Typekit heter nå Adobe Fonts og er inkludert i Creative Cloud og andre abonnementer. Finn ut mer.

Du får tilgang til Adobe-produkter og -tjenester som tilbys på skolen eller organisasjonen din ved hjelp av en Enterprise ID eller Federated ID. Det er mulig at du allerede har en personlig eller tidligere konto som bruker en Adobe ID. Hvis begge kontoene bruker samme e-postadresse, kan du angi kontotypen du vil bruke, når du logger på. Disse to kontoene deler e-postadresse, men er ulike kontoer. Ingen data deles eller overføres automatisk.

Hvis du vil vite mer om Enterprise ID-er og hvordan du logger på, kan du se Enterprise ID Vanlige spørsmål.

Velg kontotype ved pålogging

Hvis både Adobe ID-kontoen og Enterprise ID- / Federated ID-kontoen bruker samme e-postadresse, kan du angi kontotypen du vil bruke, når du logger på.

1. Skriv inn epostadressen i påloggingsskjermen.Skjermen Kontovelger åpnes.

Logg på med e-postadressen din
  2. Du velger en kontotype ved å klikke på Adobe ID eller Enterprise ID.

Velg en kontotype
  3. Angi passordet ditt eller følg organisasjonens påloggingsprosess.

Merk:

Kontroller at du angir riktig passord for hver kontotype.

Konsekvenser hvis du bytter kontotype

Når du logger på som bedriftsbruker, logger du på som en ny bruker opprettet av organisasjonens administrator. Du kan se på denne kontoen som en egen konto, atskilt fra den du bruker for øyeblikket.

Siden en bedriftsbruker faktisk er en ny bruker, overføres ikke data som er tilknyttet brukeren, automatisk til Enterprise ID- eller Federated ID-kontoen. Disse dataene inkluderer designbiblioteker, filer, skrifter, appinnstillinger, Adobe Color-temaer og Behance-porteføljer. Disse dataene er fortsatt tilgjengelige med Adobe ID-kontoen. Hvis du trenger tilgang til disse dataene, må du migrere dataene manuelt mellom kontoene.

Apper

Rettigheter til apper og tjenester er tilknyttet kontotypen. Logg av og på for å oppdatere rettighetene som er tilknyttet en konto. Hvis du for eksempel har en gratis Adobe ID-konto (personlig), kjører apper som Photoshop eller Acrobat som prøveversjoner. Velg Hjelp > Logg av og logg på for å lisensiere appen.

Hvis du har Creative Cloud-skrivebordsappen på datamaskinen, velger du   > Innstillinger>Konto og klikker på Logg av Creative Cloud.

Ressurser: Filer og marked

Filer som er lagret på nettet, vil fortsatt være tilknyttet den opprinnelige kontoen. Når du vil overføre filer fra Adobe ID-kontoen til bedriftskontoen, laster du først ned filer fra den eksisterende Adobe ID-kontoen. Deretter laster du dem opp til bedriftskontoen.

Hvis du bruker Creative Cloud-skrivebordsappen til å synkronisere filer etter at du har byttet kontotype, vises mappen Creative Cloud-filer som tom. Den eksisterende mappen Creative Cloud-filer blir omdøpt for å unngå konflikter. Alle tidligere synkroniserte filer er tilgjengelige i den omdøpte mappen. Hvis du vil gjenopprette filer, navigerer du til hovedplasseringen og kopier deretter filer fra den omdøpte Creative Cloud-mappen til mappen Creative Cloud-filer.

Merk:

Kommentarer og versjoner tilknyttet filene, beholdes ikke.

Creative Cloud Market-ressurser og designbiblioteksdata er også kontospesifikke. Du kan laste ned ressursene en gang til og opprette Designbiblioteker.

Adobe Fonts

Skrifter som er aktivert på skrivebordet ditt, er bare tilgjengelige hvis du er logget på Creative Cloud-skrivebordsappen. Når du logger på med en Eterprise ID, er skrifter som er aktivert med Adobe ID utilgjengelige.

Du kan aktivere skrifter på skrivebordet. Apper som InDesign og Illustrator ber deg også om å aktivere skrifter hvis det mangler skrifter i dokumenter.

Behance

Du har to Behance-kontoer som fungerer sammen, en som er tilknyttet Adobe ID-en og en annen som er tilknyttet Enterprise ID-en. Du kan ikke migrere data direkte fra Behance. Du kan omgå dette problemet ved å gjøre følgende for Behance:

1. Opprett en Behance-konto ved hjelp av Enterprise eller Federated ID-en.
  2. Logg på den eksisterende kontoen din med Adobe ID-en din.
  3. Angi deg selv som medeier av prosjektene både i den eksisterende og den nye kontoen.
  4. Du kan eventuelt logge på den nye kontoen og fjerne medeierskapet til den gamle kontoen. Denne prosedyren migrerer innholdet, men ikke kommentarene og følgerene som er tilknyttet den gamle kontoen.

Adobe Color

Hvis du trenger hjelp med migrering av data fra en Adobe ID til en Enterprise ID eller Federated ID, må du be administratoren om å logge en tjenesteforespørsel hos Adobe kundestøtte.

Synkroniser innstillinger

Hvis du vil synkronisere innstillingene, logger du på en app med Adobe ID-en, synkroniserer innstillingene og logger av. Deretter logger du på med Enterprise eller Federated ID.De siste innstillingene på skrivebordet kan deretter synkroniseres med Creative Cloud ved hjelp av Enterprise ID eller Federated ID.