Installera Photoshop Elements

Få ännu bättre foton och spännande resultat med hjälp av Photoshop Elements. Du kan ha mer än en version av Photoshop Elements installerad på datorn och behöver därför inte avinstallera tidigare versioner.

Installera från dvd

Innan du börjar

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Använd den senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Se till att du har anslutit en dvd-enhet (inte cd-enhet) till datorn innan du börjar med installationen. Sätt i dvd-skivan i enheten och följ anvisningarna.

Obs! Om datorn inte har någon dvd-enhet kan du ladda ned Photoshop Elements från Adobe-webbplatsen och sedan installera det. Mer information finns i Hämta och installera från Adobe-webbplatsen.

• Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.
  • Leta upp serienumret. Serienumret finns längst ned på dvd-fodralet. Mer information om hur du hittar serienumret finns i Hitta serienumret för Elements-produkten. Om du har en inlösenkod konverterar du den till ett serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder

Installera Photoshop Elements

1. Sätt i dvd-skivan för Adobe Photoshop Elements 2021 i datorn.

2. I dialogrutan Adobe Photoshop Elements 2021 klickar du på Installera Adobe Photoshop Elements 2021

Adobe Photoshop Elements 2020
    Installera Adobe Photoshop Elements 2021

Obs!

Om du stänger dialogrutan, eller om säkerhetsinställningarna på datorn inte tillåter automatisk uppspelning, bläddrar du till dvd-skivan i Utforskaren i Windows och dubbelklickar på Setup.exe i mappen Adobe Photoshop Elements 2021. Om några säkerhetsvarningar visas klickar du på Ja.

3. Gör något av följande:

• macOS: Gå till Adobe Photoshop Elements 2021 > Install.app och starta installationsprogrammet. Ange systemets lösenord om du ombeds göra det.
    • Windows: (valfritt) Om du stänger dialogrutan, eller om säkerhetsinställningarna på datorn inte tillåter automatisk uppspelning, bläddrar du till dvd-skivan i Utforskaren i Windows och dubbelklickar på Setup.exe i mappen Adobe Photoshop Elements 2021. Om några säkerhetsvarningar visas klickar du på Ja.
  4. Logga in med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

5. Klicka på Fortsätt på nästa skärm som visas.

Klicka på Fortsätt

6. På skärmen Installationsalternativ gör du följande och klickar på Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsalternativ – skärm
    Installationsalternativ

7. Klicka på Fotoredigeraren på skärmen som visas.

Installera Fotoredigeraren
    Installera Fotoredigeraren

8. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Logga in
    Logga in med ditt Adobe ID

9. Klicka på Aktivera nu på välkomstskärmen.

Aktivera nu
    Klicka på Aktivera nu

10. Ange serienumret på nästa skärm och klicka på Nästa.

Serienummer
    Ange serienumret

Adobe Photoshop Elements 2021 startas.

Obs!

Hittar du inte serienumret? Mer information finns i Hitta serienumret för Elements-produkten.

Har du fått en inlösenkod? Använd inlösenkoden för att få ditt serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder.

Hämta och installera från Adobe-webbplatsen

Innan du börjar

• Kontrollera att du har administratörsbehörighet för kontot som du använder.
  • Använd den senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Se till att du har ett giltigt Adobe ID.
  • Inaktivera blockering av popup-fönster i webbläsaren.
  • Inaktivera brandväggar, antivirusprogram och annan säkerhetsprogramvara tillfälligt. Om du inaktiverar dem går det snabbare att installera.
  • Se till att du har ett giltigt serienummer för Photoshop Elements.
  • Se till att du är ansluten till internet tills installationen är klar.

Hämta Photoshop Elements

1. Logga in med ditt Adobe ID.

Du kan skapa ett Adobe ID om du inte har något.

2. Välj plattform och språk för nedladdningen.

3. Klicka på Hämta.

Installera Photoshop Elements

1. Öppna installationsfilen för Adobe Photoshop Elements som du hämtade från Adobe-webbplatsen.

2. Logga in med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

3. Klicka på Fortsätt på nästa skärm som visas.

Klicka på Fortsätt

4. På skärmen Installationsalternativ gör du följande och klickar på Fortsätt:

• Välj språk
    • Ange installationsplats
    Installationsalternativ – skärm
    Installationsalternativ

5. Klicka på Fotoredigeraren på skärmen som visas.

Installera Fotoredigeraren
    Installera Fotoredigeraren

6. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Logga in
    Logga in med ditt Adobe ID

7. Klicka på Aktivera nu på välkomstskärmen.

Aktivera nu
    Klicka på Aktivera nu

8. Ange serienumret på nästa skärm och klicka på Nästa.

Ange serienumret
    Ange serienumret

Adobe Photoshop Elements 2021 startas.

Obs!

Hittar du inte serienumret? Mer information finns i Hitta serienumret för Elements-produkten.

Har du fått en inlösenkod? Använd inlösenkoden för att få ditt serienummer. Mer information finns i Hjälp med inlösenkoder.

Konvertera en testversion till en fullständig version

När du startar Photoshop Elements visar en skärmbild hur många dagar som återstår innan testversionen upphör.

Köp nu

Klicka på Köp nu och följ sedan instruktionerna på skärmen för att konvertera testversionen till en fullständig version.

Använd serienumret som du har fått för att konvertera testversionen till en fullständig version. Serienumret börjar med siffrorna 1057. Du får serienumret på olika sätt beroende på hur du gjort ditt inköp:

• Från Adobe-webbplatsen: När du köper Photoshop Elements får du serienumret i ett e-postmeddelande från Adobe. Leta efter ämnesraden "Ditt serienummer" eller "Dina serienummer" i inkorgen.
  • Dvd: Du hittar serienumret på baksidan av dvd-fodralet. Om du har ett omslag till programvaran kan serienumret finnas på det i stället.

Obs!

Serienumret består av 24 siffror och skiljer sig från inlösenkoden som är alfanumerisk. Du kan använda inlösenkoden för att få ditt serienummer

Felsökning av installation