Luettelon kaikista turvallisuuteen liittyvistä artikkeleista löydät aiheesta Yleiskatsaus Acrobat ja PDF-sisällön turvallisuuteen.

Suojattu näkymä tarjoaa ylimääräisen suojaustason. Kun suojattu näkymä on käytössä, PDF:t näkyvät rajoitetussa ympäristössä. Tätä kutsutaan eristämiseksi. PDF-tiedostojen eristäminen alentaa suojausrikkomusten riskiä eristetyn ympäristön ulkopuolisilla alueilla. Adobe suosittelee ehdottomasti, että Acrobat DC:tä käytetään suojatussa näkymässä, jos tietoturva huolettaa sinua tai jos käsittelet Internetissä olevia PDF-tiedostoja usein.

Adobe Acrobat Reader DC:ssä on samankaltainen rajoitettu ympäristö, jota kutsutaan suojatuksi tilaksi. Lisätietoja Readerin suojatusta tilasta on Readerin ohjeessa.

Kun Suojattu näkymä on käytössä, vain perusnavigointi on sallittu. Voit esimerkiksi avata PDF-tiedostoja, selata sivuja ja napsauttaa linkkejä. Suojatun näkymän voi ottaa käyttöön PDF:ssä, jota tarkastellaan joko erillisessä Acrobat DC:ssä tai Web-selaimessa.

PDF erillisessä Acrobat DC:ssä

Acrobat DC näyttää suojatussa näkymässä varoituksen, jos PDF ei ole peräisin luotetusta sijainnista. Varoituksen perusteella voit päättää, haluatko luottaa dokumenttiin.

Huomautus:

Voit selvittää, onko selaimessa avattu PDF suojatussa näkymässä. Napsauta dokumenttia selaimessa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Dokumentin ominaisuudet. Valitse Lisäasetukset-välilehti. Jos suojattu näkymä on käytössä, tilana näkyy Suojattu tila: On.

Acrobatin ja PDF-sisällön suojaus
Jos luotat PDF:ään ja sen lähteeseen, napsauta Salli kaikki toiminnot. PDF siirtyy etuoikeutettujen sijaintien luetteloon ja on luotettu siitä alkaen.

Suojatun näkymän ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Toisin kuin Acrobat Reader DC:n suojattu tila, Acrobat DC:n suojattu näkymä on oletusarvoisesti poissa käytöstä.

1. Valitse Oletusarvot.

2. Valitse vasemmalla puolella Luokat-kohdasta Suojaus (parannettu).

3. Valitse Ota lisäsuojaus käyttöön -vaihtoehto.

4. Valitse jokin seuraavista asetuksista:

Ei käytössä

Poistaa suojatun näkymän käytöstä, jos se on käytössä. Suojattu näkymä on oletusarvoisesti pois käytöstä.

Mahdollisesti haitallisista lähteistä peräisin olevat tiedostot

Ottaa suojatun näkymän käyttöön ja tuo näyttöön varoituksen kaikista tiedostoista, jotka ovat peräisin epäluotettavista sijainneista. Tiedostot ja sijainnit, jotka lisätään Lisäsuojaus-paneelin Etuoikeutetut sijainnit -alueelle, ovat suojatun näkymän ulkopuolella.

Kaikki tiedostot

Ottaa suojatun näkymän käyttöön kaikissa PDF-tiedostoissa, joita tarkastellaan joko erillisessä Acrobatissa tai selaimessa.

Ohita suojatun näkymän rajoitukset

Valitse mikä tahansa näistä asetuksista:

Lisäresurssit

Lisätietoja suojatusta näkymästä on seuraavissa resursseissa: