Nu när du har importerat och ordnat dina foton är du redo att göra några snabbredigeringar. I Photoshop Elements finns det flera redigeringsnivåer, från snabba och grundläggande fotokorrigeringar med lättanvända redigeringsarbetsflöden till avancerade färgkorrigeringar och bildkompositioner på arbetsytan Redigeraren.

På arbetsytan Organizer väljer du ett foto att redigera och klickar på ikonen Redigeraren  i åtgärdsfältet. När du gör det öppnas det foto du vill redigera på arbetsytan Redigeraren.

Fotot är nu öppet i fotoredigeraren för redigering. Du kan använda de grundläggande fotokorrigeringsverktygen i Photoshop Elements till att snabbt utföra några vanliga redigeringsåtgärder, som att korrigera exponeringen eller använda pennskisseffekten på ditt foto.

Arbetsytan i fotoredigeraren

I Photoshop Elements finns tre olika redigeringsvyer för olika nivåer av redigeringsfunktioner. Starta på nivåerna Snabb och Guidad. Utforska de kraftfulla verktygen i vyn Expert när du fått lite mer vana.

Snabb

Quick
Snabbvyn

I vyn Snabb kan du snabbt utföra de vanligaste redigeringsåtgärderna. Den här vyn grupperar grundläggande fotokorrigeringsverktyg på en plats. Använd den här vyn till att snabbt kan fixa till exponering, färg, skärpa och annat i fotot. Förutom att korrigera foton kan du med panelerna Effekter, Strukturer och Ramar som är tillgängliga i den här vyn omforma dem till proffsfoton. Mer information finns i hjälpen för Photoshop Elements.

Guidad

guided_view
Vyn Guidad

I vyn Guidad får du stegvisa instruktioner som hjälper dig hitta intressanta redigeringsresultat. Det är ett guideliknande gränssnitt som du kan använda till att skapa vissa fördefinierade effekter. Till varje guidad redigering finns det en bild som visar hur effekten ser ut när du håller muspekaren över den. Mer information finns i läget Guidad.

Expert

expert_view
Expertvyn

I vyn Expert kan du redigera och förbättra dina foton med alla kraftfulla verktyg som finns i Photoshop Elements. Den här vyn är en flexibel och kraftfull miljö för bildkorrigering. Det finns kommandon för ljus- och färgkorrigering och verktyg för att korrigera bilddefekter, göra markeringar, lägga till text och måla på bilden. Mer information finns i hjälpen för Photoshop Elements.

Korrigera ett överexponerat foto

Ibland blir dina foton lite för mörka eller lite för ljusa. Med Photoshop Elements kan du åtgärda över- och underexponerade foton med några klick.

Korrigera ett överexponerat foto

Följ de här stegen för att korrigera ett överexponerat foto:

1. Öppna fotot i fotoredigeraren.

2. Se till att Justeringar är valt i vyn Snabb i åtgärdsfältets nedre högra del.

Åtgärdsfältet i vyn Snabb
  3. Klicka på alternativet Exponering i den högra rutan. Photoshop Elements justerar exponeringen och visar nio miniatyrbilder av fotot, alla med olika exponeringsnivåer.

Exponering
  4. Klicka på den miniatyrbild du vill ha.

5. Spara fotot med något av följande alternativ:

• Arkiv > Spara: Skriver över det foto du har öppnat.
    • Arkiv > Spara som: Sparar det korrigerade fotot i en ny fil. Originalfotot rörs inte.
    • Arkiv > Spara för webben: Sparar det bearbetade fotot i ett webbanpassat format som du väljer. Originalfotot ändras inte.

Använda pennskisseffekten

Så här använder du pennskisseffekten på ett foto:

1. Öppna fotot i fotoredigeraren

2. I vyn Snabb väljer du Effekter längst ned till höger i åtgärdsfältet.

3. Klicka på Skiss i den högra rutan. Photoshop Elements använder effekten och visar miniatyrbilder av fotot, där alla har olika pennskisseffekter.

4. Markera en miniatyrbild som pennskiss i effektutseenden som är bra genom att klicka på den.

Effekter i läget Snabb
  5. Spara fotot med något av följande alternativ:

• Arkiv > Spara: Skriver över det foto du har öppnat.
    • Arkiv > Spara som: Sparar det bearbetade fotot som en ny fil. Originalfotot rörs inte.
    • Arkiv > Spara för webben: Sparar det bearbetade fotot i ett webbanpassat format som du väljer. Originalfotot ändras inte.