Fyysisen tulostimen sijaan voit valita Adobe PDF -muodon lähes missä tahansa Windows- tai Mac OS -sovelluksessa. Tulosta PDF-tiedostoon -toiminto luo tiedostostasi sähköisen kopion, jonka voit tallentaa levylle.

Huomautus: Jos tiedosto tulostetaan Adobe PDF -tulostimella PDF-muodossa, tiedosto yhdistetään.

Huomautus:

Varmista, että Acrobat on asennettu tietokoneeseen. Muussa tapauksessa Adobe PDF -tulostin tai Tallenna Adobe PDF -tiedostona -vaihtoehto ei tule näyttöön.

Video-opastusohjelma: Tulosta PDF-tiedostoon

Katso tämä video-opastusohjelma, jossa kerrotaan, miten voit luoda PDF-tiedostoja lähes mistä tahansa sovelluksesta Adobe PDF Printerin avulla.

Video (03:34) | Tekijät: lynda.com, Claudia McCue

Tulosta PDF-tiedostoon (Windows)

1. Avaa tiedosto Windows-sovelluksessa.

2. Valitse Tiedosto > Tulosta.

3. Valitse Tulosta-valintaikkunassa tulostimeksi Adobe PDF.

Jos haluat mukauttaa Adobe PDF -tulostimen asetuksen, napsauta Ominaisuudet (tai Oletusarvot) -painiketta. (Joissakin sovelluksissa sinun on ehkä napsautettava Tulosta-valintaikkunan Asetukset-painiketta, jotta tulostinluettelo avautuu, ja napsautettava sitten Ominaisuudet tai Oletusarvot.)

4. Valitse Tulosta. Kirjoita tiedostolle nimi ja valitse Tallenna.

Lisätietoja Adobe PDF -tulostimen asetuksista on artikkelissa Adobe PDF -tulostimen käyttäminen.

Tulosta PDF-tiedostoon (Mac OS)

Adobe PDF -tulostin ei ole käytettävissä Macissa. Voit kuitenkin käyttää Tallenna Adobe PDF -tiedostona -toimintoa, jos haluat tulostaa tiedoston Macissa PDF-muodossa.

Huomautus:

macOS Mojavessa (v10.14), kun yrität tulostaa dokumentin PDF-muodossa valitsemalla Järjestelmän tulostusvalintaikkuna > Tallenna Adobe PDF -tiedostona, näyttöön tulee seuraava virheilmoitus: ”Tämä työnkulku sisältää toiminnon Tallenna Adobe PDF -tiedostona, joka on kolmannen osapuolen tarjoama. Kolmansien osapuolien toiminnot on sallittava erikseen.”

Ohjeita tämän virheen ratkaisemiseksi on artikkelissa Virhe Adobe PDF -muodossa tallennettaessa | macOS Mojave 10.14.

1. Avaa tiedosto Mac OS -sovelluksessa.

2. Osoita PDF-painiketta ja valitse Tallenna Adobe PDF -tiedostona.

3. Valitse Adobe PDF -asetukset ja sitten Jatka.

4. Kirjoita tiedostolle nimi ja valitse Tallenna.