Identitetstyper som støttes av Adobe

Adobe bruker et underliggende system for identitetsbehandling til å kontrollere og godkjenne brukere. Hvis du bruker navnelisensiering eller planlegger å gi tilgang til tjenester, er bruk av identiteter et krav. Adobe støtter tre identitets- eller kontotyper. De bruker en e-postadresse som brukernavn.

adobe-id

Adobe ID-er opprettes, eies og administreres av sluttbrukeren. Adobe gjennomfører autentiseringen, og sluttbrukeren administrerer identiteten. Brukerne beholder full kontroll over filer og data tilknyttet ID-ene sine. Brukere kan kjøpe flere produkter og tjenester fra Adobe. Administratorer inviterer brukere til å bli med i organisasjonen, og kan fjerne dem. Brukerne kan imidlertid ikke bli låst ute fra sine egne Adobe ID-kontoer. Administratoren kan ikke slette eller ta over kontoene. Ingen installasjon kreves før du kan begynne å bruke Adobe ID-er.

Følgende er noen krav og scenarioer der Adobe ID-er er anbefalt:

• Hvis du vil at brukere skal kunne opprette, eie og administrere sin egen identitet.
  • Hvis du vil tillate brukere å kjøpe eller registrere seg for andre Adobe-produkter og -tjenester.
  • Hvis brukere skal bruke andre Adobe-tjenester som for øyeblikket ikke støtter Enterprise eller Federated ID-er.
  • Hvis brukere allerede har Adobe ID-er og tilknyttede data som filer, fonter eller innstillinger.
  • I utdanningskonfigurasjoner, der elevene kan beholde Adobe ID-ene sine etter at de er uteksaminert.
  • Hvis du har leverandører og frilansere som ikke bruker e-postadresser på domener som du kontrollerer.

enterprise-id

Enterprise ID-er opprettes, eies og administreres av en organisasjon. Adobe drifter Enterprise ID-en og utfører godkjenning, men organisasjonen opprettholder Enterprise ID-en. Sluttbrukere kan ikke registrere seg for å opprette en Enterprise ID, og de kan heller ikke registrere seg for flere produkter og tjenester fra Adobe ved å bruke en Enterprise ID.

Administratorer oppretter en Enterprise ID og utsteder den til en bruker. Administratorer kan oppheve tilgang til produkter og tjenester ved å ta over kontoen, eller slette Enterprise ID-en for å permanent blokkere tilgang til tilknyttede data.

Følgende er noen krav og scenarioer der Enterprise ID-er er anbefalt:

• Hvis du vil opprettholde streng kontroll over applikasjoner og tjenester som er tilgjengelig for en bruker.
  • Hvis du akutt trenger tilgang til filer og data tilknyttet en ID.
  • Hvis du må ha muligheten til å fullstendig blokkere eller slette en brukerkonto.

federated-id

Federated ID-er opprettes og eies av en organisasjon, og er koblet til bedriftsmappen via sammenslutning. Organisasjonen administrerer legitimasjonen og behandler enkel pålogging via en SAML2-identitetsleverandør (IdP).

Følgende er noen krav og scenarioer der Federated ID-er er anbefalt:

• Hvis du vil klargjøre brukere basert på organisasjonens bedriftskatalog.
  • Hvis du vil administrere godkjenning av brukere.
  • Hvis du vil opprettholde streng kontroll over applikasjoner og tjenester som er tilgjengelig for en bruker.
  • Hvis du vil tillate brukere å bruke den samme e-postadressen til å registrere seg for en Adobe ID.

Hvis du vil definere et identitetssystem, kan du se Konfigurere identitet.

Du kan bruke Adobe ID-er, Enterprise ID-er og Federated ID-er i samme bedriftsdistribusjon. Bruk Enterprise eller Federated ID-er i tilfeller der du ønsker streng kontroll over kontoene.

Det kan finnes brukere som allerede har Adobe ID-er med e-postadresser fra domenet ditt. Så, før du oppretter Enterprise ID-er eller Federated ID-er, må du tenke gjennom hvordan dette påvirker de eksisterende brukerne.

Rediger identitetstype

Som systemadministrator kan du redigere identitetstypen for brukerne i organisasjonen fra Adobe ID til Enterprise ID eller Federated ID. Du kan også redigere identitetstypen fra Enterprise ID eller Federated ID til Adobe ID. For detaljer om identitetstyper for brukere, kan du se Identitetstyper som støttes av Adobe.

Merk:

Gjennom Admin Console kan du redigere identitetstypene for brukerne.

• Adobe ID til Enterprise ID,
  • Enterprise ID til Adobe ID,
  • Adobe ID til Federated ID eller
  • Federated ID til Adobe ID.

For å redigere identitetstypen fra Enterprise ID til Federated ID, eller fra Federated ID til Enterprise ID, må du imidlertid kontakte Adobes kundestøtte.

Påvirkning på Creative Cloud-brukere

Hvis du redigerer identitetstypen for brukere fra Adobe ID til Enterprise/Federated ID, vil disse brukerne fortsette å ha tilgang til sine personlige Adobe ID-er. De må imidlertid bruke den nye identitetstypen de har fått, Enterprise ID eller Federated ID, for å få tilgang til organisasjonens Adobe-applikasjoner, -tjenester og -løsninger.

Hvis brukerne allerede har Adobe ID-er med ressurser knyttet til disse ID-ene, kan de overføre ressurser fra Adobe ID-kontoen til den nye Enterprise-kontoen.

Hvis eksisterende Creative Cloud-brukere brukte tjenester som ikke er inkludert i Creative Cloud for enterprise, endres medlemskapet deres til kostnadsfrie versjoner.

Rediger identitetstyper med en CSV-fil

Den følgende prosedyren lar deg redigere identitetstypen for flere brukere samtidig. Du kan også redigere detaljer slik som e-postadresser og brukernavn for brukere ved å bruke Admin Console, Verktøy for brukersynkronisering eller Brukeradministrasjons-API.

1. Logg på Admin Console, og naviger til Brukere.

2. Klikk på og velg Rediger identitetstype med en CSV-fil fra rullegardinlisten.

Dialogboksen Rediger identitetstype med en CSV-fil vises.

Rediger identitetstyper med en CSV-fil
  3. Du inkluderer brukere for å redigere identitetstype ved å laste gjeldende brukerliste eller standard CSV-mal ved å klikke på Last ned CSV-mal.

Den nedlastede CSV-filen inneholder følgende data.

• Identitetstype – Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID.
    • Brukernavn
    • Domene
    • Ny identitetstype – Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID.
    • Ny e-post
    • Nytt brukernavn
    • Ny landskode
  4. Åpne CSV-filen i Excel og rediger identitetstypene etter behov.

Merk:

Hvis du redigerer identitetstypen fra Adobe ID til Enterprise ID / Federated ID, må e-postadressen for Adobe ID-en samsvare med e-postadressen for enterprise-kontoen.

Adobe ID-e-post Enterprise ID- eller Federated ID-e-post Rediger identitetstype
    karinordmann@xyz.com karinordmann@xyz.com Vellykket
    olanordmann@adobe.com olanordmann.@xyz.com Mislykket
  5. Åpne dialogboksen Rediger identitetstyper med en CSV-fil, og last opp den oppdaterte CSV-filen.

Når prosessen er fullført, mottar du en e-postmelding.

Denne prosessen overfører også rettigheter og klargjorte produkter for alle brukerne som blir overført. Brukerne som du har endret identitet for, mottar også et varsel som de trenger for å kunne bruke de nye Enterprise/Federated ID-kontoene under arbeid med Adobe-produkter som de har fått tildelt.

Hvis brukerne tidligere brukte Adobe ID-er og har ressurser koblet til disse ID-ene, blir de i tillegg bedt om å samtykke til at ressursene overføres. Ved ressursoverføringen blir brukerens ressurser automatisk flyttet fra vedkommendes Adobe ID-konto til den tilsvarende Enterprise-kontoen.

Ressursoverføring

Når du redigerer identitetstypen for brukerne fra Adobe ID til Enterprise ID / Federated ID, kan brukerne flytte det støttede innholdet fra den eksisterende Adobe ID-kontoen til sin nye enterprise-konto. Overføringen kan gjøres på to måter:

For å sikre at brukerne kan overføre innholdet sitt automatisk, må du sørge for å gi dem tilgang til lagring for Creative Cloud og Document Cloud. For å gi brukerne tilgang til lagringsplass for Creative Cloud og Document Cloud gjør du ett av følgende:

• Tilordne en produktprofil som tilbyr Creative Cloud Alle applikasjoner-planen med lagring, og har PDF Services slått på.
  • Tilordne en Creative Cloud-produktprofil med lagring, og en Document Cloud-produktprofil med lagring (gjelder ikke produkter bare for skrivebord), og PDF Services slått på.

Når prosessen Rediger identitetstype er fullført, mottar sluttbrukeren et e-postvarsel med detaljer om overføring av ressurser.

Som IT-administrator kan du laste ned en statusrapport når ressursoverføringen er fullført for alle brukere som var en del av prosessen Rediger identitet. For å laste ned rapporten gjør du følgende:

1. Gå til Admin Console > Brukere.

2. Klikk på  og velg Eksporter overføringsrapporten til en CSV-fil fra rullegardinlisten.

Rapporten blir nå lastet ned.

I denne rapporten kan du se hvem som har gitt samtykke, hvem som har nektet samtykke, og hvem som ikke har gjort noe ennå. Hvis du vil vite mer om hvilke typer innhold som kan overføres, kan du se Vanlige spørsmål om ressursoverføring.

Merk:

Noen ganger er det ikke mulig å utløse den automatiske ressursoverføringsprosessen for enkelte brukere. Disse brukerne får et varsel om å overføre innholdet sitt manuelt, og blir ikke tatt med i overføringsrapporten.