Les denne artikkelen for å finne ut hvordan du justerer to eller flere sideelementer ved hjelp av Juster-panelet.

Merk:

Adobe Muse legger ikke lenger til nye funksjoner, og kundestøtte opphører 26. mars 2020. Hvis du vil ha detaljert informasjon og hjelp, kan du se siden for tjenesteopphør for Adobe Muse.

Justere objekter på en Adobe Muse-webside

Juster-panelet er nyttig når du ønsker å justere to eller flere sideelementer etter hverandre eller innenfor et innholdsområde.  Med responsiv webdesign kan du velge å justere sideelementene i forhold til enheten du designer området for.

Du åpner Juster-panelet ved å velge Vindu > Juster eller klikke Juster-fanen for å aktivere det i panelsettet. Når Juster-panelet er åpent, vises det en hake ved siden av Juster-alternativet på Vindu-menyen.

I dette eksempelet skal du justere Del-knappen etter dryppbildet nedenfor knappen. Følg disse trinnene:

1. Bruk markeringsverktøyet til å velge Del-knappen. Trykk og hold inne Skift-tasten for også å velge dryppbildet under den brune linjen som du plasserte tidligere.

2. Når begge objekter er valgt, kan du undersøke alternativene i Juster-panelet.

alignpanel
    Bruk innstillingene i Juster-panelet til å posisjonere ett eller flere objekter på siden.

Bruk menyen øverst i Juster-panelet til å velge elementene som skal justeres:

Juster til markering: Justerer de valgte elementene etter seg selv

Juster til innholdsområde: Justerer ett eller flere valgte elementer i forhold til det omkringliggende innholdsområdet

Delen Juster objekter har seks innstillinger:

• Juster venstrekanter
    • Juster horisontale midtpunkter
    • Juster høyrekanter
    • Juster øvre kanter
    • Juster vertikale midtpunkter
    • Juster nedre kanter

Delen Fordel objekter har også seks innstillinger:

• Fordel venstrekanter
    • Fordel horisontale midtpunkter
    • Fordel høyrekanter
    • Fordel øvre kanter
    • Fordel vertikale midtpunkter
    • Fordel nedre kanter

I dette eksempelet er målet å justere Del-knappen vertikalt etter dryppbildet, slik at de er sentrert på sine horisontale midtpunkter.

3. Mens den øverste menyen er satt til Juster til markering, klikker du knappen Juster horisontale midtpunkter. Legg merke til at elementene omplasseres slik at de er stablet vertikalt på siden, justert etter sine horisontale midtpunkter.

Merk:

En annen måte å justere objekter etter sine midtpunkter på er å klikke og dra et av elementene. Når elementet er på linje med et annet objekt, vises en blå linje midlertidig for å indikere at de er på linje.

fig_48_getting
    Når du drar et element, vises det en blå linje når objektet er justert etter et annet objekt på siden.