Het deelvenster Bibliotheken van Creative Cloud werkt niet meer

Waarom werkt het deelvenster Bibliotheken niet meer nadat de Creative Cloud-desktopapp opnieuw is geïnstalleerd?

Als u de Creative Cloud desktop-app verwijdert en opnieuw installeert wanneer u probeert een probleem op te lossen, werkt het deelvenster Bibliotheken in de Creative Cloud desktop-app mogelijk niet meer. Er wordt een leeg venster weergegeven zoals hieronder.

Een leeg deelvenster Bibliotheken

Hoe los ik dit probleem op

Probeer een van de volgende oplossingen om het probleem te verhelpen.

Oplossing 1: installeer de nieuwste Creative Cloud-bibliotheken handmatig

Download het nieuwste installatieprogramma voor Creative Cloud-bibliotheken via de onderstaande link, en dubbelklik op het bestand om de installatie te starten.

• Installatieprogramma Creative Cloud-bibliotheken: Windows  |  Mac
Volg de stappen in Oplossing 2 hieronder als het probleem nog niet is verholpen.

Oplossing 2: gebruik de Creative Cloud Cleaner Tool en installeer vervolgens handmatig de nieuwste Bibliotheken

1. Beëindig actieve processen van de Creative Cloud-bibliotheek met behulp van Taakbeheer op Windows of Activiteitenweergave op macOS.

De naam van het proces is 'CCLibrary (32/64 bit)'.

2. Sluit actieve Adobe-toepassingen.

3. Gebruik de Creative Cloud Cleaner Tool om de Creative Cloud-bibliotheek op te schonen.

Stappen voor Windows:

1. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
      Als u wordt gevraagd een bestand te downloaden of op te slaan , klikt u op Bestand opslaan om het op uw computer te downloaden.
    2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand AdobeCreativecloudCleanerTool.exe en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.
      Opmerking: Als de optie Als administrator uitvoeren niet beschikbaar is wanneer u met de rechtermuisknop klikt, dubbelklikt u op AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe om het EXE-bestand uit te voeren.
    3. Volg de aanwijzingen op het scherm in deze volgorde:
      • Kies uw taal: druk op E voor Engels of J voor Japans, en druk vervolgens op Enter.
      • Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: druk op Y als u hiermee akkoord gaat of op N als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt). Druk op Enter.
      • Selecteer het product dat u wilt verwijderen: druk op het nummer dat overeenkomt met Alle en druk op  Enter.
      • Druk op het nummer dat overeenkomt met CC Library (32/64 Bit) en druk op Enter.
      • Bevestig dat u het product wilt verwijderen: druk op Y en druk vervolgens op Enter.
    4. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, drukt u op Enter.

Stappen voor macOS:

1. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.
      Als u wordt gevraagd een bestand te downloaden of op te slaan , klikt u op Bestand opslaan om het op uw computer te downloaden.
    2. Om de Tool uit te voeren, klikt u op het gedownloade bestand AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.
    3. Dubbelklik op Adobe Creative Cloud Cleaner Tool en volg de instructies op het scherm in deze volgorde:
      • Kies uw taal: typ E voor Engels of J voor Japans, en druk vervolgens op Return.
      • Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: druk op Y als u hiermee akkoord gaat of op N als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt). Druk op Return.
      • Selecteer in het menu in de rechterbovenhoek van het scriptvenster de versie van de toepassing die u wilt verwijderen. Druk op Return.
      • Kies in de tabel de app die u wilt verwijderen (CC Library) en klik daarna op Cleanup.
    4. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is voltooid, klikt u op Sluiten.
  4. Download het nieuwste installatieprogramma voor Creative Cloud-bibliotheken via de onderstaande link, en dubbelklik op het bestand om de installatie te starten.

• Installatieprogramma Creative Cloud-bibliotheken: Windows  |  Mac
    Opmerking:

Op macOS krijgt u mogelijk een foutmelding wanneer u het pakket met het installatieprogramma probeert uit te voeren. Volg de stappen in het volgende document om het installatieprogramma uit te voeren: https://helpx.adobe.com/nl/creative-cloud/kb/install-creative-cloud-mac-os-sierra.html