Lightroomin muuttaminen käyttöoikeuteen perustuvasta Creative Cloud -jäsenyydestä sarjanumeroon perustuvaksi tilaukseksi

Kaikkien kokeiluversioiden nimenä on Lightroom CC 2015.

Adobe Lightroom

Kun sarjoitat Lightroom CC 2015 -kokeiluversion ikuisen käyttöoikeuden sarjanumerolla, sovelluksen nimeksi muuttuu Lightroom 6:

Adobe Lightroom

Ohjelmat-kansiossa (Mac) tai Ohjelmatiedostot-kansiossa (Windows) olevan sovelluksen ja sovelluskansion nimenä on aina ”Lightroom” ilman versionumeroa:

Adobe Lightroom -sovelluskansio

Lightroom CC -kokeiluversion muuntaminen Lightroom 6:ksi

1. Käynnistä Lightroom ja valitse: Ohje > Kirjaudu ulos (SÄHKÖPOSTIOSOITTEESI):

Kirjaudu ulos Lightroomista

Huomautus:

Tärkeää: Kun kirjaudut Lightroomista ulos, Creative Cloud -työpöytäsovellus voi avautua ja pyytää sinua kirjautumaan uudelleen sisään. ÄLÄ kirjaudu sisään Creative Cloud -työpöytäsovellukseen.

2. Käynnistä Lightroom uudelleen. Valitse [Kirjaudu sisään nyt]:

Valitse Kirjaudu sisään nyt

Huomautus:

Jos kirjaudut sisään Adobe ID -tunnuksella, johon on liitetty aktiivinen Creative Cloud -jäsenyys, ET näe sarjanumeronäyttöä, sillä se aktivoidaan Creative Cloud -tilin kanssa. Katso lisätietoja jäljempää kohdasta Lisensointia koskevia huomioita – Jos sinulla on aktiivinen Creative Cloud -jäsenyys ja sarjanumero Lightroom 6 -sovellusta varten.

3. Valitse [Lisensoi tämä ohjelmisto]:

Valitse Lisensoi tämä ohjelmisto
  4. Anna sarjanumero ja valitse [Seuraava]:

Anna sarjanumero.

Huomautus: Jos olet päivittämässä aikaisemmasta versiosta, pidä aikaisemman version sarjanumeroa käsillä, jotta voit antaa sen aktivointiprosessin aikana. Jos olet kadottanut pakkauksen ja/tai sarjanumeron tai et muista aikaisemman version sarjanumeroa, kirjaudu sisään tiliisi rekisteröityjen tuotteiden sarjanumeroiden tarkastelua varten. Jos et rekisteröinyt tuotetta, mutta Lightroom on edelleen asennettu ja lisensoitu, voit hakea sarjanumeron seuraavasta sijainnista:

Mac:

• /Users/[käyttäjän nimi]/Library/Application Support/Adobe/Lightroom/Lightroom 5.0 Registration

Huomautus: sinun on ehkä käytettävä tämän dokumentin toista menetelmää, jotta pääset käyttämään OS X 10.7:n tai sitä uudempien versioiden piilotettuja käyttäjäkirjastotiedostoja: http://helpx.adobe.com/fi/x-productkb/global/access-hidden-user-library-files.html

Win:

• C:\[käyttäjän nimi]\Program Data\Adobe\Lighroom\Lightroom 5.0 Registration

Huomautus: Windowsissa tiedostotunniste on .LRREG.

5. Kun olet lisensoinut ohjelmiston sarjanumerolla, Lightroom käynnistyy Lightroom 6:n käynnistyskuvalla:

Adobe Lightroom

Lisensointia koskevia huomioita – Jos sinulla on aktiivinen Creative Cloud -jäsenyys ja sarjanumero Lightroom 6 -sovellusta varten

Kun avaat Lightroomin ensimmäistä kertaa alkuasennuksen jälkeen, sinua pyydetään kirjautumaan Adobe ID -tunnuksella. Jos kyseiseen Adobe ID -tunnukseen on yhdistetty aktiivinen jäsenyys (esim. Creative Cloudin kaikki sovellukset tai Creative Cloud -valokuvausjäsenyys), Lightroom on aktivoitu ja sarjanumeron avulla lisensointi EI ole mahdollista.

Huomautus:

Huomaa, että voit asentaa Creative Cloud -työpöytäsovelluksen niin moneen henkilökohtaiseen tietokoneeseen kuin haluat. Voit kuitenkin kirjautua sisään ja aktivoida Creative Cloudin samanaikaisesti vain kahdessa järjestelmässä. Jos haluat vaihtaa tietokonetta, kirjaudu vain ulos toiselta aiemmin aktivoidulta tietokoneelta. Jos et pysty kirjautumaan ulos muista tietokoneista, kun kirjaudut sisään, sinulta kysytään, haluatko poistaa ne etäältä käytöstä. Voit aloittaa nykyisen järjestelmän käytön välittömästi. Voit pakottaa aktivoinnin nollaamisen tällä tavalla kerran kahden vuorokauden aikana, joten on suositeltavaa kirjautua ulos, jos se on mahdollista.

Tilapäisratkaisu:

Jos sinulla on sekä jäsenyys että sarjanumero Lightroom CC -sovellusta varten ja haluat antaa sarjanumeron asennuksen yhteydessä, sinun on kirjauduttava sisään Lightroomiin Adobe ID -tunnuksella, johon ei ole liitetty Lightroom-jäsenyyttä. Luo uusi Adobe ID, jotta voit kirjautua sisään. Kun kirjaudut Lightroomiim Adobe ID -tunnuksella, johon ei ole liitetty aktiivista Creative Cloud -jäsenyyttä, Lightroom kysyy sarjanumeroa.

Jos olet peruuttanut jäsenyyden hiljattain, jäsenyyttä saattaa olla jäljellä joitakin päiviä ennen kuin se päättyy kokonaan. Jatka Lightroomin käyttämistä kunnes jäsenyys päättyy ja noudata sitten edellä mainittuja ohjeita, joiden aiheena on Lightroom CC -kokeiluversion muuntaminen Lightroom 6:ksi.

Vianmääritys