Probleem: het deelvenster Bibliotheken werkt niet meer nadat de Creative Cloud-desktopapp opnieuw is geïnstalleerd

Als u de Creative Cloud-desktopapp verwijdert en opnieuw installeert om een probleem op te lossen, is het mogelijk dat het deelvenster Bibliotheken binnen een Creative Cloud-desktopapp niet meer werkt. Er wordt een leeg venster weergegeven zoals hieronder.

Een leeg deelvenster Bibliotheken

Oplossingen

Probeer een van de volgende oplossingen om het probleem te verhelpen.

Oplossing 1: installeer de nieuwste Creative Cloud-bibliotheken handmatig

Download het nieuwste installatieprogramma voor Creative Cloud-bibliotheken via de onderstaande link, en dubbelklik op het bestand om de installatie te starten.

• Installatieprogramma Creative Cloud-bibliotheken: Windows  |  Mac
Als het probleem nog niet is verholpen. Volg de stappen in oplossing 2 hieronder.

Oplossing 2: gebruik de Creative Cloud Cleaner Tool en installeer vervolgens handmatig de nieuwste bibliotheken

1. Beëindig actieve CC Library-processen met behulp van Taakbeheer op Windows of Activiteitenweergave op macOS.

De naam van het proces is 'CCLibrary (32/64 bit)'.

2. Sluit actieve Adobe-toepassingen.

3. Gebruik de Creative Cloud Cleaner Tool om de CC Library op te schonen.

Stappen voor Windows:

1. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
      Als u wordt gevraagd een bestand te downloaden of op teslaan, klikt u op Bestand opslaan om het op uw computer te downloaden.
    2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand AdobeCreativecloudCleanerTool.exe en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.
      Opmerking: Als de optie Als administrator uitvoeren niet beschikbaar is wanneer u met de rechtermuisknop klikt, dubbelklikt u op AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe om het EXE-bestand uit te voeren.
    3. Volg de aanwijzingen op het scherm in deze volgorde:
      • Kies uw taal: druk op E voor Engels of J voor Japans, en druk vervolgens op Enter.
      • Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: druk op Y als u hiermee akkoord gaat of op N als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt). Druk op Enter.
      • Selecteer het product dat u wilt verwijderen: druk op het nummer dat overeenkomt met Alle endruk op Enter.
      • Druk op het nummer dat overeenkomt met CC Library (32/64 Bit) endruk opEnter.
      • Bevestig dat u het product wilt verwijderen: druk op Y en druk vervolgens op Enter.
    4. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, drukt u op Enter.

Stappen voor macOS:

1. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.
      Als u wordt gevraagd een bestand te downloaden of op teslaan, klikt u op Bestand opslaan om het op uw computer te downloaden.
    2. Om de Tool uit te voeren, klikt u op het gedownloade bestand AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.
    3. Dubbelklik op Adobe Creative Cloud Cleaner Tool en volg de instructies op het scherm in deze volgorde:
      • Kies uw taal: typ E voor Engels of J voor Japans, en druk vervolgens op Return.
      • Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: druk op Y als u hiermee akkoord gaat of op N als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt). Druk op Return.
      • Selecteer in het menu in de rechterbovenhoek van het scriptvenster de versie van de toepassing die u wilt verwijderen. Druk op Return.
      • Kies in de tabel de app die u wilt verwijderen (CC Library) en klik daarna op Cleanup.
    4. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is voltooid, klikt u op Sluiten.

4. Download het nieuwste installatieprogramma voor Creative Cloud-bibliotheken via de onderstaande link, en dubbelklik op het bestand om de installatie te starten.

• Installatieprogramma Creative Cloud-bibliotheken: Windows  |  Mac

Opmerking:

Op macOS krijgt u mogelijk een foutmelding wanneer u het pakket met het installatieprogramma probeert uit te voeren. Volg de stappen in het volgende document om het installatieprogramma uit te voeren: https://helpx.adobe.com/nl/creative-cloud/kb/install-creative-cloud-mac-os-sierra.html