Uusi ominaisuus

Parannettu ominaisuus

Adobe Camera Raw 8.7

Adobe Camera Raw 8.7 lisää HiDPI-näyttöjen tuen Windowsissa. Ota ominaisuus käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Photoshop > Oletusarvot > Kokeelliset toiminnot.
  2. Valitse Skaalaa käyttöliittymä 200 prosenttiin tarkassa näytössä.

Lisätietoja on artikkelissa Skaalaa käyttöliittymä 200 prosenttiin tarkassa näytössä.

Adobe Camera Raw 8.5

Asteittaisen suotimen ja säteittäisen suotimen maskeja voi nyt muokata sivellinvalinnoilla. Kun olet luonut maskin, voit avata sivellinvalinnat valitsemalla Uusi/Muokkaa-vaihtoehdon vierestä Sivellin. Voit myös käyttää pikanäppäintä vaihto+K.

Voit lisätä tai vähentää olemassa olevan asteittaisen tai säteittäisen suotimen maskia siveltimen plus (+)- ja miinus (-)-valinnoilla.

Huomautus:

Voit katsoa asteittaisen tai säteittäisen suotimen maskien uusien sivellinvalintojen videoesittelyn: Filter Brush in Adobe Camera Raw 8.5 (englanniksi).

Asteittaisen tai säteittäisen suotimen maskien sivellinvalinnat
Asteittaisen tai säteittäisen suotimen maskien sivellinvalinnat

Maskin visualisointi -valinta on nyt käytettävissä asteittaisten tai säteittäisten suotimien kanssa. Käytä paikallisen korjauspaneelin alaosassa olevaa Maski-valintaa. Voit vaihtaa Maski-asetusta myös painamalla Y-näppäintä.

Maski-asetuksen vaihtaminen
Vaihda Maski-asetusta painamalla Y-näppäintä. Voit myös säätää maskin visualisoinnin väriä.

Uudet esikatseluominaisuudet

Video | Adobe Camera Raw 8.5:n uudet esikatseluominaisuudet

Video | Adobe Camera Raw 8.5:n uudet esikatseluominaisuudet
Tässä videossa Adoben vanhempi tietokoneasiantuntija Max Wendt esittelee Adobe Camera Raw 8.5 -version esikatseluominaisuudet.
Max Wendt

Uusi paneelikohtainen oletusvaihtopainike ():

• Voit palauttaa paneelin oletusasetukset napsauttamalla paneelikohtaista vaihtopainiketta (). Vaihtopainike on Ennen/jälkeen-valintojen vieressä.

Monien uusien kameroiden ja objektiiviprofiilien tuki

Tärkeimmät korjatut ongelmat

• Kuvakohinavirheet tilanteessa, jossa spottikorjausta kohdistettiin liukulukukuviin (HDR)
  • Ongelmat, jotka ilmenivät luettaessa häviöttömästi pakattuja Nikonin raw-tiedostoja (NEF) useista Nikon-kameroista
  • Ongelma, jonka seurauksena Fujifilm X-T1 -kameran raw-kuvat näyttivät liian kirkkailta korkealla ISO-herkkyydellä, kun käytössä oli Dynaaminen alue -asetus 200 % tai 400 %. Korjaus voi vaikuttaa olemassa oleviin kuviin, jotka on otettu tällä kameran ja asetusten yhdistelmällä. Ongelman voi ratkaista seuraavasti:
    • Tyhjennä Camera Raw'n välimuisti kohdasta Camera Raw Asetukset
    • Tarkastele ISO 1600 -herkkyyttä suuremmalla asetuksella otettuja kuvia ja katso, onko niissä ilmennyt odottamattomia kirkkausmuutoksia

Adobe Camera Raw 8.4

Adobe Camera Raw 8.4 -ohjelmiston edistyneellä esikatselun ohjauksella voi helposti verrata kuvan ennen- ja jälkeen-tiloja muokkauksen jälkeen.

Tallenna nykyiset asetukset kuvan Ennen-versioksi.

Voit sen jälkeen vaihtaa nykyisiä asetuksia ja tallennettuja Ennen-asetuksia. Nykyiset asetukset tallennetaan Ennen-tilaksi ja kuvassa käytetään aikaisempia Ennen-asetuksia.

Valitse esikatselutila:

• Vain kuvan Jälkeen-asetuksia käytetään
• Ennen/jälkeen-asetuksia käytetään kuvan vasempaan ja oikeaan puoliskoon.
• Ennen/jälkeen-asetuksia käytetään koko kuvaan ja eri versiot näytetään rinnakkain.
• Ennen/jälkeen-asetuksia käytetään kuvan ylä- ja alapuoliskoon.
• Ennen/jälkeen-asetuksia käytetään koko kuvaan ja eri versiot näytetään allekkain.

Lisätietoja on sivulla Johdanto Camera Raw -ohjelmistoon.

Adobe Camera Raw 8.4 -ohjelmisto tukee sekä ihmisten että lemmikkien punasilmäisyyden poistoa. Napsauta Adobe Camera Raw -ohjelmistossa punasilmäisyyden poiston kuvaketta () ja valitse sitten Tyyppi-ponnahdusvalikosta Lemmikkien silmät. Lisätietoja on kohdassa Punasilmäisyyden poistaminen.

Adobe Camera Raw 8.4 -ohjelmistossa on väriprofiilit Fujifilm X-Trans -kennoa käyttäville kameroille. Mukana on mm. seuraavat väriprofiilit: Fujifilm Provia, Fujifilm Velvia, Fujifilm Astia ja Fujifilm Monochrome

Noudata seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että kuva on otettu kameralla, jossa on X-Trans-kenno.
  2. Napsauta Adobe Camera Raw -ohjelmistossa Kameran kalibrointi -kuvaketta ().
  3. Valitse haluamasi profiili Kameraprofiili-ponnahdusvalikosta.

Adobe Camera Raw 8.3

Adobe Camera Raw 8.3 -versiossa on seuraavat parannukset:

Kuvan automaattinen suoristaminen seuraavan kolmen toiminnon avulla:

• Kaksoisnapsauta työkaluriviltä Suorista-työkalua ().
  • Kun Suorista-työkalu on valittuna, kaksoisnapsauta esikatselukuvaa.
  • Kun rajaustyökalu on valittuna, vaihda tilapäisesti suoristustyökaluun painamalla komentonäppäintä (Mac) tai Ctrl-näppäintä (Windows). Kaksoisnapsauta sitten mitä tahansa esikatselukuvan kohtaa.

Valkoisissa ja mustissa tuetaan nyt Automaattiset tasot -tyyppistä toimintoa, joka toimii, kun vaihtonäppäin pidetään painettuna ja liukusäätimiä kaksoisnapsautetaan (vaihto-kaksoisnapsautus).

Lämpötilan ja sävyn automaattinen säätötoiminto. Toiminto aktivoidaan vaihto-kaksoisnapsauttamalla kuvan esikatselukuvaa.

Työtilan taustavärin valitseminen ja kuvan kehyksen piilottaminen tai näyttäminen. Napsauta työtilaa kuvan ulkopuolella hiiren kakkospainikkeella ja valitse haluamasi vaihtoehto avautuvasta valikosta.

Synkronoi-, Uusi esimääritys-, Tallenna asetukset- ja Kopioi/Liitä (Bridge) -valintaikkunoiden pikanäppäinvalinnan (optionäppäimellä) tuki. Jos painat optionäppäintä, kun napsautat valintaruutua, vain se valitaan. Voit vaihtaa takaisin aiempaan valintaruudun tilaan painamalla optionäppäintä samalla, kun napsautat sitä uudelleen.

Adobe Camera Raw 8.1 ja 8.2

Huomautus:

Lisätietoja tämän osan parannuksista on artikkelissa Adobe Camera Raw'n parannukset | ACR 8.1 ja 8.2.

Värien ohjelmallinen tarkistaminen ACR-valintaikkunassa. Voit nyt valita ICC-väriprofiilin ja simuloida lisätekijöitä, kuten muodostusmenetelmää tai paperia ja mustetta. Näitä asetuksia voidaan käyttää kuvaan ACR-valintaikkunassa jo ennen kuin avaat sen Photoshopissa.

ICC-pohjaisten väritilojen tuki ACR-valintaikkunassa. ACR-valintaikkunassa voi nyt esikatsella valokuvia käyttämällä satunnaisia ICC-pohjaisia tulostusväritiloja. Valittavissa ovat esimerkiksi harmaasävy-, RGB-, Lab- ja CMYK-väritilat.

Kuvan koon muokkaamistoiminto on nyt aiempaa joustavampi, ja ACR-valintaikkunassa on useita vaihtoehtoja kuvan koon muokkaamiseen. Valinnat sisältyvät Kuvan koko -osioon, joka on Väritila-osion alapuolella.

Esimääritykset. Usein käytettyjen asetusten tallentaminen esimäärityksiksi. Usein käytetyt asetukset voi tallentaa esimäärityksiksi Työnkulun asetukset- tai Tallennusasetukset-valintaikkunoissa, minkä jälkeen esimääritystä voi käyttää helposti useisiin kuviin.

Rajaamisen työnkulkua on muutettu uuden Kuvan koko -työnkulun lisäämisen myötä. Työnkulun asetukset- ja Tallennusasetukset-valintaikkunoiden Kuvan koko -asetuksilla voi määrittää halutun absoluuttisen kuvakoon.