Användarhandbok Avbryt

Nyheter i Photoshop Elements

1. Användarhandbok för Photoshop Elements
  2. Introduktion till Photoshop Elements
    1. Nyheter i Photoshop Elements
    2. Systemkrav | Photoshop Elements
    3. Grundläggande om arbetsytan
    4. Läget Guidad
    5. Skapa fotoprojekt
  3. Arbetsytan och miljön
    1. Kom igång med startskärmen
    2. Grundläggande om arbetsytan
    3. Inställningar
    4. Verktyg
    5. Paneler och behållare
    6. Öppna filer
    7. Linjaler, stödraster och stödlinjer
    8. Läget Snabb har förbättrats
    9. Filinformation
    10. Förinställningar och bibliotek
    11. Pekstöd
    12. Virtuella minnen, plugin-program och programuppdateringar
    13. Ångra, göra om och avbryta åtgärder
    14. Visa bilder
  4. Korrigera och förbättra foton
    1. Ändra storlek på bilder
    2. Beskära
    3. Bearbeta foton med Camera Raw-format
    4. Lägga till oskärpa, ersätta färger och klona fotoområden
    5. Justera skuggor och ljus
    6. Retuschera och korrigera foton
    7. Skärpa foton
    8. Omforma
    9. Automatisk smart ton
    10. Omkomponering
    11. Använda funktionsmakron för att bearbeta foton
    12. Photomerge Komponera
    13. Skapa ett panorama
    14. Rörliga övertäckningar
    15. Flytta element
  5. Lägga till former och text
    1. Lägga till text
    2. Redigera text
    3. Skapa former
    4. Redigera former
    5. Översikt över målning
    6. Målningsverktyg
    7. Konfigurera penslar
    8. Mönster
    9. Fyllningar och linjer
    10. Övertoningar
    11. Arbeta med asiatisk text
  6. Snabbåtgärder
  7. Guidade redigeringar, effekter och filter
    1. Läget Guidad
    2. Filter
    3. Läget Guidad: Photomerge-redigeringar
    4. Läget Guidad: Grundläggande redigeringar
    5. Justeringsfilter
    6. Effekter
    7. Läget Guidad: Roliga redigeringar
    8. Läget Guidad: Specialredigeringar
    9. Konstnärliga filter
    10. Läget Guidad: Färgredigeringar
    11. Läget Guidad: Svartvita redigeringar
    12. Oskärpefilter
    13. Penseldragsfilter
    14. Förvrängningsfilter
    15. Andra filter
    16. Brusfilter
    17. Återgivningsfilter
    18. Skissfilter
    19. Stiliseringsfilter
    20. Strukturfilter
    21. Pixelförvandlingsfilter
  8. Arbeta med färg
    1. Färg
    2. Konfigurera färghantering
    3. Grunderna i färg- och tonkorrigering
    4. Välja färger
    5. Justera färg, mättnad och nyans
    6. Korrigera färgskiftningar
    7. Använda bildlägen och färgtabeller
    8. Färg och Camera Raw
  9. Arbeta med markeringar
    1. Göra markeringar i Photoshop Elements
    2. Spara markeringar
    3. Ändra markeringar
    4. Flytta och kopiera markeringar
    5. Redigera och förfina markeringar
    6. Utjämna markeringskanter med hjälp av kantutjämning och ludd
  10. Arbeta med lager
    1. Skapa lager
    2. Redigera lager
    3. Kopiera och ordna lager
    4. Justerings- och fyllningslager
    5. Urklippsmasker
    6. Lagermasker
    7. Lagerformat
    8. Opacitets- och blandningslägen
  11. Skapa fotoprojekt
    1. Grundläggande om projekt
    2. Skapa fotoprojekt
    3. Redigera fotoprojekt
    4. Skapa filmrullebildspel
  12. Spara, skriva ut och dela foton
    1. Spara bilder
    2. Skriva ut foton
    3. Dela foton online
    4. Optimera bilder
    5. Optimera bilder för formatet JPEG
    6. Gitter i webbilder
    7. Guidade redigeringar – panelen Dela
    8. Förhandsvisa webbilder
    9. Använda genomskinlighet och maskfärg
    10. Optimera bilder för formaten GIF och PNG-8
    11. Optimera bilder för formatet PNG-24
  13. Kortkommandon
    1. Kortkommandon för att välja verktyg
    2. Kortkommandon för att markera och flytta objekt
    3. Tangenter för panelen Lager
    4. Kortkommandon för att visa eller dölja paneler (läget Expert)
    5. Kortkommandon för målning och penslar
    6. Tangenter för att använda text
    7. Tangenter för filtret Gör flytande
    8. Kortkommandon för att omforma markeringar
    9. Tangenter för panelen Färgrutor
    10. Kortkommandon för dialogrutan Camera Raw
    11. Kortkommandon för Filtergalleriet
    12. Tangenter för blandningslägen
    13. Kommandon för att visa bilder (läget Expert)

Läs om nyheter i Adobe Photoshop Elements 2024.

Snabba fotokorrigeringar. Totala omvandlingar. AI, automatisering och en uppdaterad upplevelse gör det enkelt att redigera foton. Matcha färg och ton i ett foto automatiskt, eller markera en himmel eller bakgrund med ett enda klick. Skapa stiliserad text för unika utseenden och experimentera med nya bakgrunder och alternativ för konstnärliga effekter. Dela bilder i snabba filmrullebildspel. Ta del av en helt ny upplevelse med ett uppdaterat utseende, snabbåtgärder med ett enda klick på ett och samma ställe och direktåtkomst till tusentals kostnadsfria Adobe Stock-foton. Och testa kreativa övertäckningar i det medföljande programmet Elements för webben och korrigeringar med ett enda klick i det medföljande programmet Elements för mobila enheter (betaversion, endast på engelska) när du är ute på språng. Dina foton och videor synkroniseras automatiskt så att de är tillgängliga överallt.

Sammanfattning av nya funktioner

ui-modernization

Nytt ljust och mörkt läge
Ta del av en helt ny redigeringsupplevelse med ett nytt utseende.

color-match

Matcha färg
Matcha färg och ton för att skapa en ny stämning.

photo-reel

Filmrullebildspel
Skapa och dela snabba filmrullebildspel.

add-text-guided-edit

Guidad redigering: Lägg till text
Skapa stiliserad text för inlägg som är värda att dela.

quick-actions

Snabbåtgärder
Upptäck snabbåtgärder som utförs med ett enda klick på ett och samma ställe.

other-enhancements

Andra nya funktioner

Kostnadsfria Adobe Stock-foton.
Nya konstnärliga effekter.
Markera himmel eller bakgrund med ett enda klick.

Nytt ljust och mörkt läge

Ta del av ett nytt, modernt redigeringsgränssnitt med teckensnitt, ikoner, knappar och färger som är en fröjd för ögonen, och välj mellan ljust och mörkt läge. Du får moderniserade arbetsytor (snabba, guidade och avancerade), dialogrutor, knappar, paneler, verktygsfält, åtgärdsfält och mycket mer. Ändra mellan mörkt och ljust läge i användargränssnittet i inställningarna.

Utforska det moderna redigeringsgränssnittet i Adobe Photoshop Elements.

Läs mer om hur du anger Inställningar i Photoshop Elements.

Färgmatchning

Välj bland inbyggda förinställningar eller använd ett eget foto. Klicka en gång och finjustera sedan nyans, mättnad och intensitet. Utforska den nya funktionen Färgmatchning i Snabbt och Avancerat läge.

• I Snabbt läge väljer du bland inbyggda förinställningar och finjusterar sedan nyans, mättnad och intensitet.
Utforska färgmatchningseffekterna i Snabbt läge.

• Avancerat läge kan du använda ett eget foto som en anpassad förinställning utöver de inbyggda förinställningarna och sedan finjustera egenskaperna för resultatet.

Utforska färgmatchningseffekterna i Avancerat läge.

Läs mer om hur du använder färgmatchningseffekter.

Filmrulle

Skapa filmrullebildspel med dina favoritfoton med egen text, effekter och grafik. Spara dem som MP4-filer eller GIF:ar för smidig delning.

Dela dina bästa bilder med snabba filmrullebildspel.

Mer information om processen för att skapa filmrullebildspel.

Guidad redigering: Lägg till text

I den här versionen har vi samlat alla textalternativ i en lättförståelig guidad redigering. Justera texten horisontellt, vertikalt, i en bana eller form. Tänj och formatera med övertoningar och mönster.

Följ dessa steg för att använda den guidade redigeringen:

1. Öppna önskat foto > Växla till läget Guidad.

2. Inom kategorin Grundläggande väljer du kortet Guidad redigering: Lägg till text för att komma igång med arbetet.

3. Följ stegen i den guidade redigeringen.

Använd den guidade redigeringen Lägg till text för att skapa stiliserad text för dina inlägg.

Läs mer om hur du använder Guidad redigering: Lägg till text.

Snabbåtgärder

Du har nu 25 av de mest populära redigeringstyperna nära till hands. Gör bakgrunden oskarp eller ta bort den, gör huden slätare, ta bort dis, färglägg ett foto och mycket mer direkt på en och samma panel. Panelen Snabbåtgärder finns bredvid Effekter i Snabbt läge.
Här är några av de populära redigeringar som utförs med ett enda klick under Snabbåtgärder:

• Borttagning av JPEG-artefakter
  • Automatisk smart korrigering
  • Ta bort bakgrund
  • Markera motiv
  • Slät hud
Utforska populära snabbåtgärder i Photoshop Elements.

Mer information om hur du utför Snabbåtgärder.

Andra nya funktioner

Kostnadsfria Adobe Stock-foton

Få tillgång till kostnadsfria Adobe Stock-foton och utöka dina kreativa möjligheter. Testa en ny bakgrund, gör ett kollage eller skapa ett inspirerande bildcitat med tillgång till tusentals vackra stock-foton direkt från Photoshop Elements.
Hämta kostnadsfria bilder/bakgrunder med Adobe Stock i dessa fyra Photoshop Elements-arbetsflöden:

• Arkiv-menyn > Sök i Adobe Stock
  • Läget Expert > Bilder > Bakgrund
  • Guidad > Ersätt bakgrund
  • Skapa > Bildcitat

Mer information om Integrering med Adobe Stock.

Nya konstnärliga effekter

Gör om foton till konst med nya alternativ för konstnärliga effekter. Ett klick räcker till att lägga till effekter som inspirerats från kända konstverk eller populära konststilar. Med Adobe Sensei-funktioner*.

Utforska nya konstnärliga effekter i Adobe Photoshop Elements.

Markera med ett klick

Markera en himmel eller bakgrund med ett klick för enklare redigering. Med automatiska markeringar är det enkelt att förbättra eller ersätta bara ett område. Med Adobe Sensei-funktioner*.

Du kommer åt dessa alternativ för att markera med ett klick på två sätt:

• I menyn Markera väljer du MotivBakgrund eller Himmel från listan.
Markeringsalternativ med ett klick är tillgängliga i Adobe Photoshop Elements.

• Öppna något av markeringsverktygen på panelen Verktyg och välj något av alternativen MotivHimmel eller Bakgrund som finns i åtgärdsfältet.
Utforska alternativ för markering med ett klick som finns i åtgärdsfältet.

Obs!

*Adobe Sensei är den teknik som används av intelligenta funktioner i alla Adobe-produkter för att dramatiskt förbättra utformning och tillhandahållande av digitala upplevelser, med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärning i ett gemensamt ramverk.

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online