Voit helposti täyttää, allekirjoittaa ja lähettää lomakkeita nopeasti työpöydän, selaimen tai tablettilaitteen kautta.

Vuorovaikutteisessa tai täytettävässä lomakkeessa on kenttiä, joita voi valita tai täyttää. Tällaisissa lomakkeissa Täytä ja allekirjoita -työkalussa näkyy vain Allekirjoita-vaihtoehto. Lisätietoja vuorovaikutteisen lomakkeen täyttämisestä on kohdassa Vuorovaikutteisten lomakkeiden täyttäminen.

Yksinkertaisissa lomakkeissa ei ole vuorovaikutteisia kenttiä. Ne voivat olla paperimuotoisia lomakkeita tai PDF-tiedostoja, joita ei ole optimoitu lomakkeen täyttämistä varten. Täytä ja allekirjoita -työkalu tunnistaa automaattisesti lomakekentät, kuten tekstikentät, yhdistelmäkentät, valintaruudut ja valintanapit. Täytä ja allekirjoita -työkalulla voit tarvittaessa lisätä myös tekstiä ja muita symboleita lomakkeen mihin tahansa kohtaan.

Allekirjoita lomakkeesi kirjoittamalla tai piirtämällä allekirjoituksesi tai käyttämällä kuvaa. Lähetä valmiit lomakkeesi muille ja tallenna lomakkeet tietoturvallisesti Adobe Document Cloudiin.

Huomautus:

Tässä dokumentissa on ohjeet siihen, kuinka voit täyttää ja allekirjoittaa lomakkeesi sähköisesti omalla työpöydälläsi Acrobatin tai Acrobat Readerin avulla. Tietoja siitä, kuinka voit tehdä tämän selaimella tai tablettisovelluksella, saat tämän sivun alaosassa olevien linkkien kautta.

Täytä PDF-lomake

1. Avaa PDF-lomake Acrobatissa tai Readerissa.

2. Valitse Työkalut > Täytä ja allekirjoita tai valitse oikeasta ruudusta Täytä ja allekirjoita. Täytä ja allekirjoita -työkalu avautuu, ja työkalupalkki ilmestyy näytön yläosaan.

Täytä ja allekirjoita -työkalupalkki
    Täytä ja allekirjoita -työkalupalkki
  3. Lomakekentät tunnistetaan automaattisesti. Siirrä hiiri kentän päälle, jolloin näyttöön tulee sininen ruutu. Napsauta mitä tahansa sinisen ruudun kohtaa, niin kohdistin siirretään automaattisesti oikeaan paikkaan. Kirjoita teksti, jonka haluat täyttävän kentän.

Siirrä hiiri kentän päälle, niin tunnistettu lomakekenttä tulee näyttöön
    Siirrä hiirtä, niin tunnistettu tekstikenttä tulee näyttöön
    Valintaruutukenttä tunnistettu automaattisesti
    Valintaruutukenttä tunnistettu automaattisesti

Jos sinistä ruutua ei tule näkyviin, kun siirryt kentän päälle, voit täyttää kentän tai lisätä tekstiä manuaalisesti. Valitse työkaluriviltä Lisäävteksti .  Napsauta sitä kohtaa dokumentista, johon haluat lisätä tekstin, ja ala sitten kirjoittaa.

Täytä tai lisää tekstiä

Tee haluamasi muutokset kenttätyökalurivin avulla:

• Jos haluat muuttaa kentän kokoa, käytä kirjasinkoon muuttamispainikkeita työkalurivillä – ensimmäistä kahta painiketta vasemmalla.
    • Jos haluat siirtää kenttää, siirrä osoitin lähemmäs kentän reunaa, kunnes näet vetämiskahvan, ja pidä sitten kenttää painettuna ja siirrä sitä tarpeen mukaan.
    • Jos haluat poistaa kentän tai kirjoitetun tekstin, napsauta roskakoripainiketta.
    • Voit muuttaa normaalin tekstikentän yhdistelmäkentäksi tai toisin päin käyttämällä yhdistelmäpainiketta – toista painiketta oikealta.
    • Jos haluat käyttää merkintöjä tai symboleita, napsauta asetusvalikkoa  ja valitse merkintä.

Yhdistelmäkentillä voit täyttää tai lisätä tekstiä rivillä oleviin jatkuviin ruutuihin. Yhdistelmäkenttä levittää käyttäjän syöttämän tekstin tasaisesti tekstikentän leveydelle alla esitetyllä tavalla.

Yhdistelmäkenttä ja normaali tekstikenttä

Jos kirjoittamisen aikana merkit eivät sovi johonkin laatikkoon, voit säätää välejä kahvoilla alla olevan kuvan osoittamaan tapaan.

4. Merkintöjen ja symbolien lisäys: merkintätyökalut näkyvät työkalurivillä – Rasti, Valintamerkki, Ympyrä, Viiva ja Piste. Voit käyttää näitä merkintätyökaluja valintaruutujen ja valintanappien täyttämiseen. Tekstin ympyröinti onnistuu ympyrätyökalulla ja yliviivaus viivatyökalulla.

Merkintätyökalut

Valitse merkintä työkaluriviltä napsauttamalla sitä ja napsauta sitä kohtaa lomakkeessa, johon haluat sijoittaa merkinnän. (Kukin napsautus sijoittaa valitun merkinnän vastaavaan paikkaan lomakkeessa.)

Huomautus:

Muuta sijoittamasi merkinnän kokoa siten, että se sopii dokumentissa olevaan valintaruutuun tai valintanappiin. Seuraavat lisäämäsi merkinnät ovat samankokoisia ja sopivat muihin ruutu- ja ympyräkenttiin.

Allekirjoita lomake tai lisää siihen nimikirjaimesi

Jos haluat allekirjoittaa PDF-lomakkeen, voit kirjoittaa, piirtää tai lisätä kuvan omasta käsin tehdystä allekirjoituksestasi tai nimikirjaimistasi.

Lomakkeen lähettäminen

Kun olet täyttänyt lomakkeen, voit jakaa PDF-tiedoston muiden kanssa. Voit jakaa lomakkeen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Napsauta Täytä ja allekirjoita -työkalupalkissa Lähetä kopio ja sitten Luo linkki. Linkki luodaan.

Luo linkki Adobe Signilla
  2. Valitse Kopioi linkki ja jaa linkki muiden kanssa sähköpostiviestissä. Kaikki, joilla on linkki, voivat tarkastella tiedostoa, mutta he eivät voi tehdä muutoksia siihen.

Kopioi linkki