Mac-gebruikers:

Als u Mac OS gebruikt, raadpleegt u Een oudere versie van Adobe Reader installeren op Mac OS.

Volg de onderstaande instructies om Adobe Reader te downloaden en installeren op een Windows-computer.

Solid State Networks: via Adobe-licenties worden technologieën gedownload van Solid State Networks in Phoenix, Arizona. Klik hier voor meer informatie over Solid State Networks en hun producten.

Systeemvereisten

Zorg ervoor dat uw systeem aan de minimale systeemvereisten voldoet, voordat u begint met installeren.

Reader downloaden en installeren met Explorer

Ga als volgt te werk om Reader te installeren met Internet Explorer.

1. Sluit alle versies van Reader. Sluit eventuele browsers waarin pdf's worden weergeven.
  2. Ga naar de pagina Adobe Reader downloaden.

Opmerking:

Als u Windows 7 of later gebruikt, installeert u de nieuwste versie van Reader. Voor stapsgewijze instructies leest u Adobe Acrobat Reader DC installeren | Windows.

3. Selecteer uw besturingssysteem, een taal en de versie van Reader die u wilt installeren. Klik op vervolgens op Nu downloaden.

4. Wanneer het dialoogvenster Bestand downloaden - Beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven, klikt u op Uitvoeren.

Klik op Uitvoeren

5. Wanneer het dialoogvenster Internet Explorer - Beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven, klikt u op Uitvoeren.

Klik op Uitvoeren

Opmerking:
    de installatie van Reader bestaat uit twee delen: het installatieprogramma wordt gedownload en vervolgens wordt de Reader geïnstalleerd. Wacht tot beide delen voltooid zijn. De resterende tijd wordt weergegeven in een voortgangsbalk.
  6. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.

Klik op Voltooien

Reader downloaden en installeren met Firefox

Ga als volgt te werk om Reader te installeren met Mozilla Firefox.

1. Sluit alle versies van Reader. Sluit eventuele browsers waarin pdf's worden weergeven.
  2. Ga naar de pagina Adobe Reader downloaden.

Opmerking:

Als u Windows 7 of later gebruikt, installeert u de nieuwste versie van Reader. Voor stapsgewijze instructies leest u Adobe Acrobat Reader DC installeren | Windows.

3. Selecteer uw besturingssysteem, een taal en de versie van Reader die u wilt installeren. Klik op vervolgens op Nu downloaden.

4. Wanneer het dialoogvenster Openen wordt weergegeven, klikt u op Opslaan.

Klik op Bestand opslaan
  5. Wanneer het venster Downloads wordt weergegeven, dubbelklikt u op het .exe-bestand voor Reader.

Opmerking: als u het venster Downloads niet ziet, wordt het mogelijk verborgen door andere toepassingen of vensters.

Dubbelklik op het .exe-bestand
  6.  Wanneer u wordt gevraagd om het uitvoerbare bestand te openen, klikt u op OK.

Klik op OK

Opmerking:
    de installatie van Reader bestaat uit twee delen: het installatieprogramma wordt gedownload en vervolgens wordt Reader geïnstalleerd. Wacht tot beide delen voltooid zijn. De resterende tijd wordt weergegeven in een voortgangsbalk.
  7. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.

Klik op Voltooien

Nog steeds hulp nodig?

Voor snelle probleemoplossing raadpleegt u Problemen met de download van Acrobat Reader oplossen.

Zie Problemen met de installatie van Adobe Reader oplossen | Windows voor een lijst met bekende problemen en uitgebreidere oplossingen.

Kijk of andere gebruikers vergelijkbare download- en installatieproblemen ondervinden door naar het Reader user-to-user forum of het Deployment & Installation forum te gaan op AcrobatUsers.com. Probeer om uw probleem te plaatsen op de forums voor een interactieve foutoplossing. Vermeld uw besturingssysteem en het versienummer van uw product wanneer u op een forum post.