Lightroom crasht wanneer u het Dialoogvenster Voorkeuren opent

Lightroom crasht wanneer u Bewerken > Voorkeuren kiest.

U kunt dit probleem tegenkomen wanneer de Map Mijn Afbeeldingen naar een map verwijst die niet bestaat of is verplaatst.

Probeer één of meer van de volgende oplossingen om dit probleem op te lossen.

Oplossing 1: Update voor Lightroom 6.5.1/CC 2015.5.1

Update Lightroom door Help > Updates te kiezen of door Update naar Lightroom in de Creative Cloud-desktoptoepassing te klikken. Zie Houd Lightroom bijgewerkt meer informatie.

Oplossing 2: Standaardwaarden herstellen naar de Map Mijn Afbeeldingen of verwijs naar een geldige maplocatie

Om Mijn Afbeeldingen naar een andere locatie te verplaatsen:

1. Navigeer naar C:\Users\[uw gebruikersnaam].
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Map Mijn Afbeeldingen en kies Eigenschappen.
  3. Klik op het Locatietabblad en klik op de knop Verplaatsen.
  4. Blader naar de locatie waar u deze map naar wilt verwijzen. Klik op de map waarin u de bestanden wilt opslaan, selecteer de optie Map en klik op OK.
  5. Klik op Ja om de verplaatsing van alle bestanden naar de nieuwe locatie te bevestigen.

Voor meer informatie raadpleegt u het artikel van Microsoft Verwijs een map naar een nieuwe locatie.