Yleisiä virheitä skannaamisen aikana

1. Vaihda skannerin asetuksista tiedonsiirtomenetelmäksi Perustila Muistitilan sijaan. Muistitilassa käytetään samaa tiedonsiirtotapaa kuin aiemmissa Acrobat-versioissa, ja kohteet skannataan suoraan tietokoneen muistiin. Perustilassa kohteet skannataan suoraan tiedostoon, mikä sopii yhteen useampien skannerien kanssa.

2. Vaihda skanneriasetuksista käyttöliittymäasetukseksi Näytä skannerin oma käyttöliittymä asetuksen Piilota skannerin oma käyttöliittymä sijaan. Näytä skannerin oma käyttöliittymä -asetuksessa käytetään samaa skannaustapaa kuin Acrobatin aiemmissa versioissa. Tällöin skanneriohjain hallitsee skannerin käyttöä. Piilota skannerin oma käyttöliittymä -asetuksessa yritetään käyttää suoraan twain-ohjainta. Sen avulla voi poistaa virheilmoituksia etenkin skannattaessa useita papereita.Jos mikään ratkaisuista ei toimi, saattaa olla tarpeen käyttää tilapäisratkaisua. Katso ratkaisu 8 kohdasta Yleiset vianmääritystehtävät tai hanki ohjainpäivitys skannerivalmistajalta.

Yleiset vianmääritystehtävät

Suorita seuraavat tehtävät ja selvitä, onko skanneriongelmiin syynä jokin järjestelmäasetuksista vai ohjainongelma.

1. Varmista skannerin toiminta skannaamalla jostakin toisesta sovelluksesta.

Varmista, että skanneri toimii asianmukaisesti, skannaamalla johonkin toiseen sovellukseen (esimerkiksi Microsoft Word) käyttämällä samoja asetuksia, joita käytettäessä Acrobatissa ilmeni ongelma.

Huomaa: Photoshop ja Photoshop Elements eivät aina tuota hyviä vertailutuloksia. Skannerivalmistajat kehittävät tuotekohtaisia ohjelmistoja ongelmien välttämiseksi.

Jos ongelma toistuu toiseen sovellukseen skannattaessa, ota yhteys skannerivalmistajaan.

2. Skannaa käyttämällä Windows Image Acquisitionia (WIA) TWAINin sijaan (koskee vain Windows XP -käyttöjärjestelmää).

Acrobat tukee Windows Image Acquisition (WIA) -ohjaimia. Jos skanneri tukee kumpaakin ohjainta, valitse Luo PDF skannerista -ikkunan Laite-valikosta WIA-ohjain. Skannaa asiakirja.

3. Asenna uusin skanneriohjain.

Jos TWAIN-tiedosto puuttuu tai on vahingoittunut, Acrobat tuottaa virheilmoituksen, kun yrität skannata TWAIN-käyttöliittymästä. Kun skanneriohjain asennetaan uudelleen, se korvaa TWAIN-tiedoston.

Saat uusimman ohjaimen ottamalla yhteyden skannerivalmistajaan. Kun asennat ohjaimen uudelleen, poista kaikki Twain-alkuiset tiedostot ja kansiot (esimerkkinä Twain_32.dll), jotka ovat Windows-tai Winnt-kansiossa. Käynnistä sitten Windows uudelleen ja asenna uusin skanneriohjain valmistajan ohjeiden mukaisesti.

4. Käynnistä tietokone uudelleen käynnistyskohteet poistettuina käytöstä.

Jotkin sovellukset aiheuttavat järjestelmän virheitä tai jumittumisia, kun niitä käytetään yhtä aikaa Adobe Acrobatin kanssa. Ennen kuin Acrobat käynnistetään, poista muut ohjelmat käytöstä, mukaan lukien käynnistyskohteet (kohteet, jotka käynnistyvät automaattisesti Windowsin kanssa).

Poista käynnistyskohteet käytöstä Windows XP -käyttöjärjestelmässä seuraavasti:

1. Sulje kaikki ohjelmat.
  2. Valitse Käynnistä > Suorita, kirjoita avoimeen tekstiruutuun msconfig ja napsauta OK.

3. Napsauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunassa Käynnistys-välilehteä ja valitse Poista kaikki käytöstä.
  4. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.

Ota käynnistyskohteet takaisin käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä > Suorita, kirjoita avoimeen tekstiruutuun msconfig ja napsauta OK.

2. Napsauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunassa Käynnistys-välilehteä ja valitse Ota kaikki käyttöön.
  3. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.

5. Skannaa kuva uudelleen käyttämällä jotakin toista väritilaa.

Jotkin väritilat saattavat Acrobatiin skannattaessa aiheuttaa ongelmia tiettyjen skannerien kohdalla. Jos haluat ohjeita siitä, kuinka Acrobatiin skannattaessa käytetään eri väritiloja, tutustu skannerin mukana toimitettuihin ohjeisiin.

6. Määritä kuvan koko skanneriohjelmiston esikatselupaneelista.

Jos skannatusta kuvasta puuttuu osa tai jos sen mitat ovat väärät, määritä kuvan koko skanneriohjelmiston esikatselupaneelista. Jos tarvitset kuvan koon määritysohjeita, tutustu skannerin mukana toimitettuihin ohjeisiin.

7. Kirjaudu sisään uudelle tilille.

Jos Acrobatiin skannaaminen on aiemmin onnistunut ongelmitta, käyttäjätili on saattanut vioittua sen jälkeen ja aiheuttaa ongelmia skannaamisessa. Luo järjestelmänvalvojan oikeuksin varustettu käyttäjätili ja kirjaudu Windowsiin uudelta tililtä.

8. Skannaa kuva jollakin toisella sovelluksella TIFF-tiedostoksi ja muunna TIFF-tiedosto sen jälkeen PDF-tiedostoksi.

Muunna TIFF-tiedosto PDF-tiedostoksi jollakin seuraavista tavoista:

• Vedä TIFF-tiedosto Acrobat-kuvakkeen kohdalle.
  • Valitse Acrobatista Tiedosto > Luo PDF > Tiedostosta, valitse TIFF-tiedosto ja napsauta Avaa.
  • Tulosta TIFF-tiedosto skanneriohjelman välityksellä Adobe PDF -tulostimeen.

Sivukoon korjaaminen skannaamisen aikana

Kaikki skannerit eivät ilmoita tuettuja kokoja Acrobatille, kun Piilota skannerin oma käyttöliittymä -asetus on valittuna Acrobat 8 -version skanneriasetuksissa. Vaihda Käyttöliittymä-asetukseksi Näytä skannerin oma käyttöliittymä ja valitse sivun koko skanneriohjelmasta.

Negatiivinen kuva skannaamisen aikana

Jos kuva tulostuu negatiivisena (esimerkiksi valkoinen paperi tulostuu mustana), valitse skanneriasetuksista Käännä mustavalkoiset kuvat. Yritä PDF-tiedoston luomista uudelleen.

Virhe: Skanneria ei tunnistettu

Yritä ratkaista ongelma kokeilemalla alla olevia ratkaisuja annetussa järjestyksessä. Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut. Jos ei ole, siirry seuraavaan vaiheeseen.

1. Tarkista, onko laite yhdistetty fyysisesti.

1. Tarkista kaikki johdot (USB-johto, lähiverkon kaapeli jne.), joita käytetään skannerin yhdistämiseen. Irrota kaapelit ja liitä ne uudelleen varmistaaksesi, että ne on kytketty kunnolla.
    2. Varmista, että skanneriin on kytketty virta ja että sen näytössä (jos sellainen on) ei näy virhesanomia. Jos skanneri ilmoittaa virheestä tai jos se on jumittunut toimintoon, käynnistä se uudelleen.
  2. Windows-tietokoneella voi olla asennettuna sekä TWAIN- että WIA-ohjain. Mac-tietokoneella voi olla asennettuna sekä TWAIN- että ICA-ohjain. Jos tietty skanneriohjain ei toimi, kokeile käyttää tulostamiseen mitä hyvänsä muuta ohjainta (ICA, WIA tai TWAIN).

Windows: Valitse jokin TWAIN- tai WIA-ohjaimista Acrobatin skannerinvalintanäytössä seuraavan näyttökuvan mukaisesti.

Skanneriohjaimet Windows-tietokoneella

Mac: Valitse jokin TWAIN- tai ICA-ohjaimista Acrobatin skannerinvalintanäytössä seuraavan näyttökuvan mukaisesti.

Skanneriohjaimet Mac-tietokoneella
  3. Tarkista, toimiiko skanneri muiden sovellusten kanssa:

1. Windows- ja Mac-tietokoneille on olemassa käyttöjärjestelmään kuuluvia ja muiden valmistajien sovelluksia, joiden avulla voit kokeilla skannerin käyttöä:
      1. Windows-järjestelmää varten on olemassa ohjelmisto nimeltäTWACKER, maksuton TWAIN-skanneriohjaimen testausapuohjelma. Se on ilmainen. Lataa ja asenna se selvittääksesi, toimiiko skannerisi.
      2. OS X -käyttöjärjestelmässä on valmiiksi asennettu Kuvansiirtäjä-ohjelma, jonka avulla voidaan tarkistaa, toimiiko skanneri.
    2. Vaihtoehtoisesti voit käyttää skannerin testaamiseen mitä tahansa laitteelle asennettua sovellusta, joka käyttää skannaustoimintoa.

Jos skanneri ei toimi minkään ohjelman kanssa, voit olla varma, että ongelma on skannerissa ja ottaa ongelman ratkaisemiseksi yhteyttä skannerin valmistajaan.

4. Käynnistä Acrobat uudelleen.

5. Käynnistä järjestelmä uudelleen siten, että käynnistyskohteet on poistettu käytöstä:

Jotkin sovellukset aiheuttavat järjestelmän virheitä tai jumittumisia, kun niitä käytetään yhtä aikaa Adobe Acrobatin kanssa. Ennen kuin Acrobat käynnistetään, poista muut ohjelmat käytöstä, mukaan lukien käynnistyskohteet (kohteet, jotka käynnistyvät automaattisesti Windowsin kanssa).

Poista käynnistyskohteet käytöstä Windows-käyttöjärjestelmässä seuraavasti:

1. Sulje kaikki ohjelmat.
    2. Valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Avaa-tekstikenttään msconfig ja valitse sitten OK.
    3. Napsauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunassa Käynnistys-välilehteä ja valitse Poista kaikki käytöstä.
    4. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.

Ota käynnistyskohteet takaisin käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Avaa-tekstikenttään msconfig ja valitse sitten OK.
    2. Napsauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunassa Käynnistys-välilehteä ja valitse Ota kaikki käyttöön.
    3. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.
  6. Asenna uusimmat skanneriohjaimet ja käynnistä järjestelmä uudelleen:

1. Jos TWAIN-tiedosto puuttuu tai on vahingoittunut, Acrobat tuottaa virheilmoituksen, kun yrität skannata TWAIN-käyttöliittymästä.  Kun skanneriohjain asennetaan uudelleen, se korvaa TWAIN-tiedoston.
    2. Kun asennat ohjaimen uudelleen, poista kaikki Twain-alkuiset tiedostot ja kansiot (esimerkkinä Twain_32.dll), jotka ovat Windows-tai Winnt-kansiossa. Käynnistä sitten Windows uudelleen ja asenna uusin skanneriohjain valmistajan tai näiden ohjeiden mukaisesti.

Virhe: Skanneriin ohjainta ei löytynyt tai se ei kelpaa

Yritä ratkaista ongelma kokeilemalla alla olevia ratkaisuja annetussa järjestyksessä. Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut. Jos ei ole, siirry seuraavaan vaiheeseen.

1. Asenna uusimmat skanneriohjaimet ja käynnistä järjestelmä uudelleen:

1. Jos TWAIN-tiedosto puuttuu tai on vahingoittunut, Acrobat tuottaa virheilmoituksen, kun yrität skannata TWAIN-käyttöliittymästä.  Kun skanneriohjain asennetaan uudelleen, se korvaa TWAIN-tiedoston.
    2. Kun asennat ohjaimen uudelleen, poista kaikki Twain-alkuiset tiedostot ja kansiot (esimerkkinä Twain_32.dll), jotka ovat Windows-tai Winnt-kansiossa. Käynnistä sitten Windows uudelleen ja asenna uusin skanneriohjain valmistajan tai näiden ohjeiden mukaisesti.
  2. Tarkista, onko laite yhdistetty fyysisesti:

1. Tarkista kaikki johdot (USB-johto, lähiverkon kaapeli jne.), joita käytetään skannerin yhdistämiseen. Irrota kaapelit ja liitä ne uudelleen varmistaaksesi, että ne on kytketty kunnolla.
    2. Varmista, että skanneriin on kytketty virta ja että sen näytössä (jos sellainen on) ei näy virhesanomia. Jos skanneri ilmoittaa virheestä tai jos se on jumittunut toimintoon, käynnistä se uudelleen.
  3. Windows-tietokoneella voi olla asennettuna sekä TWAIN- että WIA-ohjain. Mac-tietokoneella voi olla asennettuna sekä TWAIN- että ICA-ohjain. Jos tietty skanneriohjain ei toimi, kokeile käyttää tulostamiseen mitä hyvänsä muuta ohjainta (ICA, WIA tai TWAIN).

Windows: Valitse jokin TWAIN- tai WIA-ohjaimista Acrobatin skannerinvalintanäytössä seuraavan näyttökuvan mukaisesti.

Skanneriohjaimet Windows-tietokoneella

Mac: Valitse jokin TWAIN- tai ICA-ohjaimista Acrobatin skannerinvalintanäytössä seuraavan näyttökuvan mukaisesti.

Skanneriohjaimet Mac-tietokoneella
  4. Tarkista, toimiiko skanneri muiden sovellusten kanssa:

1. Windows- ja Mac-tietokoneille on olemassa käyttöjärjestelmään kuuluvia ja muiden valmistajien sovelluksia, joiden avulla voit kokeilla skannerin käyttöä:
      1. Windows-järjestelmää varten on olemassa ohjelmisto nimeltäTWACKER, maksuton TWAIN-skanneriohjaimen testausapuohjelma. Se on ilmainen. Lataa ja asenna se selvittääksesi, toimiiko skannerisi.
      2. OS X -käyttöjärjestelmässä on valmiiksi asennettu Kuvansiirtäjä-ohjelma, jonka avulla voidaan tarkistaa, toimiiko skanneri.
    2. Vaihtoehtoisesti voit käyttää skannerin testaamiseen mitä tahansa laitteelle asennettua sovellusta, joka käyttää skannaustoimintoa.

Jos skanneri ei toimi minkään ohjelman kanssa, voit olla varma, että ongelma on skannerissa ja ottaa ongelman ratkaisemiseksi yhteyttä skannerin valmistajaan.

5. Käynnistä Acrobat uudelleen.

6. Käynnistä järjestelmä uudelleen siten, että käynnistyskohteet on poistettu käytöstä:

Jotkin sovellukset aiheuttavat järjestelmän virheitä tai jumittumisia, kun niitä käytetään yhtä aikaa Adobe Acrobatin kanssa. Ennen kuin Acrobat käynnistetään, poista muut ohjelmat käytöstä, mukaan lukien käynnistyskohteet (kohteet, jotka käynnistyvät automaattisesti Windowsin kanssa).

Poista käynnistyskohteet käytöstä Windows-käyttöjärjestelmässä seuraavasti:

1. Sulje kaikki ohjelmat.
    2. Valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Avaa-tekstikenttään msconfig ja valitse sitten OK.
    3. Napsauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunassa Käynnistys-välilehteä ja valitse Poista kaikki käytöstä.
    4. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.

Ota käynnistyskohteet takaisin käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Avaa-tekstikenttään msconfig ja valitse sitten OK.
    2. Napsauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunassa Käynnistys-välilehteä ja valitse Ota kaikki käyttöön.
    3. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.

Virhe: Yhteyttä skanneriin ei voitu muodostaa

Yritä ratkaista ongelma kokeilemalla alla olevia ratkaisuja annetussa järjestyksessä. Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut. Jos ei ole, siirry seuraavaan vaiheeseen.

1. Tarkista, onko laite yhdistetty fyysisesti:

1. Tarkista kaikki johdot (USB-johto, lähiverkon kaapeli jne.), joita käytetään skannerin yhdistämiseen. Irrota kaapelit ja liitä ne uudelleen varmistaaksesi, että ne on kytketty kunnolla.
    2. Varmista, että skanneriin on kytketty virta ja että sen näytössä (jos sellainen on) ei näy virhesanomia. Jos skanneri ilmoittaa virheestä tai jos se on jumittunut toimintoon, käynnistä se uudelleen.
  2. Windows-tietokoneella voi olla asennettuna sekä TWAIN- että WIA-ohjain. Mac-tietokoneella voi olla asennettuna sekä TWAIN- että ICA-ohjain. Jos tietty skanneriohjain ei toimi, kokeile käyttää tulostamiseen mitä hyvänsä muuta ohjainta (ICA, WIA tai TWAIN).

Windows: Valitse jokin TWAIN- tai WIA-ohjaimista Acrobatin skannerinvalintanäytössä seuraavan näyttökuvan mukaisesti.

Skanneriohjaimet Windows-tietokoneella

Mac: Valitse jokin TWAIN- tai ICA-ohjaimista Acrobatin skannerinvalintanäytössä seuraavan näyttökuvan mukaisesti.

Skanneriohjaimet Mac-tietokoneella
  3. Tarkista, toimiiko skanneri muiden sovellusten kanssa:

1. Windows- ja Mac-tietokoneille on olemassa käyttöjärjestelmään kuuluvia ja muiden valmistajien sovelluksia, joiden avulla voit kokeilla skannerin käyttöä:
      1. Windows-järjestelmää varten on olemassa ohjelmisto nimeltäTWACKER, maksuton TWAIN-skanneriohjaimen testausapuohjelma. Se on ilmainen. Lataa ja asenna se selvittääksesi, toimiiko skannerisi.
      2. OS X -käyttöjärjestelmässä on valmiiksi asennettu Kuvansiirtäjä-ohjelma, jonka avulla voidaan tarkistaa, toimiiko skanneri.
    2. Vaihtoehtoisesti voit käyttää skannerin testaamiseen mitä tahansa laitteelle asennettua sovellusta, joka käyttää skannaustoimintoa.

Jos skanneri ei toimi minkään ohjelman kanssa, voit olla varma, että ongelma on skannerissa ja ottaa ongelman ratkaisemiseksi yhteyttä skannerin valmistajaan.

4. Käynnistä Acrobat uudelleen.

5. Käynnistä järjestelmä uudelleen siten, että käynnistyskohteet on poistettu käytöstä:

Jotkin sovellukset aiheuttavat järjestelmän virheitä tai jumittumisia, kun niitä käytetään yhtä aikaa Adobe Acrobatin kanssa. Ennen kuin Acrobat käynnistetään, poista muut ohjelmat käytöstä, mukaan lukien käynnistyskohteet (kohteet, jotka käynnistyvät automaattisesti Windowsin kanssa).

Poista käynnistyskohteet käytöstä Windows-käyttöjärjestelmässä seuraavasti:

1. Sulje kaikki ohjelmat.
    2. Valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Avaa-tekstikenttään msconfig ja valitse sitten OK.
    3. Napsauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunassa Käynnistys-välilehteä ja valitse Poista kaikki käytöstä.
    4. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.

Ota käynnistyskohteet takaisin käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Avaa-tekstikenttään msconfig ja valitse sitten OK.
    2. Napsauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunassa Käynnistys-välilehteä ja valitse Ota kaikki käyttöön.
    3. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.
  6. Asenna uusimmat skanneriohjaimet ja käynnistä järjestelmä uudelleen:

1. Jos TWAIN-tiedosto puuttuu tai on vahingoittunut, Acrobat tuottaa virheilmoituksen, kun yrität skannata TWAIN-käyttöliittymästä.  Kun skanneriohjain asennetaan uudelleen, se korvaa TWAIN-tiedoston.
    2. Kun asennat ohjaimen uudelleen, poista kaikki Twain-alkuiset tiedostot ja kansiot (esimerkkinä Twain_32.dll), jotka ovat Windows-tai Winnt-kansiossa. Käynnistä sitten Windows uudelleen ja asenna uusin skanneriohjain valmistajan tai näiden ohjeiden mukaisesti.

Yleisiä tietoja skannereista ja ohjaimista

Mikä on skanneriohjainohjelmisto?

Skanneriohjaimet ovat ohjelmia, jotka ohjaavat tietokoneiden ja skannerin välistä viestintää. Skanneriohjainten asentaminen on olennainen osa skannerin käyttöönottoa.

Minkätyyppisiä skanneriohjaimia on saatavilla Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmiin?

1. TWAIN on vakioliittymä ohjelmistojen ja kuvia muodostavien laitteiden, kuten skannereiden ja digitaalikameroiden, välillä. Lähes kaikkiin skanneriohjelmistoihin sisältyy TWAIN-ohjain ja graafinen käyttöliittymä, jonka avulla käyttäjät voivat määrittää skannerin lisäasetukset.
  2. Alkuperäinen ohjain: järjestelmäkohtainen (Windows tai OS X) ohjain, joka suorittaa perustason skannaustoiminnot. Alkuperäiset ohjaimet joko ladataan automaattisesti järjestelmään, tai käyttäjän on ladattava ja asennettava ne manuaalisesti skannerivalmistajan verkkosivustolta.
    1. WIA: Windows Image Acquisition on Microsoftin oma ohjainmalli ja ohjelmointirajapinta (API) Microsoft Windows Me -käyttöjärjestelmää ja sitä uudempia Windows-käyttöjärjestelmiä varten. Sen avulla grafiikkaohjelmistot voivat viestiä kuvanmuodostuslaitteiden, kuten skannereiden, kanssa.
    2. ICA: Kuvansiirtäjä-ohjelman (oletusskannausohjelma Mac-tietokoneilla) ohjain, joka pystyy suorittamaan perustason skannaustoimintoja.

Huomautus: Joissakin tapauksissa skannereissa ei ole kumpaakaan, TWAIN-ohjainta tai alkuperäistä ohjainta. Tällöin skanneritoimintoja on käytettävä käytettävissä olevan ohjaimen avulla.

Ohjainten löytäminen ja asentaminen

Asenna ohjaimet automaattisesti. Napsauta tästä, niin näet ohjeet.

ICA-ohjain: Uusin ICA-skanneriohjain tätä tuotetta varten on saatavilla vain Applen Ohjelmiston päivitys -palvelun kautta. Hankkiminen:

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    1. Jos käytössä on USB- tai Ethernet*-yhteys, liitä tulostin/skanneri Maciin ja tarkista, että siihen on kytketty virta.
    2. Jos käytössä on langaton yhteys ja tulostin on jo liitetty reitittimeen, tarkista, että tulostimeen on kytketty virta.
    3. Jos käytössä on langaton yhteys, mutta tulostinta ei ole liitetty reitittimeen, liitä tulostin reitittimeen. Muodosta Wi-Fi-yhteys tuotteen ohjauspaneelissa.
      (*Kaikissa tuotteissa ei ole Ethernet-porttia.)
  2. Avaa Omenavalikko ja valitse Ohjelmiston päivitys.
  3. Asenna päivitykset näyttöön tulevien ohjeiden avulla.

WIA-ohjain: Windows 2000- ja Windows XP -käyttöjärjestelmissä käyttäjien on kirjauduttava järjestelmänvalvojana, jotta ohjelmia voidaan asentaa.

1. Liitä mukana toimitettu USB-johto tietokoneen USB-porttiin ja kameran digitaaliseen päätteeseen. Valmistele kamera tiedonsiirtoon tietokoneen kanssa.
  2. Hetken kuluttua tietokone asentaa automaattisesti TWAIN- tai WIA-ohjaimen. Vaihtoehtoisesti käyttäjä voi nähdä ohjatun asennustoiminnon.
  3. Jos sinua pyydetään käynnistämään tietokone uudelleen, noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Suorita asennus valmistajan antaman ohjelmistopaketin avulla. Napsauta tästä, niin näet ohjeet.

1. Laitevalmistajat toimittavat laitteen ohjainohjelmiston yleensä erillisellä CD/DVD-levyllä. Aseta levy tietokoneen CD/DVD-asemaan ja asenna ohjaimet. Käynnistä järjestelmä uudelleen. (Valinnainen).
  2. Jos CD-levyä ei ole, siirry valmistajan verkkosivustolle, jonka osoite on ilmoitettu laitteen mukana toimitetuissa asiakirjoissa.

Etsi sivustolta ohjain, lataa se ja asenna se tietokoneelle. Napsauta tästä, niin näet ohjeet.

1. Jos verkkosivuston osoitetta ei ole annettu, tee verkkohaku käyttämällä laitteen mallin nimeä ja sanaa ”driver” (ohjain), esimerkiksi <skannerin valmistaja> <mallin nimi> scanner driver. Valitse linkki, joka ohjaa valmistajan verkkosivustolle.
  2. Etsi verkkosivustolta sanoja kuten ”Downloads” (lataukset), ”Drivers” (ohjaimet) tai ”Support” (tuki) ja napsauta niitä.
  3. Jos sivustolla on ohjainta tarvitsevan laitteen valintaa varten ruutu, kirjoita tai valitse siinä laitteen malli.