Lightroom-foto's en -video's weergeven op uw tv

Leer hoe u Adobe Lightroom voor Apple TV kunt gebruiken.

Met de app Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV kunt u uw Lightroom-cloudfoto's, -video's en -albums weergeven en presentaties bekijken op uw tv. Als u uw foto's of albums in Lightroom op uw desktop, mobiele apparaat, het web of in Lightroom Classic voor desktop bewerkt terwijl de app Lightroom voor Apple TV is geopend, wordt de app bijgewerkt zodat deze wijzigingen worden getoond. U kunt door uw albums vegen om snel foto's te vinden of inzoomen om elk detail op het grote scherm weer te geven.

Lees dit artikel om meer te weten te komen over de interface en instellingen van de app.

Opmerking:

Als u video's in Lightroom voor Apple TV wilt afspelen, moet u de video's importeren en synchroniseren vanuit de gloednieuwe app Lightroom desktop, Lightroom voor mobiele apparaten (iOS of Android) of Lightroom op het web (lightroom.adobe.com).

Lightroom Classic kan video's importeren, maar kan deze niet synchroniseren met de cloud.

Albums

De eerste keer dat u de app Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV gebruikt, wordt op uw tv de weergave Albums geopend.

 • De weergave Albums toont alle mappen en albums die zijn gesynchroniseerd/geüpload naar de cloud vanuit Lightroom op uw desktop, mobiele apparaat of het web, of vanuit Lightroom Classic op uw desktop.
 • Voor elke map worden de titel van de map en het aantal albums in die map weergegeven.
  • Met Lightroom op uw desktop, mobiele apparaat (Android en iOS) en het web kunt u uw albums maken en beheren in mappen, zodat u gemakkelijker al uw albums kunt bijhouden.
  • Mappen en submappen bevatten albums, maar geven geen foto's weer. Als u uw foto's wilt weergeven, navigeert u binnen de albums.
 • Voor elk album worden de omslagfoto, de titel van het album en het aantal foto's in het betreffende album weergegeven.

Bladeren door uw albums

U kunt in de weergave Albums naar links, naar rechts, omhoog of omlaag vegen op het touchpad van uw Apple TV-afstandsbediening om door de albums te bladeren. Als u door de albums in een map wilt bladeren, selecteert u een map en klikt u op het touchpad van de afstandsbediening. De albums in die map worden weergegeven. Als u een map wilt sluiten, drukt u op de menuknop op de Apple TV-afstandsbediening.

Mappen en albums in Lightroom voor Apple TV
Bladeren door uw mappen en albums in Lightroom voor Apple TV

Foto's en video's in een album weergeven (rasterweergave)

Als u de foto's en video's in een album wilt weergeven, selecteert u het album in de weergave Albums en klikt u met het touchpad van de afstandsbediening. De foto's worden weergegeven in een rasterweergave.

Bladeren door foto's in een album

Open het gewenste album en veeg naar links, naar rechts, omhoog of omlaag op het touchpad van de afstandsbediening om door de foto's en video's in het album te bladeren.     

Opmerking:

Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV ondersteunt nu snel bladeren in tvOS. Wanneer u een groot album bekijkt, kunt u langs de rechterkant van de Apple TV-afstandsbediening vegen om een specifieke maand binnen uw album te kiezen.

Alle foto's

Druk op de menuknop op de Apple TV-afstandsbediening om vanuit de weergave Albums (standaard) naar de weergave Alle foto's te navigeren.

In de op een tijdlijn gebaseerde weergave Alle foto's ziet u al uw Lightroom-cloudfoto's en -video's, inclusief de foto's en video's die geen deel uitmaken van een album, gesorteerd op kalendermaand.

Opmerking:

Als u video's in Lightroom voor Apple TV wilt afspelen, moet u de video's importeren en synchroniseren vanuit de gloednieuwe app Lightroom desktop, Lightroom voor mobiele apparaten (iOS of Android) of Lightroom op het web (lightroom.adobe.com).

Lightroom Classic kan video's importeren, maar kan deze niet synchroniseren met de cloud.

Bladeren door uw Lightroom-foto's en -video's

Veeg in de weergave Alle foto's naar links, naar rechts, omhoog of omlaag op het touchpad van uw Apple TV-afstandsbediening om door al uw Lightroom-foto's en -video's te bladeren die zijn gesynchroniseerd vanuit Lightroom op uw desktop, mobiele apparaat of het web, of vanuit Lightroom Classic op uw desktop.

Opmerking:

Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV ondersteunt snel bladeren van tvOS. Veeg langs de rechterkant van het touchpad van de Apple TV-afstandsbediening om snel door uw foto's en video's te bladeren.

Op een tijdlijn gebaseerde weergave van al uw Lightroom-cloudfoto's en -video's
Op een tijdlijn gebaseerde weergave van al uw Lightroom-cloudfoto's en -video's (weergave Alle foto's)

Een foto weergeven op een volledig scherm (loepweergave)

Een foto weergeven in de loepweergave

Klik terwijl u bladert door de foto's in een album (rasterweergave) of door al uw Lightroom-cloudfoto's (weergave Alle foto's) met het touchpad van de afstandsbediening om de geselecteerde foto op het volledige scherm van uw tv weer te geven (loepweergave). 

Filmstripweergave van de foto's

Veeg terwijl u een foto of video op het volledige scherm weergeeft (loepweergave) omlaag op het touchpad van de afstandsbediening om boven aan het scherm een filmstripweergave te openen. De filmstripweergave bevat een kleine voorvertoning van de afbeeldingen en video's in de weergaven Albums of Alle foto's.

 • Veeg naar links of naar rechts op het touchpad om snel door de foto's en video's in de filmstrip te bladeren.
 • Veeg omhoog op het touchpad om de filmstrip te verbergen. 
Veeg in de loepweergave omlaag op het touchpad van uw afstandsbediening om de filmstrip te openen.
Blader snel door uw foto's. Veeg in de loepweergave omlaag op het touchpad van uw afstandsbediening om de filmstrip te openen.

Inzoomen op een foto

Klik terwijl u een foto op het volledige scherm van uw tv weergeeft (loepweergave) met de touchpad van de afstandsbediening om tot 200% op uw foto in te zoomen. U kunt nu over de foto pannen door naar links, naar rechts, omhoog of omlaag te vegen op de touchpad van de afstandsbediening. Op die manier kunt u specifieke delen van uw foto in meer detail weergeven.  

Zoom in en pan over de foto waarop u hebt ingezoomd in Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV.
Geef uw foto in meer detail weer. Klik met het touchpad om tot 200% in te zoomen en veeg vervolgens over het touchpad om over de foto te pannen.

Uw foto's en video's sorteren of filteren

Uw foto's en video's sorteren en filteren
Uw foto's en video's sorteren en filteren

De weergavevolgorde van uw foto's en video's sorteren

Tijdens het bladeren door de foto's in een album (rasterweergave) of tijdens het bladeren door al uw Lightroom-cloudfoto's (weergave Alle foto's), veegt u naar links om het pictogram () te selecteren en klikt u vervolgens met het touchpad van de afstandsbediening om de sorteeropties weer te geven. Selecteer en klik op een van de volgende opties: 

Nieuwste eerst

Toont de nieuwste foto's eerst op basis van hun opnametijdstip.

Oudste eerst

Toont de oudste foto's eerst op basis van hun opnametijdstip.

Custom order (Aangepaste volgorde)

Sorteert de foto's op basis van een aangepaste sorteervolgorde die is opgegeven in Lightroom of Lightroom Classic voor desktop.

Uw foto's en video's filteren

Tijdens het bladeren door de foto's in een album (rasterweergave) of tijdens het bladeren door al uw Lightroom-cloudfoto's (weergave Alle foto's), veegt u naar links om het pictogram () te selecteren en klikt u vervolgens met het touchpad van de afstandsbediening om de filteropties weer te geven.

Vlagstatus

Geef foto's weer op basis van hun vlagstatus: Gekozen. Selecteer het vlagpictogram en klik vervolgens op het touchpad van de afstandsbediening om een vlagstatus te selecteren.

Sterrenclassificatie

Geef alleen de foto's weer die aan een bepaalde sterrenclassificatie voldoen. Selecteer de optie Sterrenclassificatie en veeg daarna omlaag of omhoog om het aantal sterren te selecteren en klik met het touchpad van de afstandsbediening.

Alle filters wissen

Als u alle filtercriteria wilt verwijderen die u al ingesteld hebt, klikt u op het filterpictogram () aan de linkerkant om alle foto's opnieuw weer te geven.

Een presentatie van uw foto's en video's afspelen

Houd het touchpad ingedrukt om een presentatie van het geselecteerde album te starten (of om de presentatie met een specifieke foto te beginnen). Het scherm wordt kort bedekt met een afspeelpictogram dat aangeeft dat de presentatie wordt gestart. Klik met het touchpad om de presentatie onderbreken. In plaats daarvan kunt u ook de knop Afspelen/Pauzeren op de Apple TV-afstandsbediening drukken.

 • U kunt een presentatie van de foto's en video's in een album afspelen door het touchpad ingedrukt te houden terwijl u door uw album bladert (weergave Albums), terwijl u door de foto's of video's in het album bladert (rasterweergave) of terwijl u een foto of video uit een album op een volledig scherm weergeeft (loepweergave).
 • U kunt een presentatie van al uw Lightroom-cloudfoto's en -video's afspelen door het touchpad van de afstandsbediening ingedrukt te houden terwijl u door alle foto's en video's in de weergave Alle foto's bladert.
 • U kunt de presentatie pauzeren door nogmaals met het touchpad van uw afstandsbediening te klikken.

Om naar Zoeken te navigeren, drukt u één of meer keren op de menuknop op de afstandsbediening tot het weergavemenu boven in het scherm beschikbaar is.

Zoeken naar foto's
Zoeken naar foto's

Typ in de zoekbalk boven in het scherm om naar foto's in een album of in de weergave Alle foto's te zoeken. In Lightroom voor Apple TV kunt u zoeken op metagegevens en trefwoorden, maar u kunt ook foto's weergeven op basis van de objecten in die foto's.

Zoek bijvoorbeeld naar dingen zoals hond of boot, of naar metagegevens zoals trefwoorden of camera's.

Opmerking:

Als u de Apple TV-afstandsbediening met Siri ingeschakeld gebruikt op uw Apple TV, kunt u zoekwoorden inspreken in Lightroom. Ga hiervoor als volgt te werk:

 1. Navigeer naar het scherm Zoeken, zodat het tekstinvoervak wordt gemarkeerd.
 2. Houd de Siri-knop ingedrukt terwijl u een of meer woorden inspreekt waarop u wilt zoeken. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat het tekstinvoervak is gemarkeerd. 

Instellingen

Als u naar Instellingen wilt navigeren, drukt u een of meerdere keren op de knop Menu op de afstandsbediening tot de instellingen in het menu aan de bovenkant van het scherm verschijnen.

Albums opnieuw laden

Hiermee laadt u uw foto's en video's opnieuw in Lightroom voor Apple TV nadat u wijzigingen hebt aangebracht in uw foto's in Lightroom voor desktop, mobiele apparaten of het web, of in Lightroom Classic voor desktop.

Slide Duration (Duur van dia)

Hiermee stelt u de overgangssnelheid van uw foto's en video's tijdens een presentatie in. U kunt kiezen uit Langzaam, Normaal en Snel.   

About Lightroom for Apple TV (Over Lightroom voor Apple TV)

Hiermee kunt u de namen bekijken van de geweldige mensen die Lightroom voor Apple TV hebben gemaakt.

Gebruiksgegevens verzamelen

Kies Ja als u niet-persoonsgebonden, anonieme gebruiksgegevens naar Adobe wilt verzenden. Hiermee krijgen we een beter inzicht in de workflows en de manier waarop de app in de praktijk wordt gebruikt.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account