Genom att avinstallera Adobe Premiere Elements eller Adobe Photoshop Elements tas programmet bort från din dator. Om du avinstallerar en licensierad version av programmet, inaktiveras licensen från datorn.

Obs!

Försök inte att manuellt avinstallera eller ta bort Adobe Photoshop Elements eller Adobe Premiere Elements genom att dra mapparna till papperskorgen. Om du gör det kan det uppstå problem när du installerar produkten på nytt.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Stäng av brandväggar, antivirusprogram och säkerhetsprogramvara från tredje part för att snabba på avinstallationsprocessen.

Avinstallera från Windows

1. Gör så här:

• (Windows 10 och Windows 8) I aktivitetsfältet högerklickar du på Start-menyn och väljer Kontrollpanelen.
    • (Windows 7 och Vista) Välj Start > Kontrollpanelen.

Obs!

Procedurerna i det här dokumentet är baserade på standard Windows-gränssnittet. Om gränssnittet är anpassat kan vissa procedurer variera. Du kan till exempel gå till Kontrollpanelen från Startmenyn via Start > Inställningar > Kontrollpanelen i stället för Start > Kontrollpanelen.

2. Gör så här:

• (Windows 10 och Windows 8) Om du visar Kontrollpanelen efter Kategori, klicka på Avinstallera ett program under kategorin Program. Om du visar efter ikoner, klicka på Program och funktioner.
    • (Windows 7) Välj Program > Program och funktioner och dubbelklicka på Avinstallera ett program.
    • (Windows Vista) Välj Program > Program och funktioner.
  3. Välj Adobe Photoshop Elements eller Adobe Premiere Elements.

4. (Valfritt) Om du inte vill behålla programinställningarna ska du välja Ta bort inställningar

5. Klicka på Avinstallera och följ anvisningarna på skärmen för att ta bort programmet.

Obs!

Om du får ett felmeddelande eller programmet fortfarande är synligt, prova att installera programmet på nytt och avinstallera sedan.

Avinstallera från macOS

1. Öppna Finder och gå till /Program/Verktyg/Adobe Installers.

2. Starta avinstallationsprogrammet för Adobe Photoshop Elements eller Adobe Premiere Elements.

3. (Valfritt) Om du inte vill behålla programinställningarna ska du välja Ta bort inställningar

4. Klicka på Avinstallera och följ anvisningarna på skärmen för att ta bort programmet.

Obs!

Om du får ett felmeddelande eller programmet fortfarande är synligt, prova att installera programmet på nytt och avinstallera sedan.

Felsök avinstallation

Problem

• Photoshop Elements eller Premiere Elements visas inte i listan över installerade program.
  • Vid försök att avinstallera Photoshop Elements eller Premiere Elements, avinstalleras programmen inte och ligger fortfarande i installationsmapparna.

Lösning

Om du har problem med att avinstallera Photoshop Elements eller Premiere Elements, kan du installera Adobe Application Manager för att lösa problemet.

1. Återinstallera programmet efter installationen av Adobe Application Manager om det inte visas i listan över installerade program.

2. Försök att avinstallera programmet igen: