Installera Photoshop Elements

Se hur du kan hämta och installera Photoshop Elements i Windows och macOS.

Få ännu bättre foton och spännande resultat med hjälp av Photoshop Elements. Du kan ha mer än en version av Photoshop Elements installerad på datorn och behöver därför inte avinstallera tidigare versioner.

Hämta och installera från Adobe-webbplatsen

Innan du börjar

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Använd den senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Se till att du har ett giltigt Adobe ID.
  • Inaktivera blockering av popup-fönster i webbläsaren.
  • Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.
  • Se till att du har ett giltigt serienummer för Photoshop Elements.
  • Se till att du är ansluten till internet tills installationen är klar.

Hämta Photoshop Elements

1. Logga in med ditt Adobe ID. Du kan skapa ett Adobe ID om du inte har något.

2. Välj plattform och språk för nedladdningen.

3. Välj Hämta.

Installera Photoshop Elements

1. Öppna installationsfilen för Adobe Photoshop Elements som du hämtade från Adobe-webbplatsen.

2. Logga in med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

3. Klicka på Fortsätt på nästa skärm som visas.

4. Gör som följer på skärmen Installationsalternativ och välj Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsprogram för Photoshop Elements 2024
    Konfigurera installationsalternativen.

5. Medan installationen pågår kan du klicka på bildspelet som visas längst ned i installationsprogrammet och se vilka nyheter som finns i Photoshop Elements 2024.

Utforska nya funktioner i Adobe Photoshop Elements 2024.
    Installationsprogram för Adobe Photoshop Elements 2024.

6. Välj Fotoredigeraren på skärmen som visas.

Photoshop Elements 2024
    Välj Fotoredigeraren för att starta Adobe Photoshop Elements 2024.

7. Logga in med din e-postadress och ditt lösenord.

Logga in i Photoshop Elements 2024
    Logga in med ditt Adobe ID.

8. Välj Aktivera nu på välkomstskärmen.

Photoshop Elements 2024
    Välkomstskärm för Photoshop Elements 2024.

9. Ange serienumret på nästa skärm och välj Nästa.

Photoshop Elements 2024
    Ange serienumret.

Adobe Photoshop Elements 2024 startas.

Obs!

Installera från dvd

Gäller för 2022 och tidigare versioner.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Använd den senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Se till att du har anslutit en dvd-enhet (inte cd-enhet) till datorn innan du börjar med installationen. Sätt i dvd-skivan i enheten och följ anvisningarna.

Obs! Om datorn inte har någon dvd-enhet kan du ladda ned Photoshop Elements från Adobe-webbplatsen och sedan installera det. Mer information finns i Hämta och installera från Adobe-webbplatsen.

• Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.
  • Leta upp serienumret. Serienumret finns längst ned på dvd-fodralet. Mer information om hur du hittar serienumret finns i Hitta serienumret för Elements-produkten. Om du har en inlösenkod konverterar du den till ett serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder

Installera Photoshop Elements

1. Sätt i dvd-skivan för Adobe Photoshop Elements 2022 i datorn.

2. Välj Installera Adobe Photoshop Elements 2022 i dialogrutan Adobe Photoshop Elements 2022.

Obs!

Om du stänger dialogrutan, eller om säkerhetsinställningarna på datorn inte tillåter automatisk uppspelning, bläddrar du till dvd-skivan i Utforskaren i Windows och dubbelklickar på Setup.exe i mappen Adobe Photoshop Elements 2022. Klicka på Ja om några säkerhetsvarningar visas.

3. Gör något av följande:

• macOS: Gå till Adobe Photoshop Elements 2022 > Install.app och starta installationsprogrammet. Ange systemets lösenord om du ombeds göra det.
    • Windows: (valfritt) Om du stänger dialogrutan, eller om säkerhetsinställningarna på datorn inte tillåter automatisk uppspelning, bläddrar du till dvd-skivan i Utforskaren i Windows och dubbelklickar på Setup.exe i mappen Adobe Photoshop Elements 2022. Klicka på Ja om några säkerhetsvarningar visas.
  4. Logga in med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

5. Klicka på Fortsätt på nästa skärm som visas.

6. Gör som följer på skärmen Installationsalternativ och välj Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsalternativ – skärm
    Konfigurera installationsalternativen.

7. Välj Fotoredigeraren på skärmen som visas.

Installera Fotoredigeraren
    Välj Fotoredigeraren för att starta Adobe Photoshop Elements 2022.

8. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Logga in
    Logga in med ditt Adobe ID

9. Välj Aktivera nu på välkomstskärmen.

Aktivera nu skärmen.
    Välkomstskärm.

10. Ange serienumret på nästa skärm och välj Nästa.

Serienummer
    Ange serienumret.

Adobe Photoshop Elements 2022 startas.

Obs!

Konvertera en testversion till en fullversion

När du startar Photoshop Elements visar en skärmbild hur många dagar som återstår innan testversionen upphör.

Photoshop Elements 2024
Dialogruta som meddelar att provperioden är slut.

Välj Köp nu och följ sedan anvisningarna på skärmen för att konvertera testversionen till en fullständig version.

Använd serienumret som du har fått för att konvertera testversionen till en fullversion. Serienumret börjar med siffrorna 1057. Du får serienumret på olika sätt beroende på hur du gjort ditt inköp:

• Från Adobe-webbplatsen: När du köper Photoshop Elements får du serienumret i ett e-postmeddelande från Adobe. Leta efter ämnesraden "Ditt serienummer" eller "Dina serienummer" i inkorgen.
  • Dvd: Du hittar serienumret på baksidan av dvd-fodralet. Om du har ett omslag till programvaran kan serienumret finnas på det i stället.

Obs!

Serienumret består av 24 siffror och skiljer sig från inlösenkoden som är alfanumerisk. Du kan använda inlösenkoden för att få ditt serienummer

Felsökning av installation

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online