjiä sovelluskansioita järjestelmään sovelluksen poistamisen jälkeen. Adobe Reader 8.0 saattaa myös puuttua Lisää tai poista sovellus -luettelosta. Asennusohjelma saattaa puolestaan näyttää vain Korjaa- tai Poista-vaihtoehdot, kun Adobe Reader 8.0 -sovellus yritetään asentaa.

Kun Adobe Reader 8.0 poistetaan manuaalisesti, voidaan varmistua, että kaikki tiedostot ja kansiot poistetaan. Näissä ohjeissa käsitellään Adobe Reader 8.0 -sovelluksen poistamista. Jos tietokoneelle on asennettu muita Adobe-sovellusten versioita, poista ainoastaan ne tiedostot, jotka liittyvät Adobe Reader 8.0 -sovellukseen. Nämä vaiheet suorittamalla poistetaan myös mahdollinen muu sisältö (kuten Goodies-kansio tai toiminnallinen sisältö), joka on asennettu Adobe Reader 8.0 -sovelluksen kanssa. Jos Adobe Reader 8.0 asennetaan uudelleen, myös tämä muu sisältö on asennettava uudelleen.

Huomautus: On mahdollista, että järjestelmässäsi ei ole kaikkia tässä asiakirjassa mainittuja tiedostoja ja kansioita. Jos järjestelmästä ei löydy jotakin tiedostoa tai kansiota, siirry luettelon seuraavaan tiedostoon tai kansioon.

Ennen kuin aloitat

Jotkut näistä toimenpidesarjoista vaativat piilotettujen tiedostojen ja kansioiden etsimistä. Osa näistä toimenpiteistä vaatii tiedostojen koko nimen etsimistä, tiedostotunniste mukaan lukien (esimerkiksi jokin_tiedostonimi.ini). Windowsin resurssienhallinta ei oletusarvoisesti näytä piilotettuja tiedostoja, piilotettuja kansioita tai sellaisia tiedostotunnisteita, jotka se tunnistaa.

Saat piilotetut tiedostot ja kansiot sekä kaikki tiedostotunnisteet näkyviin Windows Explorerissa seuraavasti:

1. Valitse Windows Explorerissa Työkalut > Kansion asetukset.
  2. Napsauta Kansioasetuksien valintaruudussa Näytä-välilehteä.
  3. Valitse lisäasetuksissa Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot.
  4. Poista valinta Piilota tunnettujen tiedostotyyppien tiedostotunnisteet.
  5. Valitse OK.

Katso tämän toimenpiteen Adobe Captivate -esitys.

Adobe Reader 8.0 asennuksen poistaminen poisto-ohjelman avulla

Asennuksen poisto-ohjelma poistaa kaiken Adobe Reader 8.0 -sovellukseen liittyvän sisällön. Kun Adobe Reader 8.0 käynnistetään ensimmäistä kertaa tai kun sen asetuksia muutetaan, järjestelmään saatetaan luoda uusia kansioita ja tiedostoja. Kun olet suorittanut poisto-ohjelman, siirry kohtaan Poista jäljellä olevat Adobe Reader 8.0 -sovelluksen kansiot ja tiedostot. Näiden ohjeiden avulla järjestelmästä voidaan poistaa kaikki lisäkansiot ja -tiedostot.

Poisto-ohjelmaa käytetään seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Kaksoisnapsauta kohtaa Lisää tai poista sovellus.

3. Tee jokin seuraavista toimista:

• Jos asensit Adobe Reader 8.0 -sovelluksen Adobe Reader 8.0 CD/DVD:ltä, valitse Adobe Reader 8.0 ja napsauta Poista. Poista Adobe Reader 8.0 noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
    • Jos asensit Adobe Reader 8.0 -sovelluksen Creative Suite CD- tai DVD-levyltä, valitse Adobe Reader ja napsauta Poista. Poista Adobe Reader 8.0 -sovellus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Huomautus: Kun suoritat poisto-ohjelman, sinun on valittava, poistetaanko, säilytetäänkö vai siirretäänkö aktivointi. Jos aiot asentaa Adobe Reader 8.0 -sovelluksen uudelleen samaan tietokoneeseen, aktivointi kannattaa säilyttää. Saatat joutua aktivoimaan Adobe Reader 8.0 -sovelluksen uudelleen manuaalisen poistamisen jälkeen. Jos aiot asentaa Adobe Reader 8.0 -sovelluksen toiseen tietokoneeseen, aktivointi kannattaa siirtää.

Katso tämän toimenpiteen Adobe Captivate -esitys.

Tietokoneen valmisteleminen Adobe Reader 8.0 -sovelluksen poistamista varten

Adobe suosittelee ohjeiden tulostamista ennen seuraavien vaiheiden suorittamista. Internet-yhteys tavallisesti katkeaa, kun tietokone käynnistetään diagnostiikka- tai vikasietotilassa.

1. Poista Adobe Reader Speed Launcher.lnk sijainnista Documents and Settings/All Users/Käynnistä-valikko/Ohjelmat/Käynnistys.

2. Ota Windowsin diagnostiikka- tai vikasietotila käyttöön.

Windows XP:n diagnostiikkatilan ottaminen käyttöön

1. Sulje kaikki ohjelmat.
  2. Valitse Käynnistä > Suorita, kirjoitamsconfig avoimeen tekstiruutuun ja napsauta OK.
  3. Napsauta Käynnistys- ja palvelut-välilehtiä. Tallenna kaikki valitsemattomat kohteet.

4. Napsauta Yleiset-välilehteä ja valitse diagnostinen käynnistys.
  5. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.

Huomautus: Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä ilmoitetaan, että Järjestelmän kokoonpanosovellus on tehnyt muutoksia Windowsin käynnistymistapaan. Valitse OK. Kun Järjestelmän kokoonpanosovellus tulee näkyviin, valitse Peruuta.

6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ilmoitusalueen kuvakkeita ja sulje tai poista käytöstä kaikki käynnistyskohteet, jotka ovat edelleen aktiivisina.

Katso tämän toimenpiteen Adobe Captivate -esitys.

Windows XP:n käynnistyskohteiden ja -palveluiden ottaminen uudelleen käyttöön

Kun olet suorittanut kaikki tässä asiakirjassa esitetyt vaiheet, ota Windows XP:n käynnistyskohteet uudelleen käyttöön.

1. Valitse Käynnistä > Suorita.

2. Kirjoitamsconfig avoimeen tekstiruutuun ja napsauta OK.
  3. Napsauta Yleiset-välilehteä ja valitse Tavallinen käynnistys.
  4. Poista valinta kaikista kohteista, jotka tallensit edellisen osan vaiheessa 3.
  5. Napsauta Käytä ja käynnistä Windows uudelleen, jotta muutokset astuvat voimaan.

Vikasietotilan ottaminen käyttöön Windows 2000 -käyttöjärjestelmässä

Huomautus:}Windows 2000 -käyttöjärjestelmässä ei ole MSConfig-apuohjelmaa käynnistyskohteiden ottamiseksi pois käytöstä. Kohteet voi ottaa manuaalisesti pois käytöstä tai hakea MSConfig-apuohjelman Windows XP:lle.

1. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Sammuta.
  2. Napsauta Käynnistä uudelleen ja sitten OK.
  3. Kun näet viestin, käynnistä valitsemalla käyttöjärjestelmä painamalla F8.
  4. Korosta nuolinäppäimillä asianmukainen vikasietotila -vaihtoehto ja paina sitten Enter.
  5. Korosta nuolinäppäimillä käyttöjärjestelmä ja paina sitten Enter.

Huomautus:
    prosessia koskevia lisätietoja on Microsoftin sivustolla.

Käynnistyskohteiden ottaminen uudelleen käyttöön Windows 2000 -käyttöjärjestelmässä

Kun olet suorittanut kaikki tässä asiakirjassa esitetyt vaiheet, ota käynnistyskohteet uudelleen käyttöön Windows 2000 -käyttöjärjestelmässä.

• Käynnistä tietokone uudelleen.

Adobe Reader 8.0 -sovelluksen rekisteritiedostojen poistaminen käyttämällä komentokehotetta

1. Acrobat rekisteröi lukuisia tiedostoja käyttöjärjestelmän kanssa asennuksen aikana. Tiedostot täytyy ehkä poistaa, jotta sovelluksen poistaminen onnistuu. Rekisteröidyt tiedostot voidaan poistaa käyttöjärjestelmästä, kun liittymä ei ole käynnissä.
  2. Paina Control-Alt-Delete ja valitse Tehtävähallinta.
  3. Valitse Prosessit-välilehdeltä explorer.exe ja valitse sen jälkeen Lopeta prosessi (työpöydällä olevat kohteet poistuvat näkyvistä).

Tärkeää: Tehtävien hallinnan tulisi olla auki tämän prosessin aikana.

4. Napsauta varoitusruudussa Kyllä.
  5. Valitse Tiedosto > Uusi tehtävä.
  6. Kirjoita kohdassa Avaa Cmd ja napsauta OK.
  7. Pienennä tehtävän hallinta.
  8. Kirjoita cd "C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX" ja paina Enter.
  9. Kirjoita del AcroIEHelper.dll ja paina Enter.
  10. Kirjoita del AcroPDF.dll ja paina Enter.
  11. Kirjoita del pdfshell.dll ja paina Enter.
  12. Kirjoita poistu ja paina Enter.
  13. Suurenna tehtävän hallinta.
  14. Valitse tehtävän hallinnassa Tiedosto > Uusi tehtävä.
  15. Kirjoita explorer.exe ja napsauta OK. (Työpöytä tulee uudelleen näkyviin.)

16. Poistu Tehtävienhallinnasta.

Katso tämän toimenpiteen Adobe Captivate -esitys.

Jäljellä olevien Adobe Reader 8.0 -sovelluksen kansioiden ja tiedostojen poistaminen

Varmuuskopioi seuraavista hakemistoista kaikki henkilökohtaiset tiedostot, jotka haluat tallettaa ja poista sitten luetellut kansiot ja tiedostot:

Program Files\Adobe\

• Acrobat 8.0

Program Files\Common Files\Adobe\

• Acrobat

Documents and Settings\[Käyttäjänimi]\Application Data\Adobe\

• Acrobat

Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\

• Acrobat

Documents and Settings\All Users\Desktop\

• Adobe Reader 8.lnk

Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\

• Adobe Reader 8.lnk

Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\

• nppdf32.dll

Program Files\Netscape\Netscape Browser\plugins\

• nppdf32.dll

Jäljellä olevien Adobe Reader 8.0 -sovelluksen rekisterimerkintöjen poistaminen

Poista sovelluksen rekisteriavaimet rekisteristä, jos ne ovat saatavilla.

Huomautus: Rekisterin muokkaamista varten tietokoneelle on kirjauduttava järjestelmänvalvojana.

Vastuuvapauslauseke: Tämä toimenpide sisältää Windows-rekisterin muokkauksen. Adobe ei tarjoa tukea rekisterin muokkaamiseen. Rekisteri sisältää kriittisiä tietoja järjestelmästä ja sovelluksesta. Lisätietoja Windowsin rekisterieditorista saa Windowsin käyttöoppaasta tai Microsoftin teknisestä tuesta. On mahdollista, että järjestelmässä ei ole kaikkia näitä tiedostoja.

Tärkeää: Varmista, että teet varmuuskopion rekisteristä ennen sen muokkaamista.

1. Valitse Käynnistä > Suorita, kirjoita regedit avoimeen tekstiruutuun ja napsauta OK.
  2. Siirry johonkin alla olevista rekisteriavaimista ja valitse se vasemmanpuoleisesta paneelista. Avain näkyy kansiona rekisterieditorissa.

3. Valitse Muokkaa > Poista. Napsauta Vahvista avain -valintaruudussa kohtaa Kyllä.
  4. Toista tarvittaessa vaiheet 1-3 jäljellä oleville rekisterimerkinnöille.

Poista seuraavat rekisterimerkinnät

HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Adobe\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Adobe\Repair\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\

S-1-5-18\Products\68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\

{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-A80000000002}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Adobe\Acrobat Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Products\

68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Features\

68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\

{358E6F10-DE8A-4602-8424-179CA217F8EE}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\

{9C6A861C-B233-4994-AFB1-C158EE4FC578}

Poiston viimeisteleminen

Tyhjennä roskakori ja käynnistä tietokone uudelleen.