Identitetstyper som støttes av Adobe

Adobe bruker et underliggende system for identitetsbehandling til å kontrollere og godkjenne brukere. Hvis du bruker navnelisensiering eller planlegger å gi tilgang til tjenester, er bruk av identiteter et krav. Adobe støtter tre identitets- eller kontotyper. De bruker en e-postadresse som brukernavn.

adobe-id

Adobe ID-er opprettes, eies og administreres av sluttbrukeren. Adobe gjennomfører autentiseringen, og sluttbrukeren administrerer identiteten. Brukerne beholder full kontroll over filer og data tilknyttet ID-ene sine. Brukere kan kjøpe flere produkter og tjenester fra Adobe. Administratorer inviterer brukere til å bli med i organisasjonen, og kan fjerne dem. Brukerne kan imidlertid ikke bli låst ute fra sine egne Adobe ID-kontoer. Administratoren kan ikke slette eller ta over kontoene. Ingen installasjon kreves før du kan begynne å bruke Adobe ID-er.

Følgende er noen krav og scenarioer der Adobe ID-er er anbefalt:

• Hvis du vil at brukere skal kunne opprette, eie og administrere sin egen identitet.
  • Hvis du vil tillate brukere å kjøpe eller registrere seg for andre Adobe-produkter og -tjenester.
  • Hvis brukere skal bruke andre Adobe-tjenester som for øyeblikket ikke støtter Enterprise eller Federated ID-er.
  • Hvis brukere allerede har Adobe ID-er og tilknyttede data som filer, fonter eller innstillinger.
  • I utdanningskonfigurasjoner, der elevene kan beholde Adobe ID-ene sine etter at de er uteksaminert.
  • Hvis du har leverandører og frilansere som ikke bruker e-postadresser på domener som du kontrollerer.

enterprise-id

Enterprise ID-er opprettes, eies og administreres av en organisasjon. Adobe drifter Enterprise ID-en og utfører godkjenning, men organisasjonen opprettholder Enterprise ID-en. Sluttbrukere kan ikke registrere seg for å opprette en Enterprise ID, og de kan heller ikke registrere seg for flere produkter og tjenester fra Adobe ved å bruke en Enterprise ID.

Administratorer oppretter en Enterprise ID og utsteder den til en bruker. Administratorer kan oppheve tilgang til produkter og tjenester ved å ta over kontoen, eller slette Enterprise ID-en for å permanent blokkere tilgang til tilknyttede data.

Følgende er noen krav og scenarioer der Enterprise ID-er er anbefalt:

• Hvis du vil opprettholde streng kontroll over applikasjoner og tjenester som er tilgjengelig for en bruker.
  • Hvis du akutt trenger tilgang til filer og data tilknyttet en ID.
  • Hvis du må ha muligheten til å fullstendig blokkere eller slette en brukerkonto.

federated-id

Federated ID-er opprettes og eies av en organisasjon, og er koblet til bedriftsmappen via sammenslutning. Organisasjonen administrerer legitimasjonen og behandler enkel pålogging via en SAML2-identitetsleverandør (IdP).

Følgende er noen krav og scenarioer der Federated ID-er er anbefalt:

• Hvis du vil klargjøre brukere basert på organisasjonens bedriftskatalog.
  • Hvis du vil administrere godkjenning av brukere.
  • Hvis du vil opprettholde streng kontroll over applikasjoner og tjenester som er tilgjengelig for en bruker.
  • Hvis du vil tillate brukere å bruke den samme e-postadressen til å registrere seg for en Adobe ID.

Hvis du vil definere et identitetssystem, kan du se Konfigurere identitet.

Du kan bruke Adobe ID-er, Enterprise ID-er og Federated ID-er i samme bedriftsdistribusjon. Bruk Enterprise eller Federated ID-er i tilfeller der du ønsker streng kontroll over kontoene.

Påvirkning på Creative Cloud-brukere

Før du oppretter Enterprise ID-er eller Federated ID-er, må du tenke gjennom hvordan dette påvirker eksisterende brukere. Det er mulig at brukerne har en Adobe ID med e-postadresse fra domenet for å få tilgang til produkter og tjenester fra Adobe.

Data som for eksempel designbiblioteker, filer, skrifter, applikasjonsinnstillinger, Adobe Color-temaer og Behance-porteføljer overføres ikke til Enterprise ID- eller Federated ID-kontoen. De vil fortsatt være tilgjengelige med Adobe ID-kontoen, med den oppdaterte e-postadressen.

Hvis du bestemmer deg for å opprette Enterprise eller Federated ID-er for eksisterende Creative Cloud-medlemmer (Adobe ID-er), kan det hende brukerne må overføre data manuelt fra Adobe ID-kontoen deres.

• Synkronisering av innstillinger: Brukerne kan logge på en applikasjon med Adobe ID-en, synkronisere innstillinger, logge av og deretter logge på med Enterprise eller Federated ID-en. De siste innstillingene på skrivebordet kan deretter synkroniseres til Creative Cloud.
  • Creative Cloud Assets: Brukerne må laste ned filer fra den eksisterende Adobe ID-kontoen, og deretter laste dem opp til Enterprise eller Federated ID-kontoen. Hvis sluttbrukerne bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammet til å synkronisere filer, finnes allerede alle filene på datamaskinen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Overføre ressurser.
    Merk: Kommentarer og versjoner tilknyttet filene beholdes ikke.
  • Typekit: Når en bedrift har gjort krav på sitt eget domene for å opprette Enterprise eller Federated ID-er, kan dette påvirke eksisterende Typekit-kontoer som er knyttet til adresser i dette domenet. Typekit-kontoer kan gjenopprettes ved å kontakte support@typekit.com. Kontakt enterprise@typekit.com eller din Adobe-forhandler hvis du vil vite mer.
  • Behance: Brukerne får tilgang til sin Behance-profil med den nye e-postadressen. De må imidlertid oppdatere e-postadressen i e-postinnstillingene for Behance. Det finnes ingen måte å overføre dataene direkte fra Behance på.  Denne metoden fungerer som midlertidig løsning for Behance-brukere:
    1. Opprett en konto med Enterprise eller Federated ID-en.
    2. Logg på den eksisterende kontoen.
    3. Ei prosjektene i den eksisterende kontoen sammen med brukernes nye konto.
    4. Logg eventuelt på den nye kontoen og fjern medeieren av den gamle kontoen. Dette vil overføre innholdet, men ikke kommentarer og følgere knyttet til den gamle kontoen.
  • PhoneGap Build: Brukerne kan overføre tilknyttede data når de bytter til Enterprise ID.
  • Adobe Color: Brukerne kan sende en forespørsel til kuler-team@adobe.com når de vil overføre data fra en Adobe ID til en Enterprise eller Federated ID.
  • Lightroom: Data synkroniseres på nytt fra skrivebordet til Creative Cloud med Enterprise eller Federated ID-en.
  • Story Plus: Brukerne kan få tilgang til data med den oppdaterte e-postadressen. Det finnes ingen overføringsbane for å knytte eksisterende data til Enterprise eller Federated ID-en.

Hvis eksisterende Creative Cloud-brukere brukte tjenester som ikke er inkludert i Creative Cloud for enterprise, endres medlemskapet deres til kostnadsfrie versjoner. Hvis brukere avslutter Creative Cloud-medlemskapet som er knyttet til Adobe ID-en deres, begrenses tilgangen. Digital Publishing Suite-brukere vil for eksempel kunne bruke folioene, men ikke publisere dem. På samme måte vil Web Hosting utløpe etter 30 dager.

Bytte brukeridentitet

Som systemadministrator kan du endre identitetstypen for brukerne i organisasjonen fra Adobe ID-brukere til Enterprise ID- eller Federated ID-brukere. Du kan også bytte identitetstypen fra Enterprise ID eller Federated ID til Adobe ID. For detaljer om identitetstyper for brukere, kan du se Identitetstyper som støttes av Adobe.

Hvis du endrer identitetstypen for brukere fra Adobe ID til Enterprise eller Federated ID, vil disse brukerne fortsatt ha tilgang til sine personlige Adobe ID-er. De må imidlertid bruke den nye identitetstypen de har fått, Enterprise ID eller Federated ID, for å få tilgang til organisasjonens Adobe-applikasjoner, -tjenester og -løsninger.

Merk:

Ved hjelp av denne prosessen kan du endre følgende identitetstyper via Admin Console:

• Adobe ID til Enterprise ID
  • Enterprise ID til Adobe ID
  • Adobe ID til Federated ID
  • Federated ID til Adobe ID

Hvis du imidlertid vil bytte følgende typer, må du kontakte Adobes kundestøtte:

• Enterprise ID til Federated ID
  • Federated ID til Enterprise ID

Den følgende prosedyren lar deg bytte identitetstype for flere brukere samtidig. I tillegg kan du redigere detaljer slik som e-postadresse eller brukernavn for individuelle brukere i Admin Console eller ved å bruke Brukersynkroniseringsverktøyet eller ved å bruke Brukeradministrasjons-API-et.

1. Logg på Admin Console og naviger til Brukere.

2. Klikk på og velg Rediger identitetstype med en CSV-fil fra rullegardinlisten.

Dialogboksen Rediger identitetstype med en CSV-fil vises.

Rediger identitetstyper med en CSV-fil
  3. For å inkludere brukerne du vil redigere identitetstype for, kan du laste ned gjeldende brukerliste eller standard CSV-mal ved å klikke på Last ned CSV-mal.

Den nedlastede .csv-filen inneholder følgende data:

• Identitetstype – Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID
    • Brukernavn
    • Domene
    • Ny identitetstype – Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID
    • Ny e-post
    • Nytt brukernavn
    • Ny landskode
  4. Åpne CSV-filen i Excel og rediger identitetstypene etter behov.

Merk:

Sørg for at du angir riktig landskode for brukerne. Denne koden må samsvare med landet der ressursene deres er plassert. Denne koden kan ikke endres på et senere tidspunkt.

Hvis du bytter en Adobe ID-brukertype til en Enterprise ID- eller Federated ID-type, må du også sørge for at e-posten som tilhører Adobe ID-en, samsvarer med e-post-ID-en for brukeren i Enterprise.

Adobe ID-e-post Enterprise ID- eller Federated ID-e-post Bytte brukeridentitet
    karinordmann@xyz.com karinordmann@xyz.com Vellykket
    olanordmann@adobe.com olanordmann.@xyz.com Mislykket
  5. Åpne dialogboksen Rediger identitetstyper med en CSV-fil, og last opp den oppdaterte CSV-filen.

Du vil motta en e-postmelding når prosessen er fullført.

Hvis du bytter identitetstypen for Adobe ID-brukere i organisasjonen til Enterprise ID eller Federated ID via Admin Console, fjernes Adobe ID-brukerne fra organisasjonen.

Brukerne som du har endret identitet for, mottar også et varsel som de trenger for å kunne bruke de nye Enterprise ID- eller Federated ID-kontoene under arbeid med Adobe-produkter som de har fått tildelt.

Denne prosessen overfører også rettigheter og klargjorte produkter for alle brukerne som blir overført.

Merk:

Hvis brukerne dine brukte Adobe ID tidligere og hadde ressurser knyttet til Adobe ID-kontoene sine, vil brukerne måtte overføre disse ressursene som beskrevet i Overføre ressurser til en enterprise-konto.