Adobe Muse legger ikke lenger til nye funksjoner, og kundestøtte opphører 26. mars 2020. Hvis du vil ha detaljert informasjon og hjelp, kan du se siden for tjenesteopphør for Adobe Muse.

Responsiv webdesign er en metode for å opprette webområder som kan vises på tvers av en rekke enheter, på skjermer for både stasjonære og mobile enheter. Adobe Muse lar deg opprette responsive webområder for alle slags skjermstørrelser, uten noe som helst koding. Responsiv layout gir brukere en konsekvent surfeopplevelse av webområdet ditt.

I tidligere versjoner av Adobe Muse brukte du alternative layouter for å opprette et webområde. Med introduksjonen av responsiv layout, trenger du bare å opprettholde en enkelt .muse-fil for alle enhetene.

Webområder bare for mobil og mobilvennlige webområder blir mer og mer populære – bruk av av responsiv layout som sparer kostnader, tid og arbeid. Videre har du også muligheten til å endre design på siden din for bestemte stoppunkt. Mobilwebområder vil være først på agendaen i fremtiden. Responsive, mobilvennlige webområder er rangert bedre i søk, og disse webområdene gi bedre SEO-rangering i mobil og skrivebordssøk.

Slik teknologi og enheter fortsetter å utvikle seg, kan responsiv layout komme først på dagsordenen. Les videre for å lære mer om hvordan du oppretter og utformer et responsivt webområde, eller migrerer fra alternativ layout til responsiv layout i Adobe Muse.

Forstå avbruddspunkter

Med avbruddspunkter i en responsiv layout kan du definere ulike layouter for ulike leserbredder. Avbruddspunkter representerer en leserbredde i bildepunkter som representeres av minimum, maksimale eller min.–maks. verdier. Visningen av designen på hvert avbruddspunkt er den samme som brukerne ser med tilsvarende leserbredde. Med avbruddspunkter kan du visualisere designen i ulike leserbredder og teste hvordan objektene på en side responderer når du endrer leserbredden.

Legg merke til avbruddspunktlinjen som viser alle avbruddspunktene på en side rett under linjalen.

Avbruddspunktlinje
A. Avbruddspunktlinje B. Aktivt avbruddspunkt C. Markør

Du kan se de tilknyttede verdiene for leserbredde og sidestørrelse når du holder musen over avbruddspunktlinjen.

Når du klikker et avbruddspunkt, fremheves det aktive avbruddspunktet med farge. Resten av avbruddspunktene er grå. Du kan vise og endre avbruddspunktfargen fra Egenskaper for avbruddspunkt (høyreklikk avbruddspunkt > Egenskaper for avbruddspunkt).

Egenskaper for avbruddspunkt