Grunnleggende

Hva er Adobe Muse CC, og hvem er det beregnet på?

Med Adobe Muse CC kan du designe og publisere fullt responsive HTML5-webområder uten å skrive kode. Det er perfekt for designere som ønsker å opprette webområder med friform som fungerer og ser bra ut i hvilken som helst webleser eller alle skjermstørrelser. Med den kraftige Adobe CreativeSync-integreringen kan du starte med layoutene mens du er på farten med Adobe Comp CC. Bruk innholdselementer som vektorgrafikk og stiler med Creative Cloud Libraries, og få tilgang til arkivfotografier fra Adobe Stock.

Siden Adobe Muse er en del av Creative Cloud, kan du få tilgang til alle de siste oppdateringene så snart de er tilgjengelige. Finn ut mer om Creative Cloud.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om nye funksjoner?

Se Dette er nytt-siden for å få vite mer.

Hvordan er Adobe Muse CC sammenlignet med tidligere versjoner?

Ta en titt på Adobe Muse Oppsummering av nye funksjoner for å sammenligne funksjonene i ulike versjoner.

Tekniske spørsmål

Hva er minimum systemkrav for å kjøre Adobe Muse CC?

Se systemkravene for detaljer.

Hva er betingelsene og vilkårene for å bruke Adobe Muse CC?

På hvor mange datamaskiner kan jeg installere Adobe Muse CC?

Du kan installere én kopi av Adobe Muse CC på hoveddatamaskinen og én på en ekstramaskin forutsatt at du ikke bruker programvaren samtidig på begge maskinene. Dette kan gjøres på tvers av plattformer (Mac/Mac, Mac/PC eller PC/PC).

Når en oppgradering av Adobe Muse blir tilgjengelig, er jeg da nødt til å installere den?

Du er ikke nødt til å installere nye versjoner av produktet, men vi anbefaler på det sterkeste at du gjør det. Oppdateringen kan omfatte nye funksjoner eller kodeforbedringer som er kritiske for oppbygging av standardbasert innhold.

Kan jeg endre Adobe Muse-grensesnittet fra mørkt til lyst?

Det mørke brukergrensesnittet i Adobe Muse CC er angitt for å samsvare med andre profesjonelle produkter fra Adobe, for eksempel Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC. Du kan enkelt endre lysstyrken i dialogboksen Innstillinger: Velg Rediger > Innstillinger, og velg et annet fargetema.

Hvordan kan jeg delta i Adobe Muse CC-betaprogrammet?

Registrer deg for Adobe Muse-betaprogrammet her.

Kan søkemotorer som Google, Yahoo! og Bing finne Adobe Muse CC-webområder?

Adobe Muse CC genererer automatisk et områdekart som er optimalisert for søkemotorer, enten du bruker Adobe eller en annen leverandør som vert. Det finnes også mange måter å øke synligheten på ved hjelp av metadata, nøkkelord, merking med mer. Finn ut mer om hvordan du optimaliserer et Adobe Muse CC-område for søkemotorer.

Hvilke nettlesere vil Adobe Muse CC-designarbeidene mine være kompatible med?

Adobe Muse CC oppretter kode som er kompatibel på tvers av nettlesere, slik at du kan fokusere på designarbeidet. Adobe Muse-gruppen holder for øyeblikket på med å teste og optimalisere utdata for følgende nettlesere:

• Nye versjoner av Chrome for Mac OS, Windows og Android
  • Nye versjoner av Apple Safari for Mac OS og iOS
  • Internet Explorer 11 og Edge for Windows
  • Nye versjoner av Firefox for Mac OS og Windows
  • Standard nettleser på nye versjoner av Android

Kan jeg integrere en WordPress-blogg, Tumblr-blogg eller annen blogg i Adobe Muse CC-nettstedet mitt?

Du har et par alternativer for å integrere en tredjeparts blogg i Adobe Muse-nettsiden din. Du kan opprette en blogg på en bloggmotor som WordPress eller Tumblr, få tak i innebyggingskoden og deretter integrere den i Adobe Muse CC-designen din som et innebyggingselement ved å velge Objekt > Sett inn HTML. Ta en titt på denne opplæringen (med eksempelfiler) om hvordan du viser en blogg på et Adobe Muse CC-område. Du kan også gå til siden for Adobe Muse-tillegg for å laste ned kontrollprogrammer, både med og uten kostnad, fra Adobe Muse-partnere og designmiljøet.

Hvordan påvirker endringene i rangeringene i Googles mobilsøk nettstedene som er opprettet med Muse?

I februar annonserte Google at mobilvennlighet blir en del av rangeringen fra 21. april 2015. Som en del av den endringen har Googles verktøy for nettredaktører blitt oppdatert for å identifisere sider på nettstedet som vil bli påvirket av de nye kriteriene for mobilvennlighet. Hvis du vil vite mer, kan du se dette blogginnlegget, som beskriver det vi har funnet ut, og inneholder anbefalinger for å gjøre Adobe Muse-nettstedet ditt mer mobilvennlig hvis det trengs.

Hvordan kan jeg opprette mine egne kontrollprogrammer med innebyggingskode for Adobe Muse CC-nettstedet mitt?

Du kan lære hvordan du oppretter dine egne kontrollprogrammer med innebyggingskode på GitHub.

Finnes det muligheter for å legge til funksjonalitet som ikke har opprinnelig støtte, på Adobe Muse CC-webområdet mitt?

Adobe Muse CC kan bruke utvidelser i form av HTML-innebyggingskode. Det er også mulig å inkludere en design i egendefinert Javascript og CSS ved å bygge ditt eget kontrollprogram, kjent som en MuCow. Gå til denne siden på Github for å få mer informasjon. Gå til siden for Adobe Muse-tillegg for å laste ned tilpassede og stilige kontrollprogrammer og designelementer fra Adobe Muse-partnere og designmiljøet.

Hvordan oppretter jeg skjemaer i Adobe Muse?

Du kan opprette og tilpasse skjemaer for nettsteder som er driftet av Adobe eller en hvilken som helst vertsleverandør, ved hjelp av innebygde kontrollprogrammer i skjemamappen i kontrollprogrambiblioteket. Du kan se hvordan dette fungerer i opplæringen Legge til kontaktskjemaer.

Kan jeg eksportere koden fra Muse til HTML-redigeringsprogrammer?

Adobe Muse er ikke ment som et verktøy for kodegenerering for senere redigering. Vi anbefaler at all redigering av nettstedet fullføres i Adobe Muse, og at det ikke eksporteres for å redigere koden andre steder. Ved å bli i Adobe Muse kan du fortsette å bruke alle funksjonene for å oppdatere nettstedet ditt. Så snart du går et annet sted for å endre utdataene i Adobe Muse, er det ingen vei tilbake, med mindre du er villig til å utføre endringene på nytt hver gang du eksporterer fra Adobe Muse. HTML-kodeutdataene fra Muse er ikke optimalisert for manuell redigering.

Kan jeg opprette responsive webområder med Adobe Muse?

Ja, du kan opprette responsive webområder ved hjelp av Adobe Muse. Se Responsiv webdesign i Adobe Muse

Kan jeg legge til parallakseeffekter for rulling på nettstedet mitt?

Adobe Muse har en rekke muligheter for å bruke rulleeffekter i en webdesign. Bruk rulleeffekter for bevegelse for objekter for å flytte objekter i ulike retninger med ulike hastigheter ved hjelp av å rulle med musen eller trykke med en finger. Bruk tetthet for objekter for å tone inn og ut ved rulling. Legg også til rulleeffekter i Adobe kantanimasjoner og lysbildefremvisninger. Lær hvordan du bruker rulleeffekter med denne opplæringen.

Vertsløsninger

Er jeg nødt til å tilby webområdet mitt via Adobe?

Du har to valg. Du kan tilby Adobe Muse CC-webområdet enten via Adobe eller via en valgfri vertsleverandør.

• Hvis du vil bruke Adobe som vert: Klikk Publiser, opprett eller oppgi Adobe ID og følg ledetekstene.
  • Hvis du vil bruke en annen vertsleverandør som vert: Bruk funksjonen Fil > Eksport HTML for å opprette en lokal kopi av alle filene for webområdet. Disse kan du deretter sende via FTP til ønsket vertsleverandør.

Må jeg betale for Adobe-vertstjenester når jeg publiserer i Adobe Muse CC?

Adobe Muse CC gir deg muligheten til å publisere det midlertidige webområdet på Adobe-vertsplattformen helt gratis i en prøveperioden. Dette gir deg mulighet til å sende en aktiv URL til gjennomgang til klienten. Alle webområdene i prøveversjonmodus hos Adobe har domenenavnet "businesscatalyst.com" i seg. Hvis du bestemmer deg for å publisere webområdet ved å betale for den månedsbaserte vertstjenesten, kan du overføre ditt eget domene og fjerne underdomenet businesscatalyst.com. Du kan eventuelt eksportere HTML-filene og tilby webområdet via en selvvalgt vertsleverandør.

Hvis du kjøpte et Creative Cloud-medlemskap senest 30. april 2015, omfatter en komplett Creative Cloud-plan vertstjeneste for fem webBasics-områder, og en applikasjonsbasert Adobe Muse CC-plan omfatter vertstjeneste for ett webBasics-område.

Adobe-vertsrettighetene gjelder kun for en gyldig kontrakt for en applikasjonsbasert Adobe Muse CC-plan eller en gyldig kontrakt for en Creative Cloud-medlemskapsplan som er kjøpt senest 30. april 2015. Lær mer om Adobe Business Catalyst standard-tilbudet.

Kan jeg flytte et publisert Adobe Muse CC-webområde til en annen vertsleverandør?

Ja. En hvilken som helst klientområdekode, for eksempel sider som er utformet i Adobe Muse CC, inkludert den publiserte HTML-, CSS- og JavaScript-koden, kan lastes ned ved hjelp av en vanlig FTP-klient. Når du har en kopi av den lokale rotmappen på maskinen, kan du deretter koble til en ny vertsserver og bruke en FTP-klient til å laste opp webområdet til en ny vertsplattform.

Kan jeg være vert for et webområde som er opprettet med Adobe Muse CC, med en annen vertsleverandør?

Ja, du kan bruke Adobe Muse CC til å utvikle webområder og deretter publisere dem med en annen vertsleverandør. Følg denne fremgangsmåten: Velg Fil > Eksporter til HTML for å lagre områdefilene i en mappe lokalt på maskinen din. Eller velg Fil > Last opp til FTP-vert og angi FTP-vertsinformasjonen.

Språk

Hvilke språkversjoner av Adobe Muse CC er tilgjengelig?

Adobe Muse CC er for øyeblikket tilgjengelig på følgende språk:

• Português (Brasil)
  • čeština
  • Dansk
  • Nederlands
  • Engelsk (USA)
  • Engelsk (internasjonal)
  • Suomi
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
  • 日本語
  • 한국어
  • Norsk
  • Polski
  • Русский
  • Español
  • Svensk
  • 繁體中文
  • Türkçe

Hva kan jeg forvente hvis jeg velger et nytt språk etter at medlemskapet er begynt?

Adobe Muse CC-brukergrensesnittet oppdateres automatisk med det valgte språket. Dette vil ikke ha innvirkning på filene som ble opprettet med forrige språkversjon.

Kan jeg bytte tilbake til språket jeg valgte da jeg startet medlemskapet?

Ja, bare gå til Innstillinger-menyen og velg ønsket språk. Adobe Muse CC-brukergrensesnittet oppdateres automatisk.

Gratis prøveversjon

Hvordan kan jeg skaffe en prøveversjon av Adobe Muse CC?

Med et gratis Creative Cloud-medlemskap kan du laste ned en prøveversjon av Adobe Muse CC – og andre programmer i Creative Cloud. Når du oppgraderer til en komplett plan, kan du laste ned fullstendige versjoner av alle Creative Cloud-programmene.

Når starter prøveperioden for Adobe Muse CC?

Når du har installert Adobe Muse CC og logget på med en Adobe ID, vil prøveperioden starte når du starter programmet for første gang og klikker på Start prøveversjon.

Kan jeg konvertere prøveversjonen min til et kostnadsbelagt medlemskap?

Ja. Du kan konvertere prøveversjonen til et komplett Creative Cloud-medlemskap eller et enkelt Creative Cloud-medlemskap ved å kjøpe et av disse på Creative Cloud-webområdet. Når du har kjøpt medlemskapet, blir prøveversjonen av skrivebordsproduktet automatisk lisensiert når du åpner programmet neste gang.

Finnes det ressurser som kan hjelpe meg med å evaluere prøveversjonen?

Ja. Hvis du har valgt å motta informasjon via e-post fra Adobe, kan du få tilsendt nyttige ressurser og tips som hjelper deg med å få mest mulig ut av prøveperioden. Du kan også gå til Adobe Muse CC-siden for opplæring og støtte for å få med deg dyptgående opplæringer som hjelper deg med å komme i gang.