Ratkaise näiden toimenpiteiden avulla ongelmat, jotka ilmenevät, kun skannaat Acrobat-sovellukseen Mac OS -käyttöjärjestelmässä.

1. Asenna Acrobat-sovelluksen viimeisin versio.

Acrobat-sovelluksen uusin versio saattaa toimia paremmin käyttöjärjestelmän ja laitteisto-ohjainten kanssa. Varmista ennen päivityksen asentamista, että järjestelmä vastaa vähimmäisvaatimuksia. Voit ladata päivitykset Adoben verkkosivustolta osoitteesta www.adobe.com/fi/downloads/updates.

2. Asenna tai asenna uudelleen skanneriohjaimen viimeisin versio.

Skanneriohjaimen vanhentunut versio tai vahingoittunut ohjaintiedosto saattaa aiheuttaa skannausongelmia Acrobat-sovelluksessa. Lataa käyttämäsi skannerimallin ohjaimen viimeisin versio skannerin valmistajan verkkosivustolta. Sitten asenna tai asenna uudelleen tämä ohjainversio.

Jos mistään skannerista puuttuu TWAIN-tiedosto, Acrobat ei näytä kyseisen skannerin nimeä skanneriluettelossa. Mutta jos TWAIN-tiedosto on vioittunut, saat virheilmoituksen.

Huomautus: Intel-pohjaisissa Macintosh-tietokoneissa Acrobat 8 ja 9 tukevat ainoastaan Universal Binary -muotoisia TWAIN-ohjaimia. Tarkista seuraavalla tavalla, onko tietokoneellesi asennettu skanneriohjain Universal Binary -muotoinen ohjain vain PowerPC-ohjain:

1. Siirry Finderissa kohtaan /Kirjasto/Kuvansiirtäjä/TWAIN-tietolähteet.

2. Valitse skanneriohjain.

3. Valitse Arkisto > Näytä tiedot.

4. Katso Näytä tiedot -ikkunassa Yleiset-osiossa Laji-kentän vieressä olevia tietoja. Paketti (package) -sanan jälkeen lukee joko PowerPC tai Universal.Jos TWAIN-lähdettä ei ole olemassa, Acrobat ei voi skannata suoraan skannerin avulla.

3. Testaa skanneri Kuvansiirtäjä-sovelluksen tai skannerin mukana tulleen ohjelmiston avulla.

Varmista skannerin toiminta Kuvansiirtäjä-sovelluksella skannaamalla. Kuvansiirtäjä on Mac OS X -käyttöjärjestelmän vakiosovellus, joka on asennettu oletusarvoisesti Sovellukset-kansioon. Voit myös yrittää skannata skannerin mukana tulleella ohjelmistolla.

Jos ongelma toistuu toisessa sovelluksessa, ota yhteyttä skannerivalmistajan tukeen.

Kuvansiirtäjä käyttää kuvansiirtäjäprotokollaa, kun taas Acrobat käyttää Mac-käyttöjärjestelmässä oletusarvoisesti TWAIN-protokollaa. Joissain tapauksissa toiminnot toimivat Kuvansiirtäjässä, mutta eivät Acrobatissa. Älä vertaa Kuvansiirtäjä- ja Acrobat TWAIN -toimintoja. Acrobatin ICA-tuki on tällä hetkellä käytössä MAC 10.7 -käyttöjärjestelmälle vain Acrobat XI -sovelluksessa. Voit vaihtaa Acrobatin käyttämään kuvansiirtäjäprotokollaa ja verrata Kuvansiirtäjä-sovelluksella tehdyn kuvansiirtäjäskannauksen tuloksia.

4. Skannaa toisella skannerin väritilalla.

Jotkin väritilat saattavat Acrobatiin skannattaessa aiheuttaa ongelmia tiettyjen skannerien kohdalla. Katso ohjeet väritilan vaihtamiseen skannerin käyttöohjeista.

5.Skannaa, kun olet kirjautunut sisään pääkäyttäjän tiliin.

Pääkäyttäjä tai järjestelmänvalvoja on Mac OS X -käyttöjärjestelmän erityinen käyttäjätili, jota käytetään tiettyihin järjestelmänvalvonnan toimenpiteisiin. Pääkäyttäjän tili on oletusarvoisesti poissa käytöstä. Kirjaudu sisään, avaa Acrobat ja yritä skannata.

Kirjaudu aina ulos tilistä ja poista se käytöstä, kun olet lopettanut sen käytön.

6. Skannaa, kun olet kirjautunut sisään vasta luotuun järjestelmänvalvojan oikeuksilla varustettuun käyttäjätiliin.

Nykyisessä käyttäjätilissä oleva vioittunut tiedosto tai tilin virheelliset oikeudet voivat aiheuttaa skannausongelmat. Luo uusi käyttäjätili, kirjaudu siihen sisään, avaa Acrobat ja yritä skannata uudelleen.

Katso ohjeet kohdasta Adobe-sovelluksen asentaminen tai käyttäminen uuden käyttäjätilin kautta (Mac OS X).

7. Skannaa toisella ohjelmistolla.

Jos yllä olevat ratkaisut eivät toimi, käytä Kuvansiirtäjää tai skannerin mukana tullutta ohjelmistoa ja skannaa TIFF-tiedostoon. Muunna TIFF-tiedosto sen jälkeen Acrobatilla PDF-tiedostoksi.