Adobe Muse legger ikke lenger til nye funksjoner, og kundestøtte opphører 26. mars 2020. Hvis du vil ha detaljert informasjon og hjelp, kan du se siden for tjenesteopphør for Adobe Muse.

Hva er områdekart i Adobe Muse?

Et områdekart viser den hierarkiske strukturen til et webområde. Du kan opprette sider som er på samme nivå (ingen undersider), eller du kan lage områdekart som inneholder ulike lag med sider. (Et større område kan for eksempel ha en About-side (Om) som inneholder to undersider, Our mission (Vår oppgave) og Our staff (Våre medarbeidere).)

Muse gjør det enkelt å opprette og omorganisere sidene i en hvilken som helst rekkefølge du ønsker, og du trenger aldri bekymre deg for brutte koblinger. Det er imidlertid viktig å bruke litt tid på å organisere innholdet til det nye området, definere hvilke sider som trengs, og bestemme seg for hvordan informasjonen på området skal presenteres. I et virkelig prosjekt er det en del av planleggingsfasen å gjøre ferdig de ulike delene av området og velge siderekkefølgen.

Med Adobe Muse kan du lage områdekart ved hjelp av Planlegg-visningen. Når du jobber med områdekart, viser ikke Muse bare webområdets hierarki. Det viser også malsiders hierarki.

Bygge et områdekart

Lag et områdekart ved å følge trinnene nedenfor:

1. I Planlegg-visningen i Adobe Muse holder du markøren over miniatyren for Hjem-siden og klikker plussikonet (+) til høyre for miniatyren for Hjem-siden for å lage en annen side på samme nivå som den første. Klikk etikettfeltet under den nye siden, og gi den et navn.

Når du klikker plusstegnikonet (+) under en sideminiatyr, lager du en undernivåside for å utvide en del med sider som er relatert til et bestemt emne.
  1. Gjenta denne handlingen for å lage flere sider på samme nivå som Hjem-siden.
I denne opplæringen vil du bli kjent med arbeidsområdet i Adobe Muse og se hvordan du bygger et fullt funksjonelt webområde uten å skrive kode i det hele tatt. Du vil også forstå hvordan du skal bygge et områdekart, arbeide deg gjennom malsider, og hvordan du skal forstå webleserfyllalternativene i Muse.
I denne opplæringen vil du bli kjent med arbeidsområdet i Adobe Muse og se hvordan du bygger et fullt funksjonelt webområde uten å skrive kode i det hele tatt. Du vil også forstå hvordan du skal bygge et områdekart, arbeide deg gjennom malsider, og hvordan du skal forstå webleserfyllalternativene i Muse.
Endre navnet på Hjem-siden til "home" med små bokstaver, slik at den står i stil med de andre sidene.

Når du har gjort disse endringene, er områdekartet ferdig.

Sidebredden for hver side samsvarer med skjermstørrelsen til stasjonære PC-er som standard. Du kan opprette området for andre enheter ved hjelp av responsiv layout. Se Responsive oppsett for informasjon om hvordan du oppretter et responsivt webområde.

Hvis du imidlertid vil bruke en fastsatt eller alternativ layout å opprette webområder for mobiltelefoner, nettbrett og stasjonære PC-er separat, klikker du Side > Legg til alternativ layout. Velg deretter Nettbrett eller Mobil.

I tillegg til å velge layout fra Side kan du også bruke hurtigtaster til å veksle mellom områdeplaner når du har mer enn én layout:

• Trykk Kommando + 7 (Mac) eller Ctrl + 7 (Windows) for å veksle til Skrivebord-områdekartet.
  • Trykk Kommando + 8 (Mac) eller Ctrl + 8 (Windows) for å veksle til Nettbrett-områdekartet, eller:
  • Trykk Kommando + 9 (Mac) eller Ctrl + 9 (Windows) for å gå til Telefon-områdekartet.

Disse tastatursnarveiene er bare aktive i områdeprosjekter som inneholder minst to layouter, Skrivebord, Nettbrett og/eller Telefon.

Nå som områdekartet er konfigurert, skal du videre til neste del og lære hvordan du redigerer A-malsiden for å legge til de felles områdeelementene, inkludert bunntekstinnholdet.