August 2017-, februar 2017- og november 2016-utgavene

Merk:

Adobe Muse legger ikke lenger til nye funksjoner, og kundestøtte opphører 26. mars 2020. Hvis du vil ha detaljert informasjon og hjelp, kan du se siden for tjenesteopphør for Adobe Muse.

Merk:

Oktober 2017-utgaven (18.0) av Adobe Muse CC er nå tilgjengelig! Se Sammendrag av nye funksjoner.

Adobe_Muse_mnemonic

2017-utgaven av Adobe Muse CC (august 2017) inneholder flere forbedringer, inkludert støtte for responsive skjemaer, lysbildefremvisninger og komposisjoner, direkte valg av underelementer, Knip for å zoome med mer. Les videre hvis du vil vite mer om de nye funksjonene og vise koblinger til flere opplæringsressurser.

For et sammendrag av funksjonene introdusert i tidligere versjoner kan du se Hva er nytt i Adobe Muse CC 2015.2.

Responsive kontrollprogrammer for komposisjon, skjemaer og lysbildefremvisninger

Nytt i Adobe Muse CC (august 2017)

Adobe Muse støtter et stort sett med responsive kontrollprogrammer. Lysbildefremvisninger, kontrollprogrammer for komposisjon og kontaktskjemaer er nå helt responsive i Adobe Muse 2017.1. Du kan nå bruke disse kontrollprogrammene i layouten din med ett klikk.

Før måtte du feste, justere og endre på størrelsen på kontrollprogrammer som Skjemaer og Lysboksvisning når du skulle opprette en responsiv webside med flere avbruddspunkter. Nå trenger du bare å dra kontrollprogrammene inn i designlerretet og se på at kontrollprogrammene endrer størrelse og tilpasser seg når skjermstørrelsen endres.

Se den følgende animasjonen som viser den flytende karakteren til et kontrollprogram for komposisjon.

Kontrollprogrammer for komposisjon flyter nå på tvers av avbruddspunkter
Responsive kontrollprogrammer for komposisjon i Adobe Muse

Selv om kontrollprogrammene er responsive som standard, kan du fortsette å konfigurere innstillingene for festing og endring av størrelsen etter designbehovene dine.

Du finner detaljert informasjon om bruk av hvert av disse kontrollprogrammene i Adobe Muse i Bruke responsive kontrollprogrammer for komposisjonBruke responsive skjemaer i Adobe Muse og Bruke responsive kontrollprogrammer for lysbildefremvisninger i Adobe Muse.

Du finner videoveiledninger om responsive kontrollprogrammer i Responsive lysbildefremvisninger og Responsive kontaktskjemaer.

Knipe for å zoome

Nytt i Adobe Muse CC (august 2017)

Ofte må webdesignere zoome inn på Design-visningen for å sikre at sideelementene plasseres riktig. På samme måte må man også zoome ut for å kunne se hele layouten til en side eller for å identifisere objekter som går utenfor layouten. Du kan nå zoome enkelt inn eller ut ved å bruke Knip for å zoome-funksjonen.

Du kan bruke Knip for å zoome-funksjonen ved å gå inn på Adobe Muse med en MacBook-styreflate og på enheter med berøringsskjerm for Windows. Du zoomer inn ved å knipe og flytte tommelen og pekefingeren fra hverandre. For å zoome ut igjen kniper du tommelen og pekefingeren sammen.

Knip for å zoome i Adobe Muse
Knip for å zoome i Adobe Muse

Velge underelementer direkte

Forbedret i Adobe Muse CC (august 2017)

Med den nyeste versjonen av Adobe Muse kan du nå dobbeltklikke direkte og velge underelementer i et objekt eller et kontrollprogram. Underelementer er individuelle objekter som tekstbokser eller bilder, som plasseres innenfor et annet objekt eller en beholder. Med denne produktivitetsforbedringen i Adobe Muse trenger du ikke lenger skrittvis velge underelementene med gjentatte klikk.

Du finner en kort video om denne forbedringen i Enkelt valg i Adobe Muse.

Omorganisert hjelpemeny

Nytt i Adobe Muse CC (februar 2017)

Hjelpemenyen i Adobe Muse er omorganisert. Se de følgende bildene for å merke omorganiseringen i menyene.

Hjelpemeny i tidligere versjoner av Adobe Muse
Hjelpemeny – tidligere versjoner av Adobe Muse

Hjelpemeny i Adobe Muse 2017.0.2 og nyere versjoner
Hjelpemeny i Adobe Muse 2017.0.2

Hjelp for Adobe Muse CC er nå omorganisert til opplæringsmateriale for Adobe Muse CC (for videoveiledninger) og hjelp for Adobe Muse CC (for hjelpesider).

Navnet på alternativet for å gå til området for tilbakemeldinger fra fellesskapet er endret til Adobes nettforum. Klikk dette alternativet for å gå til Adobe Muse-foraene.

Send inn forslag eller informasjon om feil er et nytt alternativ som fører deg til siden for tilbakemeldinger fra kunder. Du kan gå til denne siden for å be om nye funksjoner, kontakte støtte eller gi tilbakemelding.

Klikk Send inn forslag eller informasjon om feil for å gå til siden for tilbakemeldinger fra kunder.
Klikk Send inn forslag eller informasjon om feil for å gå til siden for tilbakemeldinger fra kunder.

Forbedrede områdekart for optimalisering av søk

Nytt i Adobe Muse CC (februar 2017)

Nå kan du se de følgende endringene i sitemap.xml-filen som blir generert når du eksporterer eller laster opp et område i Adobe Muse:

• Områdekartene viser nå en liste over bilder med et <image:image>-merke.
  • Bildetekstene for bildene står oppført med et <image:caption>-merke.  Med unntak av .png-filer inneholder områdekartene også roterte bilder og bilder med effekter.
  • Hvis du laster opp bilder med samme filnavn, men ulik alternativ tekst, vises bildene i en separat liste med et <image:caption>-merke. Bildeteksten inneholder den tilhørende alternative teksten.

Legge til ankerkoblinger i trekkspillkontrollprogrammer

Forbedret i Adobe Muse CC (februar 2017)

Nå kan du legge til ankerkoblinger i trekkspillkontrollprogrammer. Du kan koble sideelementer til en trekkspillbeholder med ett klikk. Hvis du vil se hvordan du legger til ankerkoblinger, kan du se Legge til ankerkoblinger i trekkspillkontrollprogrammer.

Forbedret ytelse ved eksportering av filer

Forbedret i Adobe Muse CC (februar 2017)

Nå tar det kortere tid å eksportere .muse-filer i Adobe Muse. Den forbedrede ytelsen gjør at du kan eksportere enda større filer med flere avbruddspunkter på kortere tid.

Kraftig zoom

Nytt i Adobe Muse CC (november 2016)

Den nye Power Zoom-funksjonen i Adobe Muse lar deg vise og redigere bestemte områder i sideoppsettet ditt. Hvis du er i et møte med en kunde og du vil gjøre Runtime-endringer på nettstedet, kan du bruke Power Zoom-funksjonen. Denne funksjonen lar deg fokusere på bestemte områder i Design-visningen. Du kan raskt zoome ut og inn på forskjellige områder i sideoppsett for å utføre raske endringer.

For å bruke Power Zoom-funksjonen:

1. Klikk Håndverktøy på Adobe Muse-verktøylinjen.

2. Trykk Alt-tasten, og hold museknappen inne.

Design-visningen av nettstedet ditt zoomer ut, og gir en full oversikt over layouten. Visningsområdet angis av en rød boks. Slipp museknappen for å zoome inn på området.

Kraftig zoom i Adobe Muse
    Rød boks angir visningsområdet i Power Zoom

3. Trykk på Alt-tasten og bruk museknappen for å dra visningsområdet til ønsket plassering i siden din.

Slipp museknappen for å zoome inn på ønsket området.

Legge til animasjoner ved hjelp av CC Libraries

Nytt i Adobe Muse CC (november 2016)

Nå kan du plassere animasjoner på Adobe Muse-webområder ved hjelp av Creative Cloud Libraries. Tidligere kunne du bla til harddisken for å velge animasjonen. Nå, i tillegg til dette alternativet, kan du også dra animasjonsfilene fra CC Libraries-panelet til Adobe Muse-designvisningen.

Du kan også dele animasjoner og samarbeide med andre Creative Cloud brukere som bruker CC Libraries. Hvis du vil vite hvordan du legger til og bruker animasjoner ved hjelp av CC Libraries, kan du se Legg til animasjoner i Animate CC.

Legge til bibliotekelementer med avbruddspunkter

Forbedret i Adobe Muse CC (november 2016)

I tidligere versjoner av Adobe Muse kunne du bruke bibliotekelementer på webområdet ved å dra elementene inn i layouten. Når du nå plasserer et bibliotekelement med avbruddspunkter i layouten din, legges det automatisk til avbruddspunkter på siden.

Du kan bruke denne funksjonen til å angi flere avbruddspunkter med ett enkelt klikk. Du kan også bruke denne funksjonen til å angi avbruddspunkter på tvers av flere Adobe Muse-filer.

For å legge til sideelementer med avbruddspunkter, klikker du ganske enkelt på plusstegnet ved siden av bibliotekselementet og drar elementet over på Design-panelet. Avbruddspunktene legges automatisk til på siden.

Beholde avbruddspunkter i bibliotekelementer
Klikk + og dra bibliotekselementer for å beholde avbruddspunkter

For mer informasjon om å beholde avbruddspunkter med bibliotekelementer kan du se Bruke bibliotekelementer i designene dine.

Du kan se en opplæringsvideo om denne funksjonen her: Støtte for avbruddspunkter for bibliotekelementer.

Dele URL-adressen til nettsiden din med et enkelt klikk

Forbedret i Adobe Muse CC (november 2016)

Den nye Share-menyen på toppen av arbeidsområdet lar deg enkelt dele URL-adressen til ditt publisert nettsted, samt URL-en for å redigere ditt innhold på nettsiden din. Når du har publisert området, klikker du Del.

Dele områdets URL-adresse
Dele URL-adressen til Adobe Muse-webområdet

Du kan kopiere og sende URL-adressen til ditt nettsted med andre brukere. Hvis du vil tillate at kunder eller gruppemedlemmer redigerer innholdet på nettsiden din ved hjelp av In-Browser Editing, klikker du Kopier Kobling under In-Browser Editing-alternativene.

Støtte for Google reCAPTCHA (versjon 2)

Forbedret i Adobe Muse CC (november 2016)

Adobe Muse CC 2017-utgaven støtter Google reCAPTCHA v2. I tidligere versjoner av Adobe Muse kunne du konfigurere og bruke Google reCAPTCHA v1 for kontaktskjemaer. Google sluttet imidlertid nylig å utstede privatnøklene for versjon 1 og har sluppet reCAPTCHA v2.

For å legge til den nyeste reCAPTCHA-versjonen i skjemaene dine legger du til kontaktskjemaet fra kontrollprogrambiblioteket og klikker den blå pilen ved siden av skjemaet. På popup-menyen Alternativer velger du reCAPTCHA v2 fra Captcha-rullegardinlisten. reCAPTCHA-feltet (bildeverifisering) er nå lagt til i skjemaet.

Legge til reCAPTCHAv2 i kontaktskjemaer
Legge til reCAPTCHAv2 i kontaktskjemaer

Merk:

Du trenger ikke å republisere webområder som allerede er aktive og har en eksisterende, privat Google reCAPTCHA-nøkkel. reCAPTCHA 2 kreves bare når du oppretter nye kontaktskjemaer.

Du kan se hvordan du konfigurerer reCAPTCHA v2 i skjemaer i Legge til og konfigurere reCAPTCHA i et skjema.

Du kan se videoopplæring om reCAPTCHA v2 her: Støtte for søppelpostfilter i reCAPTCHA 2.