Adobe Muse legger ikke lenger til nye funksjoner, og kundestøtte opphører 26. mars 2020. Hvis du vil ha detaljert informasjon og hjelp, kan du se siden for tjenesteopphør for Adobe Muse.

Ved hjelp av Adobe Muse kan du legge til videoer i websidebakgrunnen. Videobakgrunner legges vanligvis til med autoavspilling ved innlasting av en side. Videobakgrunner kan bidra til svært inspirerende webinnhold.

Ved hjelp av Background Video-kontrollprogrammet i Adobe Muse kan du legge til videobakgrunn på en webside med noen få klikk. Kontrollpanelet er fullstendig konfigurerbart, og krever at du skaffer URL-adressen til en YouTube- eller Vimeo-video.

Last ned Background Video-kontrollprogrammet

1. Klikk knappen for å hente dette kontrollprogrammet.

Background Video-kontrollprogrammet lastes ned til standardmappen for nedlastinger. Mappen for nedlastinger er konfigurert på ulike måter avhengig av webleseren du brukte til å laste ned kontrollprogrammet, og operativsystemet på datamaskinen.

Legge til og konfigurere videobakgrunn

Hvis du vil legge til en videobakgrunn på en webside, gjør du følgende:

1. I Adobe Muse velger du Vindu > Bibliotek for å åpne Bibliotek-panelet. Hvis du ikke har gjort det allerede, klikker du på -knappen og importerer Background Video-kontrollprogrammet.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du laster ned Background Video-kontrollprogrammet, kan du se Last ned Background Video-kontrollprogrammet.

2. I Bibliotek-panelet velger du Background Video > Background Video og drar kontrollprogrammet til websidelerretet.

3. Velg Background Video-kontrollprogrammet, og klikk knappen for å hente frem Alternativer-panelet.

Alternativer for Background Video-kontrollprogrammet
  4. I Alternativer-panelet angir du følgende:

URL-adresse til video på YouTube/Vimeo

Angi URL-adressen til Vimeo- eller YouTube-videoen du vil legge til som videobakgrunn. Kontroller at du kopierer den fullstendige URL-adressen inn i video-URL-feltet.

For eksempel: https://www.youtube.com/watch?v=8eDuupJ9Uus.

Lydvolum

Angi lydvolumnivået for videobakgrunnen. Hvis du vil dempe lyden, stiller du volumet til null.

Skjul video (Design Time)

Gjør at du kan stoppe videoavspillingen når du designer eller forhåndsviser området. Hide Video-alternativet kan være nyttig når du ønsker å gjøre endringer på området og forhåndsvisningen, men ikke ønsker at videobakgrunnen skal lastes inn hver gang.

Gi kontroll over video

Du kan aktivere avspillingskontrollene for videobakgrunnen. Kontrollene er synlige når en besøkende beveger seg over videoområdet.

Bruk HD der det er mulig

YouTube og Vimeo støtter HD-video. Når du har valgt dette alternativet, kan kontrollpanelet ta en intelligent avgjørelse om det skal gjengis en HD- eller SD-versjon av videoen.

Gjenta video

Angi om du vil at videoen skal spilles av i en kontinuerlig sløyfe.

Skjul reklame

Gjør at videobakgrunnen kan zoome inn på videoavspillingen og skjule eventuelle annonseoverlegg.

5. Klikk utenfor Alternativer-panelet for å fullføre. Forhåndsvis websiden eller området ved hjelp av Forhåndsvisning-modusen i Adobe Muse, eller velg Fil > Page in Browser.