Wat is Adobe Stock?

Adobe Stock staat in de cloud en biedt u als Creative Cloud-abonnee toegang tot royaltyvrije, hoogwaardige foto's, video's, illustraties en afbeeldingen. U kunt één afbeelding downloaden of een abonnement kiezen.

U kunt ook afbeeldingen met een watermerk downloaden om ze uit te proberen en ze vervolgens te licentiëren. Dit is allemaal mogelijk via uw Creative Cloud-product.

Een Adobe Stock-afbeelding toevoegen aan uw CC Library

1. Voer een van de volgende handelingen uit om naar afbeeldingen te zoeken in de Adobe Stock-cloud:

• Selecteer Bestand > Zoeken in Adobe Stock
    • Klik in het deelvenster CC Libraries  of in de app-balk van InDesign  op Zoeken in Adobe Stock.

De Adobe Stock-portal wordt geopend in uw standaardbrowser.

Zorg dat u bent aangemeld met uw Adobe ID.

2. Zoek naar de foto's, illustraties en vectoren die u op de Adobe Stock-portal nodig hebt.

Adobe Stock-portal
    Adobe Stock-portal

3. Als u de afbeelding(en) van uw keuze hebt gevonden, plaatst u de muisaanwijzer op de afbeelding(en) voor de licentie- en downloadopties.

4. U kunt de afbeelding met het watermerk downloaden naar uw computer of een CC Library in InDesign en deze later licentiëren.

Ga naar Een Adobe Stock-afbeelding in InDesign licentiëren om een Adobe Stock-afbeelding te licentiëren.

Voorvertoning opslaan in computer
    Voorvertoning opslaan in Computer

Als u de afbeelding naar een CC Library downloadt, wordt deze toegevoegd aan de categorie Afbeeldingen.

Vanaf nu kunt u deze afbeelding gebruiken in uw InDesign-documenten. Zie voor meer informatie over het gebruik van CC Libraries in InDesign Creative Cloud Libraries.

Een Adobe Stock-afbeelding licentiëren in InDesign

Alle afbeeldingen op de Adobe Stock-website zijn standaard voorzien van een watermerk. U kunt deze afbeeldingen op de website zelf licentiëren. U kunt ook de afbeeldingen met het watermerk downloaden naar uw CC Libraries in InDesign en deze later licentiëren.

Wanneer u een Adobe Stock-afbeelding licentieert, wordt het watermerk verwijderd uit de miniaturen in het deelvenster CC Libraries.

1. Kies in Adobe Stock de optie om een afbeelding te licentiëren en download deze vervolgens naar uw CC Library in InDesign.

Licentie kopen en opslaan in computer
    Licentie kopen en opslaan in Computer

Als u het middel met het watermerk downloadt naar een CC Library in InDesign, kunt u Adobe Stock opnieuw starten en het middel licentiëren, of u kunt het middel licentiëren vanuit InDesign.

U herkent afbeeldingen zonder licentie in uw CC Libraries aan het watermerk bij de miniatuur. U kunt de muisaanwijzer ook boven de miniatuur plaatsen voor de knopinfo.

Alle afbeeldingen die u in uw InDesign-documenten plaatst, worden met een watermerk weergegeven in InDesign. En als u een InDesign-document met afbeeldingen zonder licenties exporteert, worden de watermerken weergegeven in elke uitvoer die u maakt.

Afbeelding zonder licentie
    Afbeelding zonder licentie

2. Licentieer een afbeelding vanuit de CC Library in InDesign door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en Afbeelding licentiëren te selecteren.

3. Er verschijnen bevestigingsberichten op basis van de licenties die momenteel beschikbaar zijn.

4. Klik op OK om de afbeelding te licentiëren.

Wanneer u een Adobe Stock-afbeelding licentieert, wordt het watermerk op de miniatuur in het deelvenster CC Libraries verwijderd.

Het watermerk wordt ook verwijderd uit de afbeelding die wordt geplaatst in InDesign-documenten.