Skakreducering

Ta bort oskärpa!

Gör dina oskarpa bilder fria från kameraskak med hjälp av nya funktionen Automatisk skakreducering (läget Expert > menyn Förbättra > Automatisk skakreducering) i Photoshop Elements 14. Du kan korrigera självporträtt, foto som du tagit när du varit i rörelse och mycket mer, och få skärpa i alla delar av foto.

Behöver du göra ytterligare förbättringar av skakreducering på fotot? Gör det manuellt (läget Expert > menyn Förbättra > Skakreducering)! Markera flera områden i det foto du vill korrigera och använd känslighetsskjutreglaget till att justera för bästa resultat.

Foto - irriterande oskärpa
Kameraskakning kan orsaka irriterande oskärpa

Foto - oskärpa borttagning
Du kan använda skakreducering till att ta bort oskärpa.

Mer information finns i avsnittet Skakreducering.

Ta bort dis

Låt bakgrunderna framträda i dina naturbilder!

Slipp dis och dimma i bilderna med hjälp av funktionen Ta bort dis i Photoshop Elements 14. Du kan ta naturbilder utan att behöva oroa dig för dis eller dimma. Välj fotot och bearbeta det med hjälp av funktionen Ta bort dis automatiskt (läget Expert > menyn Förbättra > Ta bort dis automatiskt).

Om du vill utföra ytterligare förbättringar, som olika känslighetsnivåer för dis, kan du göra det manuellt (läget Expert > menyn Förbättra > Ta bort dis).

Foto - dimmig morgon
En dimmig vintermorgon vid palatset i Deeg i Rajasthan.

Foto - dimma borttagen
Dimma, smog, rök och dis - du kan ta bort allt med hjälp av funktionen Ta bort dis.

Mer information finns i avsnittet Ta bort dis automatiskt.

Automatiska snygga stilar

Fem nya förslag för en ännu snyggare bild!

Låt Photoshop Elements analysera ditt foto och automatiskt föreslå fem snygga nya effekter som kan användas. Färgerna och belysningen kontrolleras och sedan rekommenderas fem varianter.

Ursprungligt
Ursprungligt foto

Auto1 använt
Auto1

Auto2 använt
Auto2

Auto3 använt
Auto3

Auto4 använt
Auto4

Auto5 använt
Auto5

Mer information finns i avsnittet Effekter.

Räta upp

Du kan räta upp foton i läget Snabb genom att rita en linje längs en kant som ska vara horisontell eller vertikal. Med hjälp av verktyget Räta upp (P) i Photoshop Elements 14 kan du snabbt justera foton längs rätt axel.

Mer information finns i avsnittet Räta upp bilder.

Penseln Förfina markering

Behöver du göra en väldigt fin markering? Med verktygen i Photoshop Elements kan du göra fina markeringar, men i vissa lägen krävs det större precision och exakta markeringar. Du vill kanske markera tunna hårstrån i ett porträtt eller grässtrån i ett landskap.

Det förbättrade penselverktyget Förfina markering har nu fler kontroller som du kan använda till att göra väldigt fina markeringar. Med olika känslighet för penseln kan du göra extremt detaljerade markeringar.

Lejonman
Det kan vara svårt att frilägga en lejonman för visning mot en vit yta.

Isolera manen med hjälp av Förfina markering
Med det förbättrade penselverktyget Förfina markering kan även de minsta detaljerna markeras och utskiljas.

Mer information om hur du gör extremt exakta markeringar finns i avsnittet Redigera och förfina markeringar.

Guidade redigeringar

En snyggare bild!

Tack vare ett nytt gränssnitt är det nu enklare att välja vilken guidad redigering du ska använda. I läget Guidad kan du nu välja vilken sorts omvandling du vill använda på bilden – Grundläggande, Färg, Svartvitt, Roliga redigeringar, Specialredigeringar eller Photomerge. Välj ett redigeringsalternativ och visa en grafisk lista över alla guidade redigeringar som finns i den kategorin.

Gränssnitt för guidade redigeringar
De guidade redigeringar som är tillgängliga i kategorin Roliga redigeringar visas i det nya gränssnittet.

Hastighetseffekt

Fångar din bild bara ett ögonblick av en händelse? Nu kan du lägga till en känsla av rörelse i bilden med hastighetseffekten i guidade redigeringar. Med hjälp av de stegvisa instruktionerna anger du de områden i fotot som ska se ut som om de rör sig. Du kan använda det till att få ditt statiska foto att dynamiskt ut.

Ursprungligt
Ursprungligt foto

Den guidade redigeringen Hastighetseffekt har använts
Den guidade redigeringen Hastighetseffekt har använts

Mer information om den guidade redigeringen Hastighetseffekt finns i avsnittet Guidat läge - Roliga redigeringar..

Ändra storlek

Få bilder som har rätt dimensioner genom några enkla steg. I Photoshop Elements 14 är det enkelt att skapa en bild som har rätt dimensioner för utskrift (tum, centimeter), webben (pixlar) eller lagringskrav (kilobyte). Den guidade redigeringen är stegvis och det går lätt att ändra bilden så den uppfyller särskilda krav.

Dialogrutan Ändra storlek
Börja med att välja var du vill använda bilden – på internet eller i tryckt form.

Mer information om den guidade redigeringen Ändra storlek finns i avsnittet Guidat läge - Grundläggande redigeringar..

Panorama

Det är nu mycket enklare att sätta ihop flera foton till ett enda. Nya guidade redigeringen Photomerge hjälper dig. Om du vill skapa en panoramabild behöver du bara utföra ett par åtgärder enligt de stegvisa instruktionerna. Du får snabbt en bild som du kan dela eller skriva ut.

Guidad redigering: Panorama

Mer information om den guidade redigeringen Panorama finns i avsnittet Guidad redigering: Photomerge-panorama..

Använda redigerade resultat

När en guidad redigering är klar är också ditt bildmaterial klart att använda. Som ett sista steg i Photoshop Elements 14 får du möjlighet att välja vad du vill göra med ditt resultat. Spara filen, fortsätt redigera den i ett annat läge eller dela den online.

I vissa guidade redigeringar kan det finnas ytterligare ett alternativ där du kan skriva ut resultatet.

Ytterligare alternativ för guidade redigeringar
Välj vad du vill göra med bilden när du har bearbetat den med hjälp av en guidad redigering.

Mer information finns i Dela.