Trage werking | InDesign

Probleem

InDesign werkt langzamer dan normaal.

Oplossingen

Controleer het volgende voordat u de onderstaande oplossingen probeert::

• Controleer de minimale systeemvereisten voor de nieuwste versie van InDesign.
  • Installeer de nieuwste versie van InDesign.
  • Controleer of het probleem te maken heeft met een bepaald document of een specifieke tool of functie. Probeer een nieuw document te maken en kijk of het probleem zich blijft voordoen.
    - Zo niet, dan is het document mogelijk beschadigd.
    - Zo ja, controleer dan of het probleem zich voordoet bij een specifieke tool/workflow.
  • Zijn de bestanden opgeslagen op een netwerkstation of een vaste systeemschijf, in een gedeelde map op het systeem of op een externe vaste schijf?
    We raden u aan om bestanden altijd lokaal op te slaan. Wanneer u bestanden via een netwerk of vanaf een verwisselbaar medium opslaat en opent, kunnen allerlei dingen van invloed zijn op de werking van de applicatie. Interne vaste schijven hebben hogere toegangssnelheden dan netwerkservers (dat wil zeggen: een harde schijf die toegankelijk is via het netwerk) en verwisselbare media. Als u bestanden opslaat in het netwerk of op een verwisselbaar medium, probeer het bestand dan op de desktop op te slaan en kijk of dat werkt.
  • Als het probleem recent is, controleert u of er wijzigingen in uw systeem zijn aangebracht, zoals updates in antivirussoftware, het systeem of applicaties of recent geïnstalleerde webextensies.

Oplossing

Beschrijving

Voorkeuren herstellen

Voorkeuren worden opgeslagen telkens wanneer u de applicatie afsluit. Traagheid en onverwacht gedrag in de applicatie kunnen worden veroorzaakt door beschadigde voorkeuren. Zie Voorkeuren instellen voor meer informatie.
Als u de voorkeuren herstelt, worden alle aangepaste instellingen verwijderd en wordt InDesign gestart met standaardinstellingen. We raden u aan om een back-up van de mappen te maken.

Problemen met de GPU oplossen

(alleen macOS)

Wissel tussen de GPU- en CPU-voorvertoningsmodus om te bepalen of de prestaties van de GPU de trage werking veroorzaken.

Zie GPU-prestaties in InDesign voor meer informatie.

Oude of beschadigde lettertypen verwijderen

Beschadigde lettertypen kunnen leiden tot een trage werking van een applicatie.

Lees Problemen met lettertypen oplossen voor meer informatie.

De applicatie opnieuw instelleren

Als de bovenstaande stappen niet hebben geholpen en de applicatie nog steeds niet goed werkt, moet u de applicatie opnieuw installeren.
Installeer de applicatie opnieuw met de standaardvoorkeuren (door oude voorkeuren te wissen).

• Gebruik de Cleaner Tool om de applicatie volledig te verwijderen. Verwijder alle aan InDesign gerelateerde mappen handmatig van de volgende locaties:

Windows:

C:\Users\<gebruiker>\AppData\Roaming\Adobe

C:\Users\<user>\AppData\Local\Adobe

C:\Program Files\Adobe

macOS:

~/Bibliotheek/Caches

~/Bibliotheek/Preferences

Finder > Programma's

Stappen voor geavanceerde probleemoplossing

Dit zijn algemene stappen waarmee u de app kunt testen in de veilige modus met een verborgen beheerdersaccount/hoofdgebruikersaccount op het apparaat om het probleem op te lossen. Zie Advanced troubleshooting for launch issues voor meer informatie.

Raadpleeg het community-artikel over best practices om de prestaties te optimaliseren.