Identitetstyper som støttes av Adobe

Adobes system for identitetsbehandling hjelper administratorer med å opprette og behandle brukertilgang til applikasjoner og tjenester. Adobe tilbyr tre ulike typer identiteter eller kontoer for å kontrollere og godkjenne brukere. De bruker en e-postadresse som brukernavn. Disse identitetstypene er:

• Federated ID: Opprettes, eies og administreres av en organisasjon, og er koblet til bedriftsmappen via sammenslutning. Organisasjonen administrerer legitimasjonen og behandler enkel pålogging via en SAML2-identitetsleverandør (IdP).
  • Enterprise ID: Opprettes, eies og administreres av en organisasjon. Adobe drifter Enterprise ID-en og utfører godkjenning, men organisasjonen opprettholder Enterprise ID-en.
  • Adobe ID: Opprettes, eies og administreres av sluttbrukeren. Adobe gjennomfører godkjenningen, og sluttbrukeren administrerer identiteten.

Basert på dine organisatoriske behov kan du velge den mest aktuelle identitetsmodellen du vil implementere og bruke. Se tabellen nedenfor for å lære mer om dem.

Komponenter Funksjoner Adobe ID Enterprise ID Federated ID

Kontoeierskap og -kontroll

Organisasjonen oppretter, eier og administrerer kontoen.

Behold kontrollen over rettigheter og det lagrede brukergenererte innholdet på vegne av brukeren.

Dataeierskap og -kontroll

Organisasjonen eier dataene, filene og ressursene som er knyttet til kontoen.

Fjern brukerens tilgang til bedriftseide ressurser ved oppheving.

Bruker innholdslogger for å hjelpe administratorer med å vise hvordan brukerne samhandler med bedriftseide ressurser.

Begrenser ressursdeling.

Bedriftsfunksjoner

Hjelper organisasjonen med å dra nytte av lagring.

Støtter godkjenning med flere faktorer.

Hvis du vil finne ut hvordan du konfigurerer Enterprise ID og Federated ID, kan du se Konfigurere identitet.

Valg av riktig identitetsmodell kan ha en betydelig innvirkning på hvordan ressurser lagres og deles av en organisasjon. Enterprise ID- og Federated ID-modellene er ideelle valg for bedrifter, mens Adobe ID passer best for enkeltpersoner. I tillegg til å inneholde alle funksjoner i Adobe ID, støtter de også de beste datapraksisene og sikrer effektiv programvaredistribusjon.

Det er allerede vist noen åpenbare fordeler med Enterprise ID og Federated ID fremfor Adobe ID:

• Ved å tilby strenge administrative kontroller sikrer de en effektiv overvåkning av produkter og tjenester.
  • Brukere mister tilgang til organisasjonens filer, data og ressurser etter at deres tilknytning til organisasjonen avsluttes.
  • Federated ID gir godkjenning med flere faktorer og er den sikreste identitetsmodellen av alle tre.

Adobe ID fungerer best når det ikke er behov for intern kontroll. Den er brukervennlig, men ikke det beste alternativet for å utnytte bedriftenes lagring. Sluttbrukerne overholder ikke alltid de beste praksisene, og det anbefales derfor å bruke Federated ID og Enterprise ID. Hvis du imidlertid fortsatt er usikker på hvilken identitetsmodell som er riktig for deg, kan du kontakte Adobes kundestøtte.

Merk:

Det er noen produkter og tjenester, som Adobe Licensing Website og Adobe Forums, som bare støtter Adobe ID.

Rediger identitetstype

Som systemadministrator kan du redigere identitetstypen for brukerne i organisasjonen fra Adobe ID til Enterprise ID eller Federated ID. For detaljer om identitetstyper for brukere, kan du se Identitetstyper som støttes av Adobe.

Merk:

Gjennom Admin Console kan du redigere identitetstypene for brukerne.

• Adobe ID til Enterprise ID, eller
  • Adobe ID til Federated ID.

For å redigere identitetstypen fra Enterprise ID til Federated ID, eller fra Federated ID til Enterprise ID, må du imidlertid kontakte Adobes kundestøtte.

Påvirkning på Creative Cloud-brukere

Hvis du redigerer identitetstypen for brukere fra Adobe ID til Federated ID / Enterprise ID, vil disse brukerne fortsette å ha tilgang til sine personlige Adobe ID-er. De må imidlertid bruke den nye identitetstypen de har fått, Federated ID eller Enterprise ID, for å få tilgang til organisasjonens Adobe-applikasjoner, -tjenester og -løsninger.

Hvis brukerne allerede har Adobe ID-er med ressurser knyttet til disse ID-ene, kan de overføre ressurser fra Adobe ID-kontoen til den nye Enterprise-kontoen.

Hvis eksisterende Creative Cloud-brukere brukte tjenester som ikke er inkludert i Creative Cloud for enterprise, endres medlemskapet deres til kostnadsfrie versjoner.

Rediger identitetstyper med en CSV-fil

Den følgende prosedyren lar deg redigere identitetstypen for flere brukere samtidig. Du kan også redigere detaljer slik som e-postadresser og brukernavn for brukere ved å bruke Admin Console, Verktøy for brukersynkronisering eller Brukeradministrasjons-API.

1. Logg på Admin Console, og naviger til Brukere.

2. Klikk på og velg Rediger identitetstype med en CSV-fil fra rullegardinlisten.

Dialogboksen Rediger identitetstype med en CSV-fil vises.

Rediger identitetstyper med en CSV-fil
  3. Du inkluderer brukere for å redigere identitetstype ved å laste gjeldende brukerliste eller standard CSV-mal ved å klikke på Last ned CSV-mal.

Den nedlastede CSV-filen inneholder følgende data.

• Identitetstype – Federated ID, Enterprise ID eller Adobe ID
    • Brukernavn
    • Domene
    • Ny identitetstype – Federated ID, Enterprise ID eller Adobe ID
    • Ny e-post
    • Nytt brukernavn
    • Ny landskode
  4. Åpne CSV-filen i en redigeringsapplikasjon for CSV-filer, og rediger identitetstypene etter behov.

Merk:

Når du redigerer identitetstypen fra Adobe ID til Federated ID / Enterprise ID, må e-postadressen for Adobe ID-en samsvare med e-postadressen for enterprise-kontoen.

5. Åpne dialogboksen Rediger identitetstyper med en CSV-fil, og last opp den oppdaterte CSV-filen. Pass på at denne filen lagres med UTF-8-koding.

Når prosessen er fullført, mottar du en e-postmelding.

Denne prosessen overfører også rettigheter og klargjorte produkter for alle brukerne som blir overført. Brukerne som du har endret identitet for, mottar også et varsel som de trenger for å kunne bruke de nye Enterprise/Federated ID-kontoene under arbeid med Adobe-produkter som de har fått tildelt.

Hvis brukerne tidligere brukte Adobe ID-er og har ressurser koblet til disse ID-ene, blir de i tillegg bedt om å samtykke til at ressursene overføres. Ved ressursoverføringen blir brukerens ressurser automatisk flyttet fra vedkommendes Adobe ID-konto til den tilsvarende Enterprise-kontoen.

Ressursoverføring

Når du redigerer identitetstypen for brukerne fra Adobe ID til Federated ID / Enterprise ID, kan brukerne flytte det støttede innholdet fra den eksisterende Adobe ID-kontoen til sin nye enterprise-konto. Overføringen kan gjøres på to måter:

For å sikre at brukerne kan overføre innholdet sitt automatisk, må du sørge for å gi dem tilgang til lagring for Creative Cloud og Document Cloud. For å gi brukerne tilgang til lagringsplass for Creative Cloud og Document Cloud gjør du ett av følgende:

• Tilordne en produktprofil som tilbyr Creative Cloud Alle applikasjoner-planen med lagring, og har PDF Services slått på.
  • Tilordne en Creative Cloud-produktprofil med lagring, og en Document Cloud-produktprofil med lagring (gjelder ikke produkter bare for skrivebord), og PDF Services slått på.

Når prosessen Rediger identitetstype er fullført, mottar sluttbrukeren et e-postvarsel med detaljer om overføring av ressurser.

Som IT-administrator kan du laste ned en statusrapport når ressursoverføringen er fullført for alle brukere som var en del av prosessen Rediger identitet. For å laste ned rapporten gjør du følgende:

1. Gå til Admin Console > Brukere.

2. Klikk på  og velg Eksporter overføringsrapporten til en CSV-fil fra rullegardinlisten.

Rapporten blir nå lastet ned.

I denne rapporten kan du se hvem som har gitt samtykke, hvem som har nektet samtykke, og hvem som ikke har gjort noe ennå. Hvis du vil vite mer om hvilke typer innhold som kan overføres, kan du se Vanlige spørsmål om ressursoverføring.

Merk:

Noen ganger er det ikke mulig å utløse den automatiske ressursoverføringsprosessen for enkelte brukere. Disse brukerne får et varsel om å overføre innholdet sitt manuelt, og blir ikke tatt med i overføringsrapporten.