Adobe Muse legger ikke lenger til nye funksjoner, og kundestøtte opphører 26. mars 2020. Hvis du vil ha detaljert informasjon og hjelp, kan du se siden for tjenesteopphør for Adobe Muse.

Forbedret i Adobe Muse CC 2014.3 | februar 2015

Adobe Muse støtter nå HiDPI-skjermer som kjører Windows. Hvis du bruker Windows HiDPI-maskinvare, vil du se at Adobe Muse-grensesnittet vises dramatisk skarpere.

Oversikt

HiDPI står for High Dots Per Inch (mange punkter per tomme) og er et begrep som er gitt skjermer med høy pikseltetthet, eller rettere sagt høy oppløsning. Høyere pikseltetthet gjør at HiDPI-skjermer kan vise tekst og grafikk mer detaljert enn en vanlig skjerm. Retina-skjermene fra Apple, som er tilgjengelige med iPhone, iPad, enkelte Windows-enheter, iPod touch og enkelte andre enheter, kan vise tekst og grafikk med høy oppløsning.

Webdesign som er utformet i Adobe Muse, kan benytte visningskvaliteten fra HiDPI-skjermer fullstendig, for eksempel Apple Retina-skjermer.

Standard pikseltetthet (til venstre) og HiDPI pikseltetthet (til høyre)
Forskjellen mellom standard pikseltetthet (til venstre) og HiDPI pikseltetthet (til høyre).

Det er lett å utnytte HiDPI i Muse:

• Endre oppløsningen for webområdet til HiDPI
  • Lag bilder som er minst to ganger (2x) så store som de vil vises på webområdet

Når du laster opp eller eksporterer et HiDPI-webområde fra Muse, vil koden som genereres, inneholde både standard bilder og 2x-bilder og registrerer automatisk hvilke bilder som skal brukes når webområdet vises på en HiDPI-skjerm eller en skjerm med standard oppløsning.

Aktivere HiDPI i Adobe Muse

Oppløsningsmenyen i dialogboksen for nytt område gjør det mulig å velge mellom Standard and HiDPI (2x).

Alternativer for oppløsning
Alternativ for oppløsning i dialogboksen Egenskaper for område

Du kan endre oppløsningen etter å ha laget et webområde ved å velge Fil > Egenskaper for område.

Opprette innholdselementer med 2x bildedata

Hvis du vil utnytte HiDPI-skjermene til det fulleste, må innholdselementene dine ha høyere oppløsning for å kunne vises med høyere kvalitet. Størrelsen på et innholdselement må være minst to ganger større enn det som vises på webområdet.

Det er lett å lage 2x-bilder. Et innholdselement på 2x må være minst dobbelt så stort som slik det skal vises på skjermen. Eksempel:

Lage innholdselementer med 2x bildedata

Når du plasserer et HiDPI-innholdselement på websidelerretet, optimaliserer Adobe Muse bildet ved å halvere størrelsen. Den visuelle størrelsen reduseres for å få en jevnere og mer effektiv designopplevelse. Slike bilder angis med 2x i innholdselementpanelet. Vær oppmerksom på at Adobe Muse bevarer dataene til det opprinnelige innholdselementet, slik at det får høyere pikseltetthet når det vises på en HiDPI-skjerm. Adobe Muse vil automatisk generere rastrert tekst og effekter som vises som bilder, som 2x og standard størrelse ved publisering eller eksportering.

Kontroller Innholdselementpanelet for å sikre at innholdselementene dine er 2x og inneholder nok data til at de kan vises med høyere kvalitet (Vindu > Innholdselementer). Når et innholdselement inneholder tilstrekkelig med data, vises 2x-ikonet ved siden av oppføringen. Hvis 2x-ikonet ikke vises ved siden av innholdselementet ditt, inneholder det ikke nok data til å vises med høyeste kvalitet, og det vil vises med standard oppløsning i stedet.

Innholdselementer-panelet

Eksportere HiDPI-bilder

I enkelte tilfeller vil ikke Adobe Muse eksportere et bilde med høy oppløsning, dvs. et bilde med 2x data. Når bilder skaleres for å få plass i beholdere, for eksempel sider med bakgrunnsbilder, lysbildefremvisninger i fullskjerm og så videre, eksporterer ikke Adobe Muse en HiDPI-versjon av bildet ved publisering. Nærmere bestemt, ved de følgende tilfellene eksporteres bare standardversjonen av bildet:

• 100 % bredde: Skaler til størrelse eller skaler for å fylle
  • Lysbildefremvisning i fullskjerm: Skaler til størrelse eller skaler for å fylle
  • Webleser- og sidebakgrunn: Skaler til størrelse eller skaler for å fylle
Vær også oppmerksom på at bilder som ligger side ved side, håndteres annerledes sammenlignet med bakgrunnsbilder satt til skaler til størrelse eller for å fylle. For bilder som ligger side ved side, vil Adobe Muse sørge for både standardbilder og bilder med høy oppløsning for standard- og HiDPI-skjermer når webområdet eksporteres.

Når du bruker Adobe Muse og setter opp et høyoppløselig bilde med 2x data side ved side, behandles det som andre bilder og vises på websidelerretet i halvert størrelse. Når det halvdimensjonerte bildet (50 %) eksporteres, eksporteres det med standard oppløsning, og det opprinnelige bildet eksporteres med høy oppløsning med 2x data.

Gi besøkende på webområdet en god opplevelse

HiDPI-visning gjør det mulig for besøkende på webområdet å vise webinnhold av høyeste kvalitet ved å bruke mer bildedata. 2x bildestørrelser resulterer i bildefiler som er fire ganger så store som et bilde med standard oppløsning. For at besøkende skal kunne se HiDPI-bilder må de laste ned fire ganger så mye data. For å kunne vise innhold raskere på HiDPI-webområder eksporterer Muse innholdselementer med både HiDPI-oppløsning og standard oppløsning. Innholdselementer med standard oppløsning lastes inn først, mens HiDPI-innholdselementer gradvis lastes inn over standardversjonene.

Kontrollprogram for HiDPI (av/på)-knapp

Selv om løsningen med gradvis innlasting er praktisk for mange brukere av webområdet, kan det være problematisk for brukere som har et begrenset mobilabonnement eller en annen forbindelse med begrenset eller dyr nedlasting. For slike brukere kan du vurdere å legge til et kontrollprogram med en HiDPI (av/på)-knapp. Når HiDPI (av/på)-knappen plasseres på en side, vil siden bare laste inn standard oppløsning i begynnelsen, og HiDPI-knappen vil vises som deaktivert. Hvis brukeren deretter aktiverer HiDPI-knappen, vil alle sider som inneholder HiDPI (av/på)-knappen, laste inn HiDPI-bilder helt til brukeren igjen deaktiverer HDPI, lukker webleseren eller sletter informasjonskapslene. Sider som ikke inneholder HiDPI (av/på)-knappen, vil alltid laste inn HiDPI-bilder når de vises på en HiDPI- eller Retina-skjerm. Hvis webområdet ikke vises på en HiDPI-skjerm eller Retina-enhet, vil knappen være utilgjengelig, og det vil bare lastes inn bilder med standard oppløsning.